MCV 1000 vypnutí

Re: MCV 1000 vypnutí

Příspěvekod Tomasc » 25 pro 2017, 16:40

Přeji všem příjemné vánoční svátky, mám dotaz, po přebroušení dutiny vřetene se musí v systému přenastavit hodnoty ohledně délky nástroje?
Tomasc
 
Příspěvky: 27
Registrován: 03 dub 2013, 14:03

Re: MCV 1000 vypnutí

Příspěvekod testone » 25 pro 2017, 17:00

z logiky věci ano
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz
http://www.autopejsek.cz
testone
Sponzor fora
 
Příspěvky: 4424
Registrován: 03 pro 2010, 18:56
Bydliště: Slaný

Re: MCV 1000 vypnutí

Příspěvekod fmodel » 25 pro 2017, 17:09

Tomasc píše:po přebroušení dutiny vřetene se musí v systému přenastavit hodnoty ohledně délky nástroje?

Nerozumím ?? máš tabulku nástrojů de který zadáváš rozdíl délky nástroje a to buď podle sondy v tabulce nástrojů jako 0 s nulovou kompenzací délky ,nebo podle nástroje 1 kde necháš nulovou kompenzaci , a na všechny ostatatní nástroje se zapíše aktuální délková korekce (zápis s provádí v tabulce nástrojů symbolem převzetí aktuální polohy v num. klávesnici po najetí na bod nebo měřící přípravek).

Pokud přebrousíš vřeteno vše se jen posune o stejnou míru a to vlastně ani neřešíš protože děláš nájezd na 0 bod obrobku.
Nebo myslíš nastavení polohy k výměníku nástrojů??
Uživatelský avatar
fmodel
 
Příspěvky: 4226
Registrován: 26 říj 2011, 22:37

Re: MCV 1000 vypnutí

Příspěvekod Tomasc » 25 pro 2017, 17:23

Šlo mě o to, že 0 by měla být na čele vřetene a po přebroušení se posune, tato hodnota se někde zadává do systému?
Pokud ano, můžete mi poradit kde to mám hledat.
Tomasc
 
Příspěvky: 27
Registrován: 03 dub 2013, 14:03

Re: MCV 1000 vypnutí

Příspěvekod fmodel » 25 pro 2017, 17:38

Ty máš nějaký odměřovací pracoviště jako za dob děrných štítků kdy se neměřilo na mašině ? Nevím jak jiní ,ale něco na dutině mě nezajímá ,zajímá mě jen délková korekce nástrojů oproti sondě nebo nástroji číslo 1 .
Jak se ten nulový bod na čele vřetene frézy používá (rozumím tomu u soustruhu nebavíme se tu o soustruhu že ne ?)
Uživatelský avatar
fmodel
 
Příspěvky: 4226
Registrován: 26 říj 2011, 22:37

Re: MCV 1000 vypnutí

Příspěvekod Tomasc » 25 pro 2017, 17:44

Nee o soustruhu se nebavime, teď jak si to popsal, tak už jsem to pochopil, nebyl jsem si jistý tak jsem se rači zeptal.
Tomasc
 
Příspěvky: 27
Registrován: 03 dub 2013, 14:03

Re: MCV 1000 vypnutí

Příspěvekod RaS » 25 pro 2017, 17:51

no zase pokud to měří k nějaké sondě upnuté na stole tak se mu to všechno změní.. mezi sebou budou všechny OK, ale už to nebude odpovídat délce vůči sondě na stole a další nástroj pokud ho bude zase měřit vůči stolu už bude mít jinak..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS
 
Příspěvky: 7744
Registrován: 26 bře 2009, 10:12
Bydliště: Úvaly

Re: MCV 1000 vypnutí

Příspěvekod Tomasc » 25 pro 2017, 17:57

Na stole sondu nemám, jednom jsem si nebyl jistý s těma nástrojem.
Tomasc
 
Příspěvky: 27
Registrován: 03 dub 2013, 14:03

Re: MCV 1000 vypnutí

Příspěvekod nino555 » 26 pro 2017, 11:28

Tazateli jde evidentně o to aby stroj najížděl do správné výšky na výměnu nástroje.
nino555
 
Příspěvky: 74
Registrován: 01 říj 2013, 17:56

Re: MCV 1000 vypnutí

Příspěvekod fmodel » 26 pro 2017, 11:39

nino555 píše:Tazateli jde evidentně o to aby stroj najížděl do správné výšky na výměnu nástroje.

Jenže po přebroušení zajede nástroj tak o 0,2 hloubš což na kolotoči (zásobníku nástrojů) při jeho pružnosti nic neznamená .
Uživatelský avatar
fmodel
 
Příspěvky: 4226
Registrován: 26 říj 2011, 22:37

Re: MCV 1000 vypnutí

Příspěvekod nino555 » 26 pro 2017, 13:59

Posílali jsme vřeteno na opravu a řešilo se to výměnným způsobem. Potom to roli hrát může.
nino555
 
Příspěvky: 74
Registrován: 01 říj 2013, 17:56

Re: MCV 1000 vypnutí

Příspěvekod fmodel » 26 pro 2017, 14:14

Kdo to má platit :x repas svépomocí v materiálu 25000 výměnou bych se z toho posr... ,po repasy běží asi 6-7let většinou na 8000ot/min protože nejvíc času sežere šlichtování formy .
Uživatelský avatar
fmodel
 
Příspěvky: 4226
Registrován: 26 říj 2011, 22:37

Re: MCV 1000 vypnutí

Příspěvekod Tomasc » 26 pro 2017, 17:07

Jj, když mi řekli cenu za repas, tak mě polil pot :shock: , ale pak jste sem hodili ten kontakt a půjde v pohodě přebrousit :)
Tomasc
 
Příspěvky: 27
Registrován: 03 dub 2013, 14:03

Předchozí

Zpět na CNC frézky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

smishek.com