Tncremo / H426

Tncremo / H426

Příspěvekod piskoteek » 07 čer 2018, 17:58

Zdravím pánové,týden máme na dílně 1060tku se 426.Je v ní externí karta,kde se píchne klasická netova koncovka.Vim, že před tím byla mašina na síti a tahalo se z ní programy bez problémů(větší sice dýl ale šlo to)
Teď k problémů,propojím kabelem s PC,do tnc rema jsem napsal IP co jsem našel v mašině (heslo v mašině:net123),entr, ale bohužel spojení nenavazano.
poradí mi někdo prosím jak na to.Chci jen PC/mašina na síť to nepotřebujeme. Děkuji za rady
Technolog - Programátor CNC, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
Solid, Heidenhain a LinuxCNC
piskoteek
 
Příspěvky: 788
Registrován: 03 pro 2013, 20:54
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Tncremo / H426

Příspěvekod filla » 07 čer 2018, 18:30

pokud ani jedna ze sitovek neumi mdi-x, tak musis pouzit krizeny kabel, nebu switch, ip v pc nastavis ve stejnem rozsahu jen jiny posledni oktet
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
filla
 
Příspěvky: 1723
Registrován: 01 pro 2013, 13:55
Bydliště: Brno

Re: Tncremo / H426

Příspěvekod testone » 07 čer 2018, 18:58

s PC to propoj pomocí seriového portu (RS232)
to by 426 měla mít std
musíš mít PC s hardverovým RS 232
nejlíp nějakej starej krám, ale zas tak mladej, aby zároveň uměl přečíst flešku z USB :D
žádná redukce USB/RS232 + noťas v tomhle případě nechodí
zapojení kabelu je několikrát tady na foru nebo je v servisním manuálu k 426, ten je volně ke stažení u Heidnů na webu
stačí na to dvoužilový stítěný kabel a 9 a 25pin Canon
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz
http://www.autopejsek.cz
testone
Sponzor fora
 
Příspěvky: 4430
Registrován: 03 pro 2010, 18:56
Bydliště: Slaný

Re: Tncremo / H426

Příspěvekod piskoteek » 07 čer 2018, 19:13

Ne takto to nechci...šlapalo to na firemní síti tak to musí fungovat i teď..jen dělá někde na tom pc chybu.
Je tam karta a píchá se tam klasický net kabel(u driveru a vyvedenej ven tou vetaci plastovou mřížkou. Vim že to fungovalo na velké sítí pomoci toho,tak to musí běhat i nám teď.Jen je problém na židli.Zitra prubnu posunout to poslední číslo v té IP adrese.Pak asi zavolám nějakýho servisaka,potřebuju to rozchodit a krmit programama.
Technolog - Programátor CNC, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
Solid, Heidenhain a LinuxCNC
piskoteek
 
Příspěvky: 788
Registrován: 03 pro 2013, 20:54
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Tncremo / H426

Příspěvekod chb » 07 čer 2018, 19:34

filla píše:pokud ani jedna ze sitovek neumi mdi-x, tak musis pouzit krizeny kabel, nebo switch, ip v pc nastavis ve stejnem rozsahu jen jiny posledni oktet

vždyť ti to Filla píše, pokud tomu nerozumíš, poptej nějakého IT v okolí
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
chb
 
Příspěvky: 2027
Registrován: 12 bře 2013, 20:24
Bydliště: Havl. Brod

Re: Tncremo / H426

Příspěvekod Zdenek Valter » 08 čer 2018, 07:47

Začal bych tím, že by se ti měl rozsvítit link na kartě pokud to spojíš tím Ethernet kabelem.
(u 1Gb karet je obecně Filou zmíněný mdi-x podporován, U 100 a 10 Kb zpravidla ne)
Pokud ne použil bych křížený kabel.
Pak by se měl rozsvítit ( nenaváže-li se Ti spojení na linkové úrovni pak ho nemůžeš navázat ani na logické ;-)
Pak je důležité zkontrolovat nastavení IP adres a to tak aby byly ve stejném rozsahu.
(tady bych si vzal IP adresu a masku sítě ze stroje a podle toho nastavil to pecko - na PC se tyhle parametry nastaví snadno)
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 2348
Registrován: 09 led 2009, 18:16
Bydliště: Ústí n. L.

Re: Tncremo / H426

Příspěvekod piskoteek » 12 čer 2018, 11:00

Křížený kabel mám(i klasicky),síťovka sviti,dokonce když přepisu třeba v mašině IP a ona se vypne, PC pozná přerušení.Kdyz v remu dám hledat IP mašiny, jde vidět ze to posílá a přijímá,bohužel v remu se nic neděje,jen načítá a nic.S tnc 530 to bylo na pár minut.
Technolog - Programátor CNC, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
Solid, Heidenhain a LinuxCNC
piskoteek
 
Příspěvky: 788
Registrován: 03 pro 2013, 20:54
Bydliště: Zlínský kraj

Re: Tncremo / H426

Příspěvekod filla » 12 čer 2018, 12:19

to by mohl byt problem na linkove vrstve, zkus v pc prepnout sitovku na 10/100, pripadne na 10 half, vic by ti rekl wireshark
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
filla
 
Příspěvky: 1723
Registrován: 01 pro 2013, 13:55
Bydliště: Brno

Re: Tncremo / H426

Příspěvekod filla » 12 čer 2018, 12:25

a nezapomen vypnout firewall a antivir
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
filla
 
Příspěvky: 1723
Registrován: 01 pro 2013, 13:55
Bydliště: Brno

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: Tncremo / H426

Příspěvekod Zdenek Valter » 13 čer 2018, 10:54

filla píše:a nezapomen vypnout firewall a antivir

Antivir by vadit neměl.
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 2348
Registrován: 09 led 2009, 18:16
Bydliště: Ústí n. L.

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: Tncremo / H426

Příspěvekod piskoteek » 21 čer 2018, 17:01

Po marném boji nám byl doporučen člověk od Vsetína, který asi tuší víc než já. Momentálně je na dovolené tak cituji jeho SMS:
Pro tncremo potrebujete Ncsw 28047629
Cena vcetne sady EPROM, instalace sys. Setup, doplneni novych parametru a cestovnich nahradu .....

Bohužel netuším co je to ncsw a EPROM jem vyguglil jako nějakou paměť,kterou netuším kam přijde.
Neznáte někdo někoho v okolí Zlína,kdo by se nám na to mrknul?Díky za info
Technolog - Programátor CNC, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
Solid, Heidenhain a LinuxCNC
piskoteek
 
Příspěvky: 788
Registrován: 03 pro 2013, 20:54
Bydliště: Zlínský kraj

Reklama

Re: Tncremo / H426

Příspěvekod Mex » 21 čer 2018, 17:22

piskoteek píše:Po marném boji nám byl doporučen člověk od Vsetína, který asi tuší víc než já. Momentálně je na dovolené tak cituji jeho SMS:
Pro tncremo potrebujete Ncsw 28047629
Cena vcetne sady EPROM, instalace sys. Setup, doplneni novych parametru a cestovnich nahradu .....

Bohužel netuším co je to ncsw a EPROM jem vyguglil jako nějakou paměť,kterou netuším kam přijde.
Neznáte někdo někoho v okolí Zlína,kdo by se nám na to mrknul?Díky za info

O daném stroji nevím vůbec nic.
Ale jen poznámka: ten člověk je asi odborník, který musí šetřit každou milisekundou svého času, a tak to nemůže napsat lidsky, ani napsat velká písmena kam patří.

To "Ncsw" zřejmě mělo znamenat NC SW, tedy software pro NC, verze 28047629. Což je pravda, plyne to třeba i z tohoto PDF v tabulce na straně 2.
https://www.heidenhain.com/fileadmin/re ... ews_en.pdf
Ale ten software ty asi máš, když ti to předtím běhalo. A příslušné EPROM ve stroji asi taky budou.
Takže to zřejmě bude jen problém v nastavení (pokud platí, že dřív všechno jelo a jen po přestěhování přestalo).
Mex
 
Příspěvky: 3918
Registrován: 06 úno 2014, 23:29

Re: Tncremo / H426

Příspěvekod fmodel » 21 čer 2018, 17:53

Taková jednoduchá ,volals Hajdošům do Práglu ,mě se tam stréc věnoval 15minut a bylo vyřešeno :wink:
Uživatelský avatar
fmodel
 
Příspěvky: 4235
Registrován: 26 říj 2011, 22:37


Zpět na CNC frézky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

smishek.com