Dotykové LCD monitory a komponenty

kde sehnat dobré PC do nepohody

Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod tombene » 18 led 2013, 13:24

Levné LCD monitory i dotykové se dají sehnat na http://www.htechshop.cz Funguje to jako druhá myš. Drivery neumí multidotyk. Čil nesnímá to více dotyků najednou. Jako periferie to funguje samostatně, zvlášť od monitoru.Je to metoda SAW čili povrchová akustická vlna a stínítko je z odolného skla. Interface buď RS232, tedy sériový port a nebo USB. Kontrolér je v dodávce potřebuje +5V. Dotyk funguje na prst, gumu, tedy na předměty pohlcující akustickou vlnu. Nefunguje na tvrdé předměty např. roh kreditky, tvrdý stylus a pod. Drivery v eshopu a na CD. Podrobněji .. ELO InteliTouch ... do Google. Typ SAW bez předpony plus.
Naposledy upravil tombene dne 30 led 2013, 19:49, celkově upraveno 3
tombene
 
Příspěvky: 10
Registrován: 17 led 2013, 21:06

Re: Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod Gulliver64 » 18 led 2013, 18:00

oprav odkaz, máš tam hhtp namísto http
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
Uživatelský avatar
Gulliver64
 
Příspěvky: 464
Registrován: 01 srp 2010, 19:52
Bydliště: Kuřim

Re: Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod Patres.I » 30 led 2013, 18:10

Ten monitor LCD
http://www.htechshop.cz/cs/lcd-monitory ... panel.html

By sa mi hodil ,neviete prosím ako to funguje ,s akým windowsom atd ? Dakujem za info
Patres.I
 
Příspěvky: 304
Registrován: 20 led 2012, 19:00

Re: Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod packa » 30 led 2013, 19:00

chodí to na snad všech win a bez problémů i na linuxu
pohledej ovladače ELO je toho mraky
Uživatelský avatar
packa
 
Příspěvky: 4897
Registrován: 07 úno 2007, 19:42
Bydliště: Královehradecký kraj

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod Patres.I » 31 led 2013, 06:25

dík ,ale ta cena sa mi zdá velmi malá ,ked pozrem iné produkty ..
Patres.I
 
Příspěvky: 304
Registrován: 20 led 2012, 19:00

Re: Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod packa » 31 led 2013, 07:31

jsou to demontované lcd z hracích automatů tak proto , nevím jestly ti daj nějakou záruku ????
Uživatelský avatar
packa
 
Příspěvky: 4897
Registrován: 07 úno 2007, 19:42
Bydliště: Královehradecký kraj

Reklama

Re: Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod RaS » 31 led 2013, 10:59

1, jsou demontované, nicméně jsou v podstatě nepoužité, alespoň ten který jsem tam koupil já je naprosto netknutej, pokud by ho někdo zabalil do originál krabice tak to nikdo nepozná..
2, jsou panelové tzn, že je musíš někam zamontovat, má to jen dvě účka a třeba na položení na stůl to opravdu není, takže se to prodává za cenu v podstatě použitého LCDčka.. nicméně pokud bys to chtěl koupit nové tak to stojí v panelové verzi 10x tolik..
co se týká záruky, tak pán mě říkal, že jich má hodně a v případě problému to není problém vyměnit..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS
 
Příspěvky: 7745
Registrován: 26 bře 2009, 10:12
Bydliště: Úvaly

Re: Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod Patres.I » 31 led 2013, 13:54

Dik za odpovede ,skusal si to uz ci to fachá?
Ak spravne pozeram tak to ma byť dotykový nie??? :O
Patres.I
 
Příspěvky: 304
Registrován: 20 led 2012, 19:00

Re: Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod RaS » 31 led 2013, 14:04

jo dotykovej je, přivezl jsem ho začátkem týdne, ještě nebyl čas to vyzkoušet, tak snad to funguje :D
nicméně já mám za 1700 s USBčkovým dotykem ten za 1500 je s RS232..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS
 
Příspěvky: 7745
Registrován: 26 bře 2009, 10:12
Bydliště: Úvaly

Re: Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod Gulliver64 » 31 led 2013, 16:08

já před časem kupoval tyto monitory dva, jeden se bohužel při přepravě poškodil - praskla dotyková vrstva. volal jsem prodejci v naději, že by mohl mít náhradní. prodejce ji měl a byl natolik vstřícný, že mi poslal novou zdarma. jen to trvalo asi tři týdny, no ale nepočkejte si, že :-)
monitory jedou bez nejmenších problémů, jen je bylo třeba při prvním spuštění resetovat takovým docela zvláštním způsobem - vzadu zastrčit do PS2 konenektoru přiložený káblílk a škrtnout s ním o kostru - trochu jse váhal, ale opravdu to monitor resetovalo a provedla se autokalibrace podle rozlišení grafické karty. předtím na monitoru "chyběl" jeden okraj. tož tak
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
Uživatelský avatar
Gulliver64
 
Příspěvky: 464
Registrován: 01 srp 2010, 19:52
Bydliště: Kuřim

Re: Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod RaS » 31 led 2013, 16:51

tak já k tomu žádnej "kalibrační" kablík nedostal :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS
 
Příspěvky: 7745
Registrován: 26 bře 2009, 10:12
Bydliště: Úvaly

Re: Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod tombene » 31 led 2013, 20:35

Kdo má problém, tak se ozve. Ne ? Kablík je prozatímní řešení, mini-DIN konektory se totiž nedají dobře pájet, připravuji konečné řešení, ale většinou se monitor chytne po zapnutí sám, je tam tlač. on/off a pak už to není třeba. Povolená rozlišení jsou v manuálu který je na http://htechshop.cz u LCD 17'.
tombene
 
Příspěvky: 10
Registrován: 17 led 2013, 21:06

Re: Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod RaS » 01 úno 2013, 11:27

tak jsem to teda vyzkoušel, v linuxu monitor naběhl bez problémů v rozlišení 1280 dotyk funguje po vložení do USB bez jakékoliv instalace čehokoliv taky sám, nicméně tady je problém, že je nějakej rozkalibrovanej a je jakoby zrcadlově otočenej, tzn jedu doprava on doleva ve středu se potkáme..
a teď linuxáci znalý mě poraďte prosím kde je nějaká kalibrace a nastavení vlastního touche? našel jsem vše možné od myši po monitor ale touch nikde..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS
 
Příspěvky: 7745
Registrován: 26 bře 2009, 10:12
Bydliště: Úvaly

Re: Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod packa » 01 úno 2013, 11:33

obávám se že do linuxu budeš muset stáhnout od elo nějaký ovladač kde pak pujde kalibrace

http://elotouch.com/Support/Downloads/L ... _linux.asp
Uživatelský avatar
packa
 
Příspěvky: 4897
Registrován: 07 úno 2007, 19:42
Bydliště: Královehradecký kraj

Re: Dotykové LCD monitory a komponenty

Příspěvekod fupe » 01 úno 2013, 11:53

RaS píše:tak jsem to teda vyzkoušel, v linuxu monitor naběhl bez problémů v rozlišení 1280 dotyk funguje po vložení do USB bez jakékoliv instalace čehokoliv taky sám, nicméně tady je problém, že je nějakej rozkalibrovanej a je jakoby zrcadlově otočenej, tzn jedu doprava on doleva ve středu se potkáme..
a teď linuxáci znalý mě poraďte prosím kde je nějaká kalibrace a nastavení vlastního touche? našel jsem vše možné od myši po monitor ale touch nikde..


Zkus xinput_calibrator utility

ke stazeni zde.

http://www.freedesktop.org/wiki/Software/xinput_calibrator
fupe
 
Příspěvky: 545
Registrován: 27 kvě 2008, 21:10
Bydliště: Praha

Další

Zpět na levná PC

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

smishek.com