vektory artcam2018 z jpg souboru

CAM software

vektory artcam2018 z jpg souboru

Příspěvekod djcasey » 09 dub 2018, 09:53

Dobry den,
mam dotaz ohledne vektoru pri nacteni obrazku typu jpg. Bohuzel to neumim v programu vytvorit tak,
aby se mi nacetly vektory a ja tak mohl prejit k simulaci a naslednemu obrabeni.
Pri vytvoreni cehokoliv (pismo, ctverce, kruznice atd) primo v artcamu, mi samozrejme vektory nacist jdou.
Nicmene pri nacteni jiz hotoveho sobouru s koncovkou jpg ci jinou, mi to udelat zkratka nejde. Nevite, prosim,
kde delam chybu? Mam artcam 2018, mam i artcam 2008 pripadne, ale nejde mi to ani v jednom.
Pracuji s kamenem, ale to jen tak mimochodem.
Dekuji za radu, Roman
Přílohy
kytka.jpg
djcasey
 
Příspěvky: 15
Registrován: 24 led 2018, 11:01

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: vektory artcam2018 z jpg souboru

Příspěvekod QNX » 09 dub 2018, 10:05

S Artcamem jsem nikdy nedělal, ale ten tvůj screenshot, nebude od převodu z bitmapy do vektorů. Tam se snažíš obrábět z vektorů, ale žádné tam nemáš ......... pokud jsem to tedy pochopil správně.
QNX
 
Příspěvky: 2732
Registrován: 20 pro 2006, 10:59

Re: vektory artcam2018 z jpg souboru

Příspěvekod djcasey » 09 dub 2018, 10:10

mozna ze mas pravdu. ale kde mam co tedy zmenit, abych mohl dojit do konce a zacit obrabet?
djcasey
 
Příspěvky: 15
Registrován: 24 led 2018, 11:01

Re: vektory artcam2018 z jpg souboru

Příspěvekod QNX » 09 dub 2018, 11:11

Jak jsem psal, ten SW neznám. Nejdřív musíš bitmapu převést na vektory. Teprve s vektorovou grafikou postoupit na tu operaci, kterou máš na obrázku. Pokud tedy artcam umí ten převod, tak to tam někde musíš najít.
QNX
 
Příspěvky: 2732
Registrován: 20 pro 2006, 10:59

Re: vektory artcam2018 z jpg souboru

Příspěvekod djcasey » 09 dub 2018, 12:47

ok, diky, zkusim to tam tedy nekde najit
RL
djcasey
 
Příspěvky: 15
Registrován: 24 led 2018, 11:01

Re: vektory artcam2018 z jpg souboru

Příspěvekod 2Dto3D Studio » 03 kvě 2018, 06:16

Ahoj, důvod je přesně ten, který tady uvádí kolegové. Bitmapa (rastrový obrázek) je svou strukturou odlišná od vektorů (křivek). ArtCam 2018 umí převést rastry do vektorů, postup je uvedený zde: https://knowledge.autodesk.com/support/ ... A-htm.html

PS: nepřemýšlel jsi o převodu tohoto obrázku do plastického, reliéfního modelu?
2Dto3D Studio / Digital Models for CNC Machining
http://www.2dto3dstudio.com
Uživatelský avatar
2Dto3D Studio
 
Příspěvky: 32
Registrován: 22 dub 2010, 07:00

Re: vektory artcam2018 z jpg souboru

Příspěvekod raddous » 11 kvě 2018, 22:54

Zdravím,
z obrázku vytvořit vektory ukázka zda je to co potřebujete jde velice snadno.
Přílohy
kytka.PNG
raddous
 
Příspěvky: 11
Registrován: 04 zář 2015, 20:08

Re: vektory artcam2018 z jpg souboru

Příspěvekod origosch » 12 kvě 2018, 05:38

aby se mi nacetly vektory a ja tak mohl prejit k simulaci a naslednemu obrabeni.

Vektory to sice jsou, ale to obrábění? S tím to bude horší :wink:
www.mosaznevyrobky.cz
Uživatelský avatar
origosch
 
Příspěvky: 1154
Registrován: 19 dub 2007, 22:39
Bydliště: Kladno

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: vektory artcam2018 z jpg souboru

Příspěvekod raddous » 12 kvě 2018, 20:07

Zdravím něco jako takto nebo ne, jsou frézovány kontury vektorů.
Přílohy
kytka-1.png
raddous
 
Příspěvky: 11
Registrován: 04 zář 2015, 20:08


Zpět na CAM

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

smishek.com