Miesanie nastrojov v zasobniku

Miesanie nastrojov v zasobniku

Příspěvekod quake » 15 říj 2017, 08:16

Zdravim, na stroji MC100VA od firmy Trens je nasledovny problem: pri vyvolani nastroja pride nastroj, ktory je v zasobniku o jednu poziciu vedla. Je to nahodny cyklus, to znamena stroj bez problemov 5 hodin frci a meni spravne nastroje, potom behom programu pride iny nastroj ako ma. Kde by mohol byt problem? Snimac je v poriadku.
quake
 
Příspěvky: 8
Registrován: 28 srp 2017, 20:43

Re: Miesanie nastrojov v zasobniku

Příspěvekod robokop » 15 říj 2017, 10:02

jestli je snimac vporadku tak pak uz jedine alzheimer
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
 
Příspěvky: 15073
Registrován: 10 črc 2006, 12:12
Bydliště: Praha

Re: Miesanie nastrojov v zasobniku

Příspěvekod quake » 15 říj 2017, 16:46

Snimac sa vymenil za novy a stale to robi....
quake
 
Příspěvky: 8
Registrován: 28 srp 2017, 20:43

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: Miesanie nastrojov v zasobniku

Příspěvekod robokop » 15 říj 2017, 17:16

Co tabulka nastroju? Deje se v ni neco nekaleho?
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
 
Příspěvky: 15073
Registrován: 10 črc 2006, 12:12
Bydliště: Praha

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: Miesanie nastrojov v zasobniku

Příspěvekod r4cv » 15 říj 2017, 18:25

quake píše:Snimac sa vymenil za novy a stale to robi....


menil si snímač. A menil si aj kábel až po riadiaci systém?
zvykne časom stvrdnúť, prelomí sa izolácia a občas to môže blbnúť.
r4cv
 
Příspěvky: 1063
Registrován: 08 pro 2009, 21:32
Bydliště: Topoľčany

Re: Miesanie nastrojov v zasobniku

Příspěvekod lubos » 15 říj 2017, 18:37

A bere to nástroj dřív nebo pozdějc? Následná výměna je v pořádku nebouž je pak se všema posunutý o jeden?
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
lubos
Sponzor fora
 
Příspěvky: 4676
Registrován: 02 kvě 2007, 15:47
Bydliště: Praha

Re: Miesanie nastrojov v zasobniku

Příspěvekod zebrak » 15 říj 2017, 19:38

Mne to robilo voľakedy na tom trense tiež . Závada bola vo vydretom vedení zásobníka ,resp. puzdra nástrojov opotrebovali časť vedenia a pohyb nástrojov sa občas zadrel a stroj
stroj rátal s posunutím aj keď reálne sa nástroj v zásobníku neposunul. To sa potom nevysvetli majiteľovi keď v rychloposuve nabúra vrták d19, že som sa neoje...
Servisák to riešil tig návarom a následným prebrúsením toho návaru. Čo ten pán rozprával tak na niektorých strojoch menil celé vedenie nástrojov, tam kde používali veľa ťažkých nástrojov v zásobníku. Ďalšou závadou ,ktorú spomínal môže byť znečistenie toho vedenia.
zebrak
 
Příspěvky: 49
Registrován: 28 črc 2014, 21:19
Bydliště: Považská Bystrica

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Zpět na CNC frézky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

smishek.com