Kto sa hraje nezlobi. Teda nehraje ale simuluje.
Troska ladim program pre sustruh, doplnit funkcie na klavesnicu. Nejaka tabulka zavitov, to sa hodi stlacim tlacidlo a vypise stupania pre jednotlive M zavity.
A plno inych veci.
Dnešní frézování.
Celé je to na routeru
Nástroj jednobřitá fréza 4mm hloubka 2,8mm a boční úběr 2mm posuv na zub 0,02mm rychlost posuvu 650mm/min. Otáčky 15000. Vše dle doporucění výrobce nástroje.
Ty odskoky jsou z důvodu že nejde odebírat velkou šponu. Celé je to dlouhé 900mm takže to drnčí.
Ano hruboval.
Mám vřeteno s těmihle otáčkami
Doba hrubování 5hodin. Což není tak strašné když vezmu v úvahu že to vyrobím sám a nemusím platit nesmyslné ceny za výrobu, nebo poslouchat teď nemáme čas zeptejte se příští rok.
Ano na tom camtechu.
Zkoušel jsem i 6mm nástroj. Ale obrobek už pak začíná drnčet. Je na obrobku cítit chvění. A nástroje jdou rychle do háje. Tady mám už jednu frézu asi 30hodin a super stále ostrá a frézuje.
Navíc to veteno je vysokotáčkové. A ty malé otáčky se tomu moc nelíbí. Na 15000 zní docela spokojeně.
Zkoušel jsem nástroj max 12mm průměr. Takže nástroje mám. Ale nejlepší výsledky mám s jednobřitou 4mm.
Sice to trvá dlouho ale jak jsem psal obrobím to svým strojem a nemusím se rozčilovat s kooperací.