Použítí mat. 17 240 pro potravinářství (kořalku)
Já pálím v pálenici Rejšice, okr. Mladá Boleslav, a aby kořalka dobře odvětrala, tak se tam na ředění používá stolní perlivá voda, která má mít při ředění stejnou teplou jako alkohol, aby se slivovička nezakalila do bílé barvy. Zakalit se může taky když se použije místo stolní perlivé vody nějaká přírodní minerálka nebo když se alkohol naopak přilívá do vody.
Před podáváním ke konzumaci a při přelévání z demižónu do láhve se má alkohol promíchat nebo láhev několikrát otočit dnem vzhůru aby se promíchaly jednotlivé vrstvy, protože ten nejsilnější alkohol je vždy u hladiny.
Jinak slivovice zraje sedm let a potom se její kvalita už nemění.
Před podáváním ke konzumaci a při přelévání z demižónu do láhve se má alkohol promíchat nebo láhev několikrát otočit dnem vzhůru aby se promíchaly jednotlivé vrstvy, protože ten nejsilnější alkohol je vždy u hladiny.
Jinak slivovice zraje sedm let a potom se její kvalita už nemění.
neni potreba, staci palit cisty ovocny kvas bez primesi repneho cukrufmodel píše: tak se za 10 minut zjemní jako za několik let čekání
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Ale je třeba. I když pálíš poctivý ovocný kvas, tak jsou v pálence obsaženy i lehké aromatické látky, které dávají produktu ostrou chuť. Odvětráním a reakcí s kyslíkem se tyto látky buď odpaří, nebo reagují s kyslíkem a produkt se zjemní a je chutnější. Není to ovšem možné u špatných pálenek. Vyhaněč návštěv zůstane vyhaněčem i po více než sedmi letech zrání.filla píše:neni potreba, staci palit cisty ovocny kvas bez primesi repneho cukrufmodel píše: tak se za 10 minut zjemní jako za několik let čekání
Rád bych doplnil, že jsem tedy použil nerezové hrnce na odvětrání a nyní čekám na dodání dřevěného sudu na uskladnění. Sice odevzdám andělskou daň ale snad to bude výborné. Za 2 roky ochutnám
Pro info přikládám foto nerezových hrnců o objemu 158 a 58 litrů. Vyfotil bych je lépe a nechtělo se mi s nimi manipulovat. A ještě koupený lis a vyrobený šroťák. Tady to s manipulací a lepšími fotky platí také, moc jsem degustoval a měl náladu pouze na fotky, nikoliv kvalitní fotky a manipulaci.
Pro info přikládám foto nerezových hrnců o objemu 158 a 58 litrů. Vyfotil bych je lépe a nechtělo se mi s nimi manipulovat. A ještě koupený lis a vyrobený šroťák. Tady to s manipulací a lepšími fotky platí také, moc jsem degustoval a měl náladu pouze na fotky, nikoliv kvalitní fotky a manipulaci.
Email: electrosale4you@gmail.com
Ahoj,
Ale jestli si fakt chceš udělat dobrý šunky tak jedině dřevěný sleváč. Potřebuješ tam tu chuť přírody.
Vyzkoušeno, nerez kamenina sterilní silonové jako PENYMARKET
Dřevo je dřevo to to je hezké vlákno. Ona i každá ovocenka hezky v dřevěném soudečku je pak jiný kafíčko!!.
A ty barvy dub, akát , třešně vůně a chuť je jiná dimeze a prostor!
Velkovýroba je nerez . Doma se ale přece dělá kvalita! A musí se to hýčkat.
Ale udělat někde košt ovocenek by nebylo špatné! Popřípadě se domluvme a pošleme si navzájem nějaké vzorečky a obodujeme si to . Samo , že další roky můžou být klidně, šunky, klobásy, škvarky vinaři promiňte víno nedělám
Na kořalku a pivo - nerez a měď potravina OK.Chystám se dělat i na nakládání masa na uzení. Tam mat. 17 240 bude naprosto vyhovující, snad jen někdo možná řekne, že dřevěný sud je dřevěný sud.
Ale jestli si fakt chceš udělat dobrý šunky tak jedině dřevěný sleváč. Potřebuješ tam tu chuť přírody.
Vyzkoušeno, nerez kamenina sterilní silonové jako PENYMARKET
Dřevo je dřevo to to je hezké vlákno. Ona i každá ovocenka hezky v dřevěném soudečku je pak jiný kafíčko!!.
A ty barvy dub, akát , třešně vůně a chuť je jiná dimeze a prostor!
Velkovýroba je nerez . Doma se ale přece dělá kvalita! A musí se to hýčkat.
Ale udělat někde košt ovocenek by nebylo špatné! Popřípadě se domluvme a pošleme si navzájem nějaké vzorečky a obodujeme si to . Samo , že další roky můžou být klidně, šunky, klobásy, škvarky vinaři promiňte víno nedělám
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
nemůžete se bodovat navzájem, musíte mít nezávislou porotu - hlásím se jako člen a ty klobásky a uzený můžete posílat rovnou taky
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Já vám tedy nechci kazit náladu, ale na tu degustaci (pokud tedy má mít nějakou úroveň) by jste měli mít zkoušku ze senzorické analýzy.
Jedná se o jednosemestrální předmět. Dvě hodiny přednášek a pak jedou za týden dvě hodiny ochutnávky. Na každé ochutnávce se hodnotí jedna potravina, ale 20-30 vzorků, takže pokud se zrovna hodnotí okurky, kečup, hořčice, nebo marmeláda, tak je to v pohodě, ale pokud máte hodnotit 27 vzorků olivového oleje, tak se po cvikách zaručeně po....te. Své výsledky zapisujete do tabulky a musí se shodovat s výsledky od vyučujícího. Vše děláte samozřejmě naslepo.
PS: hádejte kdo jí má
Jedná se o jednosemestrální předmět. Dvě hodiny přednášek a pak jedou za týden dvě hodiny ochutnávky. Na každé ochutnávce se hodnotí jedna potravina, ale 20-30 vzorků, takže pokud se zrovna hodnotí okurky, kečup, hořčice, nebo marmeláda, tak je to v pohodě, ale pokud máte hodnotit 27 vzorků olivového oleje, tak se po cvikách zaručeně po....te. Své výsledky zapisujete do tabulky a musí se shodovat s výsledky od vyučujícího. Vše děláte samozřejmě naslepo.
PS: hádejte kdo jí má
Elektrochemik holdující strojařině
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Tohle je hobby fórum tady na to nepotřebujeme doktorát
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Tuhle hlášku ti rád někdy připomenu Sice jsem taky odpůrce úplně LOW-COST řešení, ale proč platit za něco 14000Kč, když někdo dodává srovnatelný produkt za 3000Kč.RaS píše:Tohle je hobby fórum tady na to nepotřebujeme doktorát
Elektrochemik holdující strojařině
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Ahoj Hoši- předně tohle beru jako krásnou diskusi v hezké hospůdce nebo přijemné vinárně. Všechny názory jsou dovoleny i když s nimi nemusím souhlasit a nejdu hned dát někomu po čuni! Jakýkoliv názor je dovolen, případně kdybych někoho nadzvedl tak se omlouvám předem. Prostě diskutuji
To 4rest:
A nic studovat nemusíme, nám to prostě chutná a máme svůj názor na VĚC. Když si hledáš babu tak taky nikam do školy chodit nemusíš! Někomu se líbí oči, tvářička, vlasy , ale nebojme se toho někomu taky kozy a jinýmu zadek! A jinak jak v pohádce co myslíš jaký jazyk má školený degustátor stejnej jako my fšichni. Žádná škola nebo pápír rozumu ani chuti nepřidají, kde nic není ani čert nebere!!!
A jinak nejlepší ovocenka pro mne je slivovice nic lepšího neznám
hruška taky jde ale míň teče a kvas se musí moc hlídat a pomáhám tomu kvasnicema.
Moje jablko mne pálí vždy jako prase - kartáč zná někdo recept jak udělat skvělé jabko.
třešně, mirabelka to jsu galeje a výtěžnost slabá.
meruňky broskve nemám zdroj
Ale můžeme se bodovat navzájem. Jen prostě bude někdo velkorysý a dá to tam jak mu to šmakuje, nebo je někdo svině jak nás s oblibou krmí řežiser PROSTŘENO! Čím větší svině tím lepší sledovanost.RaS píše:nemůžete se bodovat navzájem, musíte mít nezávislou porotu - hlásím se jako člen a ty klobásky a uzený můžete posílat rovnou taky
To 4rest:
A nic studovat nemusíme, nám to prostě chutná a máme svůj názor na VĚC. Když si hledáš babu tak taky nikam do školy chodit nemusíš! Někomu se líbí oči, tvářička, vlasy , ale nebojme se toho někomu taky kozy a jinýmu zadek! A jinak jak v pohádce co myslíš jaký jazyk má školený degustátor stejnej jako my fšichni. Žádná škola nebo pápír rozumu ani chuti nepřidají, kde nic není ani čert nebere!!!
A jinak nejlepší ovocenka pro mne je slivovice nic lepšího neznám
hruška taky jde ale míň teče a kvas se musí moc hlídat a pomáhám tomu kvasnicema.
Moje jablko mne pálí vždy jako prase - kartáč zná někdo recept jak udělat skvělé jabko.
třešně, mirabelka to jsu galeje a výtěžnost slabá.
meruňky broskve nemám zdroj
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
To Ferda:
když já jsem si chtěl rýpnout do RaSe. No nic, každopádně při té senzorické analýze nás naučili jednu hezkou věc a to to pořádně okecat, co tam cítíme apod. asi jako když přijedete na Moravu do sklípku a začnou vám tam vyprávět jak na patře je cítit ten ovocný tón s převahou tropického ovoce s jemným kopřivovým zakončením a pomalu je cítit ta stařinka apod.
Jinak já nejradši hruškovici, ale ta má malou výtěžnost, protože hrušky mají nízkou cukernatost (sice se oproti jablkům zdají sladší, ale je to způsobené tím, že nemají tolik kyselin, které by tu sladkou chuť přebíjely).
Slivovice je fajn, ale nejlepší slivovice je z vypeckovaných švestek a to je moc práce.
No když pálíš jabka, tak musíš brzo utnout, aby se ti do pálenky nedostalo moc vyšších alkoholů a aldehydů (které způsobují tu ostrost).
když já jsem si chtěl rýpnout do RaSe. No nic, každopádně při té senzorické analýze nás naučili jednu hezkou věc a to to pořádně okecat, co tam cítíme apod. asi jako když přijedete na Moravu do sklípku a začnou vám tam vyprávět jak na patře je cítit ten ovocný tón s převahou tropického ovoce s jemným kopřivovým zakončením a pomalu je cítit ta stařinka apod.
Jinak já nejradši hruškovici, ale ta má malou výtěžnost, protože hrušky mají nízkou cukernatost (sice se oproti jablkům zdají sladší, ale je to způsobené tím, že nemají tolik kyselin, které by tu sladkou chuť přebíjely).
Slivovice je fajn, ale nejlepší slivovice je z vypeckovaných švestek a to je moc práce.
No když pálíš jabka, tak musíš brzo utnout, aby se ti do pálenky nedostalo moc vyšších alkoholů a aldehydů (které způsobují tu ostrost).
Elektrochemik holdující strojařině
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Správně to tu píše výše, jablka musíš hlídat u konce (ostatně každé ovoce). Nespoléhat se na lihoměr, ale na svoji chuť, ne páleničářovu, ten to neplatí ani nepije. Jakmile pálenka přestane mít chuť (nasládlou) a připadá neutrální, je nejvyšší čas to utnout. Jinak v pálenici, kde to teče po litrech, tak každý ten hodnocený chytat do zvláštní nádoby a pokud je to pořád dobré, vylít do pálenky, jinak to nechat oměřit kvůli babišově výpalnému a poté vylít do kanálu. Zkazilo by to ostatní dobrou kořalku. Řekl bych, že platí hrušky hlídat od 35% (bacha na smrad), jablka od 32 - 33% a svestky od 30%. To platí o kvalitním kvasu. Pokud chcete mít hladkou pálenku, přidejte do kvasu včelí med. Výtěžnost to nezvýší (předpokládám kvalitní, zralé a čisté ovoce), ale kvalita je o řád výše. Pokud máš ostrou pálenku, zkus to probublat vzduchovadlem a jemňoučko dosladit hroznovým cukrem tak, aby tam ta sladkost ještě nebyla téměř patrná. Je to sice kurvítko pravosti, ale někdy to pomůže. Ten cukr je chuťově téměř neutrální. K těm švestkám (my Valaši máme trnky - nejlépe karlátky), pecky tam můžou být, ale nesmí se rozbíjet, potom je to cítit po kianidu. Někteří nešťastníci kvůli aromatu ty pecky ( my máme kostky) dokonce v malém množství rozbíjejí. Taky je možné dát do slivovice sušené švestky na vymacerování, dodá aroma a malinko cukru. Ale je to zase kurvítko...
Sušeným ovocem se dá vylepšit každá kořalka (hlavně ta špatná). (Vždycky jsem si říkal, z jakých fixů berou líh do Božkova, že je tak ostrý.)
Zvláštní, že to ovoce má pak chuť (pálivost), jako kdyby v něm byla koncentrace alkoholu vyšší, než v tom původním destilátu.
(Včelí med je také produkt, který může mít problémy se stálostí kvality a výskytem padělků.)
Zvláštní, že to ovoce má pak chuť (pálivost), jako kdyby v něm byla koncentrace alkoholu vyšší, než v tom původním destilátu.
(Včelí med je také produkt, který může mít problémy se stálostí kvality a výskytem padělků.)
Nabídněte mi, prosím, formy na PET lahve z limonádoven i pivovarů (i kovošrotu).