3 osý manipulátor bez PC

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod tarvisio » 07 lis 2014, 19:56

jeykey píše:já sem tam zapoměl dopsat ty pauzy co byly za tlačítkama, protože sem to předělával na pullups, aby mi to chodilo, tak je tam doplň zpátky, podle toho jaks to měl dřív



Aha, ja si toho nevsiml. Dam to tam zpet ty pauzy.
tarvisio
 
Příspěvky: 231
Registrován: 25 říj 2013, 15:11

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod jeykey » 08 lis 2014, 20:54

stejně bys měl kouknout na zapojení těch tlačítek, dát slabší odpory, nebo kondenz. tohle by to dělat nemělo.
jeykey
 
Příspěvky: 111
Registrován: 25 srp 2014, 20:02

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod tarvisio » 08 lis 2014, 21:02

jeykey píše:stejně bys měl kouknout na zapojení těch tlačítek, dát slabší odpory, nebo kondenz. tohle by to dělat nemělo.



Vetsinou vsude doporucovaly dat odpory 100 k ohm, tak jsem nechtel spekulovat a dal jsem co pouzivaji ostatni,ale muzu zkusit dat mensi. Kondenzator nevim jak by mel byt zapojeny. Mozna bych nekde nasel na netu.
tarvisio
 
Příspěvky: 231
Registrován: 25 říj 2013, 15:11

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod tarvisio » 10 lis 2014, 17:10

Vložil jsem tam zpět ty delay(10); a už vše funguje jak má. Zatím žádný kiks. :)

Tedy to mám už ve finální verzi tento stroj.
tarvisio
 
Příspěvky: 231
Registrován: 25 říj 2013, 15:11

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod jeykey » 13 lis 2014, 12:20

tak to je super, nějaký video z celým cyklem?
jeykey
 
Příspěvky: 111
Registrován: 25 srp 2014, 20:02

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod tarvisio » 15 lis 2014, 22:38

Video celého cyklu v lepší kvalitě, najetí referenčního bodu a fotky celého stroje vložené do videa.
Můj první výtvor videa takže zatím nic moc, ale snaha tam je :D

http://youtu.be/hGeVr5_xg6c
tarvisio
 
Příspěvky: 231
Registrován: 25 říj 2013, 15:11

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod kutil_tim » 15 lis 2014, 23:26

to by mě zajímalo co máš za driver motorů
že musíš na směr blikat pořád LOW
digitalWrite(DIR_Y_PIN, LOW); //u normálních stači jednou ne 200x
po skončení cyklu
digitalWrite(DIR_Y_PIN, LOW); //tady ho zapínáš pro jistotu ještě 1x
Nevyužité zásoby a díly pro dílnu, cnc http://www.jedna.net/stroje-dily-motory ... ojirenstvi
Uživatelský avatar
kutil_tim
 
Příspěvky: 1387
Registrován: 11 led 2010, 14:23
Bydliště: Vsetín

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod jeykey » 16 lis 2014, 18:32

moc pěkný zařízení, ještě tu manipulaci a bude to paráda
jeykey
 
Příspěvky: 111
Registrován: 25 srp 2014, 20:02

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod jeykey » 19 lis 2014, 17:28

mám připravenou komunikaci mezi dvěma arduinos po jednom drátu, aby se domluvily, kdy má manipulátor vyměnit obrobek a vrtač začít vrtat, takže až to budeš řešit, tak se ozvi.
jeykey
 
Příspěvky: 111
Registrován: 25 srp 2014, 20:02

Reklama

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod tarvisio » 19 lis 2014, 19:07

jeykey píše:mám připravenou komunikaci mezi dvěma arduinos po jednom drátu, aby se domluvily, kdy má manipulátor vyměnit obrobek a vrtač začít vrtat, takže až to budeš řešit, tak se ozvi.



Ok, paráda. Jsi rychlejší jak já :D

Já nyní vymýšlím chapač na díly. Musím díly uchopovat vevnitř, za tu díru toho kusu který to vrtá. Je tam díra okolo 22mm.
A také uvažuji jestli se mi ten robot trefí s tím dílem do toho přípravku. Díl je šestihran 30 mm a přípravek má díru jen o 0,3mm větší.
tarvisio
 
Příspěvky: 231
Registrován: 25 říj 2013, 15:11

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod packa » 19 lis 2014, 19:29

Než nějaký manipulator , nebylo by lepší udělat nahoru zásobník řeba na 20 kusů těch polotovarů a vyhazovat je po vyvrtání spodem , mít dole přez motor nebo magnet ovládaný doraz který by se po vyvrtání otevřel a hřeben by díl vytlačil ven , proti samovolnému vypadnutí při otevření dorazu by stačily třeba červíky s kuličkou co se běžně prodávají , jen taková úvaha nechci ti to vnucovat . a jinak chválím vrtá ti to moc pěkně .
Uživatelský avatar
packa
 
Příspěvky: 4897
Registrován: 07 úno 2007, 19:42
Bydliště: Královehradecký kraj

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod tarvisio » 19 lis 2014, 19:34

packa píše:Než nějaký manipulator , nebylo by lepší udělat nahoru zásobník řeba na 20 kusů těch polotovarů a vyhazovat je po vyvrtání spodem , mít dole přez motor nebo magnet ovládaný doraz který by se po vyvrtání otevřel a hřeben by díl vytlačil ven , proti samovolnému vypadnutí při otevření dorazu by stačily třeba červíky s kuličkou co se běžně prodávají , jen taková úvaha nechci ti to vnucovat . a jinak chválím vrtá ti to moc pěkně .



Taky jsem nad tím předtím tak uvažoval než jsem ten stroj sestrojil, ale už jsem měl koupený ten malý soustruh, takže bych nevěděl co s ním a škoda peněz.
Ještě nad tím pouvažuji že bych to možná předělal jak píšeš. Díky za radu a pochvalu, pálí ti to :wink:
tarvisio
 
Příspěvky: 231
Registrován: 25 říj 2013, 15:11

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod packa » 19 lis 2014, 19:40

však to jak to máš bys mohl zachovat , jen tu kapsu pro obrobek ze spodu otevřít a udělat tam nějaké šoupě pro vyhazování dílu , se suportem bys mohl odjet někam do zadní polohy a po skluzu by díl vypadl rovnou do přepravky
Uživatelský avatar
packa
 
Příspěvky: 4897
Registrován: 07 úno 2007, 19:42
Bydliště: Královehradecký kraj

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod tarvisio » 19 lis 2014, 19:52

Ano, máš pravdu. Šlo by to. Asi nad tím začnu silně uvažovat. :)

Vrtám toho několik tisíc kusů měsíčně takže by se to hodilo. Kdybych se do toho pustil tak bych to celé asi překopal co se týče posuvu. Hýbe s tím do boku PU řemen a celé se to šprajcuje. Byl tam původně šroub se stoupáním 1 mm jak bývá na čínkých soustruzích, ale ten se hryznul a rosypal. Posuv se seká, i když jsem zespod dal miniaturní ložiska po kterých to jezdí. Není to stavěné na tah z boku. Dal bych do středu kuličkový šroub a můžu tam dát větší fofry na posuv + větší otáčky na vřeteno.
tarvisio
 
Příspěvky: 231
Registrován: 25 říj 2013, 15:11

Re: 3 osý manipulátor bez PC

Příspěvekod tarvisio » 22 lis 2014, 13:26

jeykey píše:mám připravenou komunikaci mezi dvěma arduinos po jednom drátu, aby se domluvily, kdy má manipulátor vyměnit obrobek a vrtač začít vrtat, takže až to budeš řešit, tak se ozvi.



Kdyby jsi chtěl tak to sem můžeš hodit. Jsem zvědavý jak bude vypadat ta komunikace. At se zase něco nového přiučím :wink:
tarvisio
 
Příspěvky: 231
Registrován: 25 říj 2013, 15:11

PředchozíDalší

Zpět na roboti a manipulatory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

smishek.com