USB do RS232

arduino, teensy, atmega, pic a jine (software, hardware)

USB do RS232

Příspěvekod lubos » 20 bře 2016, 10:59

Neřešil náhodou někdo jak do starších strojů do kterých se dá ládovat program přes RS232 udělat chytrou krabičku ( třeba z blbbého arduiona)
do které by se píchla flaska s g kodem a ona by to posílala do stroje přes RS232? Našel jsem pár hotových věcí ( asi 2 ale u jedné byla cena asi 1500 usd a u druhé na cenu čekám). Podle mě by to nemělo být nic extra složitého. Podle mě by to ocenilo víc lidí. Nechce se mi k cncčku dávat počítač a posílat to přes terminál.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
lubos
Sponzor fora
 
Příspěvky: 4631
Registrován: 02 kvě 2007, 15:47
Bydliště: Praha

Re: USB do RS232

Příspěvekod fmodel » 20 bře 2016, 11:16

to by se mi taky líbilo.
Uživatelský avatar
fmodel
 
Příspěvky: 3731
Registrován: 26 říj 2011, 22:37

Re: USB do RS232

Příspěvekod lubos » 20 bře 2016, 11:19

Našel jsem ještě toto
http://www.dustinsuniqueitems.com/apps/ ... ow/5781244
Cena je zajímavá, ale raděj bych něco opensource aby v případě potřeby byla možnost to upravit.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
lubos
Sponzor fora
 
Příspěvky: 4631
Registrován: 02 kvě 2007, 15:47
Bydliště: Praha

Re: USB do RS232

Příspěvekod Mex » 20 bře 2016, 18:04

Tohle naprogramovat by asi nebylo moc složité.
Možná by bylo snažší a hlavně elegantnější to připojit přes WiFi a nemuset tak šachovat s nějakými USB flashkami. Prostě bys to tam poslal bezdrátově.
Jen to asi nepůjde udělat úplně univerzálně, protože musíš nějak řešit synchronizaci při odesílání, tedy čekat na nějaké potvrzení přijetí od CNC (asi nějaké to OK), případně vyhodnocovat chyby.

S Arduinem by to v případě USB flash bylo slabší, protože potřebuješ nějak zrealizovat USB host.
Šlo by to ale udělat s nějakým levným ARMmem, ty dneska už stojí podobně málo jako Arduino.
Pokud by se to řešilo přes WiFi, tak by se k tomu musela připojit nějaká přiměřeně velká paměť, RAM nebo aspoň EEPROM.

Pokud bys použil třeba RaspberryPi, tak to už má paměť i ten USB host, ale je to trochu dražší. Takže pak možná RaspberryPi Zero, to je hodně laciné.
Mex
 
Příspěvky: 3427
Registrován: 06 úno 2014, 23:29

Re: USB do RS232

Příspěvekod lubos » 20 bře 2016, 18:24

Právě že mě docela překvapilo že jsem nenašel nic moc hotového. Starých strojů které umí max RS232 je hodně a tahat to počítačem po kabelu mi přijde jako dost nepraktické. Navíc DNC terminály většinou chodí jen na starých počítačích.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
lubos
Sponzor fora
 
Příspěvky: 4631
Registrován: 02 kvě 2007, 15:47
Bydliště: Praha

Re: USB do RS232

Příspěvekod robokop » 20 bře 2016, 21:56

Hledej trans
Cinani to taky delaj
Gsk to melo v nabidce
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
 
Příspěvky: 14421
Registrován: 10 črc 2006, 12:12
Bydliště: Praha

Re: USB do RS232

Příspěvekod fmodel » 20 bře 2016, 22:17

robokop píše:Hledej trans
Cinsni to taky delaj

to nebyl dobrej nápad ,tohle mi vypadlo na alíkovi ,to asi nebude ono
http://www.aliexpress.com/item/2014-mos ... 4d834564d7
Uživatelský avatar
fmodel
 
Příspěvky: 3731
Registrován: 26 říj 2011, 22:37

Re: USB do RS232

Příspěvekod robokop » 21 bře 2016, 06:56

Hehe

Trans je ceskej produkt tusim od mefi

Na alikovi musis hledat jiny klicovy slova
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
 
Příspěvky: 14421
Registrován: 10 črc 2006, 12:12
Bydliště: Praha

Re: USB do RS232

Příspěvekod filla » 21 bře 2016, 07:37

nema ten rs floppy?, to by pak bylo pnp reseni za 500
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
filla
 
Příspěvky: 1634
Registrován: 01 pro 2013, 13:55
Bydliště: Brno

Reklama

Re: USB do RS232

Příspěvekod robokop » 21 bře 2016, 07:43

RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
 
Příspěvky: 14421
Registrován: 10 črc 2006, 12:12
Bydliště: Praha

Re: USB do RS232

Příspěvekod darc » 18 pro 2017, 08:10

Ahojte,

vyskusam otvorit tuto temu,
Kamarat ma Haas vf2 r.v.1994, tak isto riesi sposob prenosu dat z PC do CNC, momentalne ta to prepojene kablom a prenasa subory maximalne o velkosti pamate v stroji.

Nasli sme aj vyssie spominanu krabicku
https://www.ebay.com/itm/Haas-USB-FLASH ... SwrklVH-vP
Vacsinou to je z Ameriky, tak si k tomu treba priratat kopec nezmyselnych poplatkov..

ale nasli sme aj jednoduchsie riesenie v podobe kabla USB to RS 232, mas s tym niekto skusenosti? (aj ked na foto nie je podla mna konektor
https://www.ebay.com/itm/EZSync-FTDI-Ch ... SwyGZaFNb7

Vie niekto poradit, ktorym smerom ist? nejake skusenosti..

Dik
Riso
darc
 
Příspěvky: 164
Registrován: 25 pro 2014, 22:24


Zpět na MCU

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

smishek.com