Problem s M542 drivery

Re: Problem s M542 drivery

Příspěvekod Suri » 20 led 2016, 13:28

díky chlapi, večer zkusím a dám vědět.
čím dál tím víc neumím :)
Uživatelský avatar
Suri
 
Příspěvky: 192
Registrován: 14 bře 2008, 15:59
Bydliště: Brno

Re: Problem s M542 drivery

Příspěvekod Suri » 20 led 2016, 20:17

Dobrá zpráva, už jedou dva. Rozšíření pulzů pomohlo, ještě je tam někde jedna chybka, ale drivery vypadají v pořádku. Díky za pomoc.
čím dál tím víc neumím :)
Uživatelský avatar
Suri
 
Příspěvky: 192
Registrován: 14 bře 2008, 15:59
Bydliště: Brno

Re: Problem s M542 drivery

Příspěvekod shaft » 12 zář 2016, 15:45

Mám tento driver a motory Microcon SX24-3341. Motor má uvedený menovitý prúd 3,3A a driver max. prúd 3A (RMS). Bude to na ten motor stačiť ? Po zapojení sa motor normálne točí môžem to tak dlhodobo prevádzkovať ? Ďakujem
shaft
 
Příspěvky: 36
Registrován: 19 čer 2015, 13:09

Re: Problem s M542 drivery

Příspěvekod robokop » 12 zář 2016, 15:54

Ano bud v klidu
Nekdy ty motory s trosku mensim proudem chodi daleko lepe
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
 
Příspěvky: 14858
Registrován: 10 črc 2006, 12:12
Bydliště: Praha

Re: Problem s M542 drivery

Příspěvekod shaft » 12 zář 2016, 16:14

Oki, tak to si ma potešil :) A SW 4 ( Full/Half current) mám dať na on alebo off?
shaft
 
Příspěvky: 36
Registrován: 19 čer 2015, 13:09

Re: Problem s M542 drivery

Příspěvekod robokop » 12 zář 2016, 16:19

Podle rezimu motoru a jeho ohrejvani
Zkus half
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
 
Příspěvky: 14858
Registrován: 10 črc 2006, 12:12
Bydliště: Praha

Re: Problem s M542 drivery

Příspěvekod shaft » 06 úno 2017, 23:16

Takže motory boli osadené na fréze a normálne fungovali a objavil sa problém na jednom s driverov. Po zapnutí normálne svieti zelená LED ako má a akonáhle dám povel na pohyb motora (v machu). Tak skočí červená LED a driver sa zastaví. Z motora som zhodil remeň aby som to mohol testovať a driver s ním ani nepohne proste hneď ako dám v PC pohyb skočí červená LED na drivery. V motore chyba nie je pretože na inom drivery bez problémov funguje. Mám 4x motor Microcon SX24-3341 a 4x driver M542. Všetky sú nastavené tak isto, 2 týždne to bez problémov fungovalo a teraz začal ten driver blbnúť. Neviete čo s tým môže byť ?

Ďakujem :)
shaft
 
Příspěvky: 36
Registrován: 19 čer 2015, 13:09

Re: Problem s M542 drivery

Příspěvekod purs » 07 úno 2017, 06:10

Toto jsem mel take. Byl vadny jeden koncovy tanzistor. Po jeho vymene OK.
Pavel Urban
purs
 
Příspěvky: 173
Registrován: 24 led 2009, 07:46
Bydliště: Nova Paka

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: Problem s M542 drivery

Příspěvekod hajeklud » 28 led 2018, 22:29

Zdravím,
stavím si CNC frézku s úplně stejnými komponenty, tj. 3x krokové motory Microcon SX24-2341 a 3x drivery M542. Prosím o radu, jaký zdroj pro toto zapojení použít? Postačí zdroj 48V 12,5A, jako např. tento? (https://www.ebay.com/itm/AC110-220V-To- ... 0005.m1851).

Děkuji za radu :)
hajeklud
 
Příspěvky: 4
Registrován: 16 říj 2016, 14:54

Re: Problem s M542 drivery

Příspěvekod lubbez » 29 led 2018, 13:33

Na driver M542 ja max napájecí napětí 50V, ale doporučené 36-38V. Já sám jsem ho provozoval na 52V, ale moc jsem si tím nepomohl a nakonec jsem přešel na řadu EM806 a napájení 68V. Ve tvé konfiguraci bych volil 42V zdroj 500W, t.j. 10-11A. Ale kdybych si to dělal já, tak bych se vybodnul na pulzní zdroj a dal tam poctivé trafo. Stačí aby dávalo 30V střídavých a na výstupu máš cca 40V ss. A když tam dáš pár kondíků 10G, tak si budou krokáče jen chrochtat.
lubbez
 
Příspěvky: 883
Registrován: 21 čer 2012, 21:26
Bydliště: Praha

Re: Problem s M542 drivery

Příspěvekod hajeklud » 29 led 2018, 14:40

Díky za radu,
v čem je výhodnější používat klasické trafo oproti tomu, když bych v číně koupil pulzní zdroj, kde je např. možné napětí nastavit?
hajeklud
 
Příspěvky: 4
Registrován: 16 říj 2016, 14:54

Re: Problem s M542 drivery

Příspěvekod atlan » 29 led 2018, 20:27

Klasicke je blbovzdorne. Impulzne moze tat problem s narazovym odberom.
atlan
 
Příspěvky: 1253
Registrován: 07 úno 2011, 10:12

Předchozí

Zpět na elektronika pro krokove motory http://www.siliconbrain.biz/

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

smishek.com