Easy servo vs. servo motor

Re: Easy servo vs. servo motor

Příspěvekod grade065 » 13 čer 2018, 18:15

Ahoj lidi,
Mohl by mi někdo znalý objasnit k čemu jsou a jak se používají výstupy ALM a PEND na es driverech? Děkuji moc
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Uživatelský avatar
grade065
 
Příspěvky: 498
Registrován: 09 led 2015, 01:45

Re: Easy servo vs. servo motor

Příspěvekod robokop » 13 čer 2018, 18:19

ALM by mel byt aktivovany kdyz odchylka prekroci maximalni povolenou a pohon spadne do chyby nebo pri jinych pricinach kdyz to spadne do chyby a nereguluje to polohu
PEND je tusim signal ktery by mel byl v 1 kdyz se pozadovana a skutecna poloha opravdu shoduji +- behem pohybu tyhle serva chodi trosku v zastihu oproti pozadovane poloze (plati hlavne pro vyssi rychlosti a hrubsi prevody)
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
 
Příspěvky: 15076
Registrován: 10 črc 2006, 12:12
Bydliště: Praha

Re: Easy servo vs. servo motor

Příspěvekod Mex » 13 čer 2018, 18:32

Mex
 
Příspěvky: 3918
Registrován: 06 úno 2014, 23:29

Re: Easy servo vs. servo motor

Příspěvekod grade065 » 13 čer 2018, 18:44

Jojo to jsem si přečetl jako první ale vůbec nechápu jak se to používá ? K čemu to je? Asi aby ostatní motory dojeli?
Naposledy upravil grade065 dne 13 čer 2018, 18:49, celkově upraveno 1
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Uživatelský avatar
grade065
 
Příspěvky: 498
Registrován: 09 led 2015, 01:45

Re: Easy servo vs. servo motor

Příspěvekod Mex » 13 čer 2018, 18:48

No PEND asi nepoužiješ vůbec. Leda snad třeba při nějakém přesném vrtání bys mohl počkat, až se PEND nahodí a věděl bys, že už je osa přesně na pozici. Ale zřejmě ani tady by to nebylo nutné, než pohneš osou Z, tak už budou osy X a Y na místě.
Ten Alarm bys asi použít měl. Prostě to hlásí průser, tak to zapojíš stejně jako koncáky a případně e-stop.
Mex
 
Příspěvky: 3918
Registrován: 06 úno 2014, 23:29

Re: Easy servo vs. servo motor

Příspěvekod grade065 » 13 čer 2018, 21:56

Ok řeším teď jak udělat nějakou zpětnou vazbu aby byla trochu použitelná.Myslím že to chápu správně že třeba při vyšší rychlosti a kruhové interpolaci získá jeden z motorů větší vlečnou chybu a sepne mu sice PEND ale vzhledem k tomu že o tom systém neví tak kruh je fuč...
Napadlo mě signály pend paralerně spojit zavést do systému a při vybuzení by systém řekněme pauznul nebo snížil feed
Takže by to dejme tomu oscilovalo okolo ztráty té polohy ...to by mohlo zmírnit vliv chyby..

Nebo signály z enkodéru zdvojit a zavést i do systému?

Uvažoval jsem i o montáži pravítek ale nevím jak by to fungovalo motor s enkodérem do driveru a pravítka do systému?
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Uživatelský avatar
grade065
 
Příspěvky: 498
Registrován: 09 led 2015, 01:45

Předchozí

Zpět na krokové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

smishek.com