CNC ve FreeCAD

Re: CNC ve FreeCAD

Příspěvekod Vepr » 09 čer 2018, 13:23

Mám problém.
Na Krokový motor s hřídelí 19 mm jsem chtěl nastrčit řemenici, už zpočátku to šlo dost ztuha, ale šlo.
Rozumným poklepáváním silonovým špalkem to zalezlo asi 20mm, ale postupně se to zhoršovalo a teď když potřebuju ještě asi dalších 7mm už to jde jen daleko větší ránou při které to popojede asi o jednu desetinu milimetru.
Hrozí že zničím ložiska, nebo abych tak ještě nevyboural zadní stranu motoru.
Bude mít smysl řemenici ohřívat, abych s tím hnul ještě kousek?
Přílohy
IMG_3121.jpg
.
Vepr
 
Příspěvky: 297
Registrován: 03 bře 2014, 23:34

Re: CNC ve FreeCAD

Příspěvekod grade065 » 09 čer 2018, 13:26

No jinak to asi nepůjde :wink:
A to bude jenom lisované?
Co suvně a na lepidlo?
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Uživatelský avatar
grade065
 
Příspěvky: 498
Registrován: 09 led 2015, 01:45

Re: CNC ve FreeCAD

Příspěvekod atlan » 09 čer 2018, 13:39

Zmysel to malo nahriat predtym ako si to tam narval.
Stiahnut dole nahriat a nasadit.
atlan
 
Příspěvky: 1311
Registrován: 07 úno 2011, 10:12

Re: CNC ve FreeCAD

Příspěvekod Vepr » 09 čer 2018, 21:17

grade065 píše:No jinak to asi nepůjde :wink:
A to bude jenom lisované?
Co suvně a na lepidlo?


Jeden motor (Y) už jsem vyřešil. Je to v tomto vlákně - do spáry jsem vyvrtal, vyřízl závit a do něj červík.
Myslím že to je dokonalý spoj, jak axiálně, tak kolem všech ostatních os.
Řemenice ale šla nalisovat přiměřenou silou, ne jako teď kdy jsem se zasekl 7mm od konce.
Stahovákem s tím nejde hnout abych to sundal vyleštil - zvětšil díru a zkusil to znovu.
.
Vepr
 
Příspěvky: 297
Registrován: 03 bře 2014, 23:34

Re: CNC ve FreeCAD

Příspěvekod lubbez » 11 čer 2018, 14:38

Odfrézuj (odřízni) řemenici, určitě bude levnější než motor. A že ta příruba motoru praskne jak nic a když nepraskne příruba tak utrhneš rotor od osy. Možná by stačilo dát tam stahovák, pořádně ho napružit a ohřát řemenici teplou pistolí.
lubbez
 
Příspěvky: 939
Registrován: 21 čer 2012, 21:26
Bydliště: Praha

Re: CNC ve FreeCAD

Příspěvekod Vepr » 13 čer 2018, 13:51

Motor začal uvnitř dřít - neklamná známka toho že se při těch ránách stalo nevyhnutelné.
Motor jsem tedy rozebral a nic prasklé naštěstí nebylo, jen jsem zničil/narovnal pružnou podložku pod zadním ložiskem a rotor tak začal dřít o zadní víko..
Silně magnetický rotor jsem omotal papírovou lepicí páskou a řemenici celkem bez problémů dorazil na místo na kovadlině - samozřejmě na hliníkových podložkách.
.
Vepr
 
Příspěvky: 297
Registrován: 03 bře 2014, 23:34

Re: CNC ve FreeCAD

Příspěvekod grade065 » 13 čer 2018, 13:55

Jen pro info ty ložiska axiálně zvládnou tak 400N
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Uživatelský avatar
grade065
 
Příspěvky: 498
Registrován: 09 led 2015, 01:45

Předchozí

Zpět na Zacinam stavet a nevim jak na to

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

smishek.com