3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez PC?

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod roman_p » 03 pro 2015, 23:27

spodni dil-deska je oddelena vodive od stolu. stul bude mit "zem" svarecky - svaruje se TID AC - tzn. stridavym proudem.
prskani neni zadne! neplette tady jine metody svarovani :-)
roman_p
 
Příspěvky: 81
Registrován: 16 zář 2013, 20:00

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod roman_p » 04 pro 2015, 08:16

petrgr píše:Jak řešíte připojení mínusového pólu?
Samozřejmě musí být přímo na svařenci a nesmí zavazet. Při svařování to prská na všechny strany. Jak budete chránit lineáry ?


kabelem od vsarecky :-)
minusovy pol - nemam - svaruje se stridavym proudem /AC/ :-)

Desku mam vodive oddelenou od stolu :-) a privod kabelem.... /wifi to zatim neumi .. :-( /
roman_p
 
Příspěvky: 81
Registrován: 16 zář 2013, 20:00

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod petrgr » 04 pro 2015, 19:41

roman_p píše:
petrgr píše:Jak řešíte připojení mínusového pólu?
Samozřejmě musí být přímo na svařenci a nesmí zavazet. Při svařování to prská na všechny strany. Jak budete chránit lineáry ?


kabelem od vsarecky :-)
minusovy pol - nemam - svaruje se stridavym proudem /AC/ :-)

Desku mam vodive oddelenou od stolu :-) a privod kabelem.... /wifi to zatim neumi .. :-( /


Jistě máte na mysli svařování metodou TIG.....
To je AD i DC. Nešlo mi o slovíčkaření jestli máte nebo nemáte stejnosměrné svařování ale o ochranu lineárů před prachem a přenosem proudu nechtěně přes kuličky lineáru.
Uživatelský avatar
petrgr
 
Příspěvky: 152
Registrován: 12 úno 2011, 22:26

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod roman_p » 04 pro 2015, 23:26

uvidime, jak to zvladnu oddelit ... jestli to bude jeden zapal a jedna elektronika v haji :-)
roman_p
 
Příspěvky: 81
Registrován: 16 zář 2013, 20:00

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod atlan » 06 pro 2015, 17:25

Ked zabudnes pripojit kostru tak dost mozne, otazka je aby ti rusenie z horaka nerozhodilo riadenie. Pozri nejake temy o cnc plazme.
atlan
 
Příspěvky: 1309
Registrován: 07 úno 2011, 10:12

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod roman_p » 06 pro 2015, 18:24

kdyz zapomenu kostru, tak to bude svitit uplne cele :-) vcetne PC :-) a jen jednou...
roman_p
 
Příspěvky: 81
Registrován: 16 zář 2013, 20:00

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod roman_p » 07 pro 2015, 18:17

ted resim g-kod , potrebuji zapalit horak - relatkem - to bych resil kodem na sepnuti "vretene " na vystupu, pak pockat cca 1sec na miste a presunout horak na Y ose, rychlosti cca 1cm/ sek ,napr. delka 40cm /tzn 40sek a pak vypnout relatko,
osy do nulove -refer.polohy a cekat na zmacknuti "nejakeho tlacitka" az po zmacknuti najede na predem stanovene souradnice a td.. bude znova svarovat - jinou delku ....atd. celkem 6 sekci.
kdo poradi? ev. vyrobi program -i za uplatu :-)
roman_p
 
Příspěvky: 81
Registrován: 16 zář 2013, 20:00

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod packa » 07 pro 2015, 18:46

teoreticky bys mohl využít různé nástroje s ruční výměnou , mělo by to zastavit a čekat až dáš nový nástroj a potvrdit a takhle dokola
Uživatelský avatar
packa
 
Příspěvky: 4897
Registrován: 07 úno 2007, 19:42
Bydliště: Královehradecký kraj

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod Mex » 07 pro 2015, 18:53

Neumí ta plazma vracet nějaký signál "hořák hoří"?
To by bylo asi lepší, než čekat vždy stejný čas.

Jinak taková aplikace si vyloženě říkala o to dát tam něco jednoduchého, jako např. GRBL na Arduinu. K tomu otočný 10-ti polohový přepínač, kterým by se volil jeden z předpřipravených programů. A pak už jenom tlačítko start a stop.
Potom to může obsluhovat i negramotný imigrant z Eritreje.
Mex
 
Příspěvky: 3916
Registrován: 06 úno 2014, 23:29

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod packa » 07 pro 2015, 18:59

Mex píše:Neumí ta plazma vracet nějaký signál "hořák hoří"?
To by bylo asi lepší, než čekat vždy stejný čas.

Jinak taková aplikace si vyloženě říkala o to dát tam něco jednoduchého, jako např. GRBL na Arduinu. K tomu otočný 10-ti polohový přepínač, kterým by se volil jeden z předpřipravených programů. A pak už jenom tlačítko start a stop.
Potom to může obsluhovat i negramotný imigrant z Eritreje.

tohle nebude řezat , ale svářet , asi by to duino byl olepší než pc i co se rušení týče to máš recht
Uživatelský avatar
packa
 
Příspěvky: 4897
Registrován: 07 úno 2007, 19:42
Bydliště: Královehradecký kraj

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod roman_p » 07 pro 2015, 20:26

teorie je jedna vec a praxe dalsi vec - kdo to bude programovat?
kdzy to nebude fungovat, bude y toho mala plazma :-)
roman_p
 
Příspěvky: 81
Registrován: 16 zář 2013, 20:00

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod Mex » 07 pro 2015, 21:12

roman_p píše:teorie je jedna vec a praxe dalsi vec - kdo to bude programovat?
kdzy to nebude fungovat, bude y toho mala plazma :-)

G-kód bude téměř stejný jak pro Mach/LinuxCNC nebo pro to GRBL na Arduinu.
GRBL se dá naučit fungovat z SD karty.
Takže i kdybys nechtěl programovat nějaké přepínání programů přepínačem, tak si prostě pořídíš 10 nejlevnějších SD karet, a popíšeš si je (Program 1 - kontejner Castor pro Temelín, Program - 2 - startovací rampa pro Ariane atd.).
No a pak jenom zasuneš příslušnou kartu a zmáčkneš Start. V případě průseru pak hrábneš na TotalStop.
Mex
 
Příspěvky: 3916
Registrován: 06 úno 2014, 23:29

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod jeykey » 08 pro 2015, 19:13

roman_p píše:ted resim g-kod , potrebuji zapalit horak - relatkem - to bych resil kodem na sepnuti "vretene " na vystupu, pak pockat cca 1sec na miste a presunout horak na Y ose, rychlosti cca 1cm/ sek ,napr. delka 40cm /tzn 40sek a pak vypnout relatko,
osy do nulove -refer.polohy a cekat na zmacknuti "nejakeho tlacitka" az po zmacknuti najede na predem stanovene souradnice a td.. bude znova svarovat - jinou delku ....atd. celkem 6 sekci.
kdo poradi? ev. vyrobi program -i za uplatu :-)


tak sepnutí vřetene je
M3 S1000; to číslo je jen aby se to seplo, může být i bez čísla, jenom M3, vyzkousej
G04 P1; cekani jednu vterinu
G21 ; vsechny udaje v metrický soustavě
G90 G49 G94;
F600; 60cm za minutu
G61; exact stop mode
G01 Y400; jestli byl na 0 tak ujede 400 mm, jinak se pripocita, aktualni hodnota Y+400
M5; vypnutí sváření (otáčení vřetene)
G00 Z0; nebo max hodnota, podle toho jak to mas udelany, aby to bylo nad svarencem
G00 X0 Y0; najede na 0 na vsech osach, ale nedela reference, pozor kolem svařence, aby byla bezpecna vzdalenost
M1; ceka na tlacitko

G00 Y50 X50 Z40; rychloposuvem na novou pozici, a na dalším řádku potom nový hodnoty

jestli jdou ty sekce pořád stejně za sebou, tak vlastně nic jinýho nepotřebuješ, jen na konec ještě M2
jeykey
 
Příspěvky: 111
Registrován: 25 srp 2014, 20:02

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod roman_p » 08 pro 2015, 20:37

super, dekuji. prepisu to a uvidime, ted budu asi resit prumyslovy TIG horak + konektory na svarecku , at to mohu propojit.
roman_p
 
Příspěvky: 81
Registrován: 16 zář 2013, 20:00

Re: 3 osy - stul na svarovani-pomoc pri oziveni-s nebo bez P

Příspěvekod fmira » 08 pro 2015, 20:55

Nechci ti do toho moc rypat ,ale skuz nejprve zapalit Tig u mašiny třeba jen na sucho. Ja osobně jsem si stim HF dost užil obzvlašt stou činskou deskou.Ale jestli ti to běha tak je to mimo misu.
fmira
 
Příspěvky: 62
Registrován: 27 lis 2008, 19:49

PředchozíDalší

Zpět na roboti a manipulatory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

smishek.com