Ako znovu spojazdnit stojancek na odchylkomer?

Re: Ako znovu spojazdnit stojancek na odchylkomer?

Příspěvekod 1asv » 31 říj 2017, 08:45

Ideální řešení je čínský magnet a starou mechaniku . A cenově asi stejné, jako nechat posílit magnet. Někdo zmiňoval cenu cca 10€ a když se k tomu připočte 2x poštovné už jsme na stejné ceně jako čínský komplet. No a síla toho magnetu je nesrovnatelná. Vláďa
1asv
 
Příspěvky: 321
Registrován: 02 led 2011, 22:33
Bydliště: Kdyně

Re: Ako znovu spojazdnit stojancek na odchylkomer?

Příspěvekod jova » 31 říj 2017, 08:50

Něco málo informací na toto téma:
Přílohy
magnet.pdf
(376.87 KiB) 51 krát
Uživatelský avatar
jova
 
Příspěvky: 1681
Registrován: 02 lis 2007, 14:40
Bydliště: Chýnov to je kousek od Tábora

Re: Ako znovu spojazdnit stojancek na odchylkomer?

Příspěvekod kenybz » 31 říj 2017, 08:58

tak jsme zase chytřejší...
tak jsem udělal konečně úspěšný pokus
protože jsou neodymové magnety z HDD špatně polarizované a jinak nepoužitelné do stojánku kinex tak jsem je příčně rozřizl
neni to košér ale výsledek se dostavil
naskládal jsem je na sebe přidal pólové nástavce z jiného megnetu vsunul do těla stojánku a funguje to
každopádně by bylo lepší koupit vhodný magnet, který má boční plochy orientované jako S/N
k tomu vysoustružit a pak rozříznout kulatinu a takto vyrobit pólové nástavce z feromagneticky měkkého materiálu
vyzkoušet jak to funguje a následně zalít epoxidem volné plochy, pak udělat zářez pro ovládací páčku a mělo by to fungovat
i ten můj bastl funguje mnohem líp než původní oslabený magnet a po otočení stojánek nemagnetuje
Obrázek Obrázek
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Uživatelský avatar
kenybz
 
Příspěvky: 742
Registrován: 16 úno 2015, 12:16

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: Ako znovu spojazdnit stojancek na odchylkomer?

Příspěvekod origosch » 31 říj 2017, 10:23

Ta kostka by si zasloužila přebousit na RB, potom bude líp držet. :D
www.mosaznevyrobky.cz
Uživatelský avatar
origosch
 
Příspěvky: 962
Registrován: 19 dub 2007, 22:39
Bydliště: Kladno

Reklama

Re: Ako znovu spojazdnit stojancek na odchylkomer?

Příspěvekod Mi_los1 » 31 říj 2017, 10:46

Možná by šly použít statorové magnety z nějakého stejnosměrného motorku, který bude mít ten správný průměr...
Milan
Mi_los1
 
Příspěvky: 244
Registrován: 23 dub 2012, 11:56
Bydliště: Olomouc

Re: Ako znovu spojazdnit stojancek na odchylkomer?

Příspěvekod kenybz » 01 lis 2017, 09:30

to: origosch jasně to je bez debat /toto byl pokusný stojánek ten nejhorší co mám...na měření mám jiné a ty jsou vytáhlé z krabiček jen během měření/ ale řešili jsme co s tím a myslím si že toto téma účel splnilo
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Uživatelský avatar
kenybz
 
Příspěvky: 742
Registrován: 16 úno 2015, 12:16

Předchozí

Zpět na dalsi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

smishek.com