Mach 3 plazma problém

obecna diskuze na tema mach3, dotazy poznatky atd...

Re: Mach 3 plazma problém

Příspěvekod chb » 13 čer 2018, 17:12

(protože zde obecně probíráme Mach - doplním ještě - mám podezření, že se nabízejí i USB "interpolátory", které od Machu přebírají nejen řízení kroků, ale rovnou celé zpracování G-kodu. Ne vždy s uspokojivým výsledkem)
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
chb
 
Příspěvky: 2022
Registrován: 12 bře 2013, 20:24
Bydliště: Havl. Brod

Re: Mach 3 plazma problém

Příspěvekod robokop » 13 čer 2018, 17:57

dobre ale neni ty 2s proklate moc?
kolik muze byt zakolisani realtime u toho machu 100ms?
dejmetomu ze bych dal rezervu 0.2s ale ne 2s
neni to nekde nastavitelne?
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
 
Příspěvky: 15057
Registrován: 10 črc 2006, 12:12
Bydliště: Praha

Re: Mach 3 plazma problém

Příspěvekod Mex » 13 čer 2018, 18:01

Řekl bych, že za to Mach nemůže. Že si to šéfuje každý interpolátor sám a každý jinak.
Mach jenom přes nějaký driver toho příslušného interpolátoru vysype data ven, a asi ani neví, kolik toho už je fyzicky hotovo a kolik toho zatím jenom leží někde v bufferech.
Mex
 
Příspěvky: 3907
Registrován: 06 úno 2014, 23:29

Re: Mach 3 plazma problém

Příspěvekod shaolin » 13 čer 2018, 20:51

Pri frézovaní mi nikdy nevadila tá časová nesúmernosť. Večši problém to robí pri zastavení programu niekde v strede pretože mach to stopne hneď ale interpolátor dofrézuje celý paket (tam je to dosť rýchle) ale aj tak mi potom treba zreferovat mašinu na home switch pretože už nesedia súradnice.
Uživatelský avatar
shaolin
 
Příspěvky: 176
Registrován: 11 zář 2011, 19:17

Re: Mach 3 plazma problém

Příspěvekod robokop » 13 čer 2018, 21:04

treba gravos tohle resi daleko inteligentneji
umi prerusit hned prioritne a souradnice a bod preruseni si vycte armote z interpolatoru nasledne pokracuje tam kde skoncil
a feed override taky jede ihned
budto mensi buffer nebo vymeni buffer za aktualizovany data
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
 
Příspěvky: 15057
Registrován: 10 črc 2006, 12:12
Bydliště: Praha

Re: Mach 3 plazma problém

Příspěvekod chb » 13 čer 2018, 21:23

shaolin píše:Pri frézovaní mi nikdy nevadila tá časová nesúmernosť. Večši problém to robí pri zastavení programu niekde v strede pretože mach to stopne hneď ale interpolátor dofrézuje celý paket (tam je to dosť rýchle) ale aj tak mi potom treba zreferovat mašinu na home switch pretože už nesedia súradnice.


párkrát jsem také stopnul program za chodu - nikdy jsme ale nemusel znova zreferovat,(ani mne to nenapadlo) souřadnice mi vždy sedí.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
chb
 
Příspěvky: 2022
Registrován: 12 bře 2013, 20:24
Bydliště: Havl. Brod

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: Mach 3 plazma problém

Příspěvekod Mex » 13 čer 2018, 21:31

chb píše:párkrát jsem také stopnul program za chodu - nikdy jsme ale nemusel znova zreferovat,(ani mne to nenapadlo) souřadnice mi vždy sedí.

Kdy už ti Machaři konečně pochopí, že interpolátor1 nerovná se interpolátor2 ?
Mex
 
Příspěvky: 3907
Registrován: 06 úno 2014, 23:29

Re: Mach 3 plazma problém

Příspěvekod shaolin » 14 čer 2018, 06:30

Mex ... máš tam chybu ... niesme Machaři ale Machři ! :) Veď úspešne prevádzkovať tak nevyspitatelný program je ozaj Machrovina ... :D

Na tú chybu som prišiel náhodou keď som ladil program a asi 10x som ho zastavil a upravil feedrate a znovu pustil tak sa mi to nepatrne posúvalo ale na konci to bolo znatelné keďže som frézoval stále na tom istom mieste... akoby to tlačítko stop bolo na úrovni e-stop... ale ano je to vec mojho interpolátoru. Takže to nahradzujem poradím feed stop a až potom stop. Vtedy všetko sedí. Po e-stope každopádne referujem osi ale to asi každý ...
Uživatelský avatar
shaolin
 
Příspěvky: 176
Registrován: 11 zář 2011, 19:17

Předchozí

Zpět na Mach3

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

smishek.com