PC pro Mach3

presne typove oznaceni celych PC nebo komponent na kterych spolehlive chodi mach

PC pro Mach3

Příspěvekod Pupak » 05 kvě 2008, 08:58

Takze prvni typ.Barebone systemy SHUTTLE X s AMD Athlon XP 3GHz a cipovou sadou NVIDIA NFORCE-3.
Obecne se da rict,ze tyhle PC s AMD a NVIDIA chodi na Mach3 spolehlive.
Vim min o 8 instalacich tohoto typu,ketere chodi na 100%.
Jinak jeste zavery z konference. Krome NVIDIA chodi dobre i VIA chipsety. Nejhorsi je SiS s integrovanou grafikou S3.Intel byl hodnocen ponekud rozporuplne,coz znamena,ze nekomu to chodi skvele,jinemu blbe a vyzaduje laborovani.Proto bych ho obecne moc nedoporucoval.
Pupak
 
Příspěvky: 1489
Registrován: 28 srp 2006, 08:12

Příspěvekod RadekCX » 30 kvě 2008, 11:05

Zdravim,

slibil jsem (ac celkem se mi do toho nechce), ze zaridim PC pro jednoho zakaznika na provozovani Mach3.

Ted resim co koupit, aby mi to nehodil na hlavu.

Predbezne jsem vybral:

AMD Athlon 64 LE-1620 socket AM2, 1Mb, 2,4Ghz, box 45W EE
ASUS M2A-VM, AMD 690G, mATX, PCIex, 6ch.au,GLAN,DDR2,SATAII,VGA


Ale nevim zda je koser pouzit integrovanou grafiku - pisou na strankach ze by nemela byt integrovana. Na druhou s touhle deskou mam skvele zkusenosti - mam doma dve.

Provozujete nekdo neco s touhle deskou nebo podobnou cipovou sadou?
RadekCX
======================================================================
http://www.cncnet.info - problematika CNC a automatizace
http://www.jakjevenku.info - webová meteostanice
Uživatelský avatar
RadekCX
 
Příspěvky: 626
Registrován: 14 črc 2006, 10:12
Bydliště: Č.Budějovice

Příspěvekod Engineer » 30 kvě 2008, 17:09

Tento týden jsme rozběhli mašinu na téhle konfiguraci a zatím se neobjevil žádný problém.

ASUS M2N-MX SE PLUS, nForce430/6100, DDR2 1066, VGA + PCIe x16, SATA II RAID, USB2.0, LAN, mATX scAM2

AMD Athlon 64 LE-1640 (45W), 2600MHz, 64-bit, socket AM2, BOX

1GB (KIT 2x512MB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Extreme Edition Vitesta RETAIL BOX - vhodné pro DualChannel
Engineer
 
Příspěvky: 1686
Registrován: 27 pro 2006, 17:30

pc pro mach

Příspěvekod xmouse » 30 led 2010, 19:44

zda se mi to, nebo vsichni pouzivate procesory AMD a nikdo Intel?

ma to nejaky duvod?
xmouse
 
Příspěvky: 1
Registrován: 09 bře 2008, 18:14

Příspěvekod ferguson » 30 led 2010, 20:12

ja som mal Celerona 1,8GHz a islo to v pohode. teraz som kupil novsi-AMD uvidim co to urobi.
Podporte moje mestečko! http://ferguson.myminicity.com/ Ďakujem!

Ovládam Inventor, AutoCAD, čiastočne EdgeCAM. Ak by ste mali pre mňa akúkoľvek robotu, dajte mi prosím vedieť. Ďakujem
Uživatelský avatar
ferguson
 
Příspěvky: 494
Registrován: 20 srp 2008, 19:51
Bydliště: Solčianky (SR)

Re: PC pro Mach3

Příspěvekod sechtech » 14 bře 2014, 12:25

Sestavuji si z vyřazených starších komponent PC pro Mach3, doufám, že s tímto nebudou problémy: CPU: AMD Sempron 2600 MB:MSI-7412(mATX,VIA,DDRI,SATA,LPT,ATI onboard) HDD: různé malé 2x4GB,2x6GB možná notebookový 60GB) PCI LPT karta pro jistotu. WinXP+Mach3
Tak snad to pojede.
P.S.: Původně jsem to chtěl vestavět do ovládacího panelu frézky ale deska je široká, to by muselo být miniITX. Prý by to mělo zvládnout i Raspberry s Linuxem, což by mělo výhodu možnosti "manuálního"řízení přes dotykový displej.
MDF CNC router
TB6560 modrá čínská deska
Mach3, SketchUp+Phlatscript plugin
modelářství, elektronika,technika
Uživatelský avatar
sechtech
 
Příspěvky: 152
Registrován: 04 pro 2011, 17:18
Bydliště: západní Vysočina

Re: PC pro Mach3

Příspěvekod Peopas » 28 dub 2014, 22:11

ahoj muzete mi poradit jestli na tomto pobezi Mach?
DELL OptiPlex GX520
Procesor Intel Celeron D 326 / 2.53 GHz
RAM paměť 1024 MB DDR2
HDD 40 GB SATA
Mechanika CD-ROM
8x USB, LPT, COM, gigabit LAN, zvuková karta
Operační systém : Windows XP Pro CZ

dekuji
Peopas
 
Příspěvky: 18
Registrován: 04 lis 2009, 21:40

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: PC pro Mach3

Příspěvekod sechtech » 29 dub 2014, 03:47

Peopas píše:ahoj muzete mi poradit jestli na tomto pobezi Mach?
DELL OptiPlex GX520
Procesor Intel Celeron D 326 / 2.53 GHz
RAM paměť 1024 MB DDR2
HDD 40 GB SATA
Mechanika CD-ROM
8x USB, LPT, COM, gigabit LAN, zvuková karta
Operační systém : Windows XP Pro CZ

dekuji


Měl by, když běží i na Duronu 650MHz, RAM 256MB
MDF CNC router
TB6560 modrá čínská deska
Mach3, SketchUp+Phlatscript plugin
modelářství, elektronika,technika
Uživatelský avatar
sechtech
 
Příspěvky: 152
Registrován: 04 pro 2011, 17:18
Bydliště: západní Vysočina


Zpět na hardware na kterem skutecne chodi mach

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

smishek.com