3f krokace

Re: 3f krokace

Příspěvekod Pepa z depa » 23 čer 2013, 18:28

.. děláme právě v práci jenom z nerezi a nedávno jsem si udělal domů o 5mm menší krytku, když jsem to potom ve svěráku piloval chválil jsem ten rok u plníku na učňáku s S235 (11.253) :D je to opravdu nepříjemně houževané, kdo nezkusil neuvěří (3hodiny jsem to do úmoru piloval :D )
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Uživatelský avatar
Pepa z depa
 
Příspěvky: 1710
Registrován: 02 pro 2012, 10:31
Bydliště: Hostěradice (Znojemsko)

Re: 3f krokace

Příspěvekod Zdenek Valter » 01 črc 2013, 22:02

Jak vidíte tuto sestavu:
http://www.ebay.com/itm/390616078251?ss ... 1423.l2649

Zajímají mne vaše názory například na poměr cena výkon atp.
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 2343
Registrován: 09 led 2009, 18:16
Bydliště: Ústí n. L.

Re: 3f krokace

Příspěvekod lubos » 01 črc 2013, 22:08

Tak nevím je to dodela pěkné jen mi přijde divné že do nema 23 nacpali 3Nm, nic takového nemají ani kluci z gravosu ani cncshop tak mi to přijde trochu podezřelé.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
lubos
Sponzor fora
 
Příspěvky: 4676
Registrován: 02 kvě 2007, 15:47
Bydliště: Praha

Re: 3f krokace

Příspěvekod pajda » 04 črc 2013, 10:36

Ono je potřeba umět ty čínské nabídky číst. V hlavním popisku se vždy uvádí skutečná hodnota, kterou dané zařízení dosáhne jednu mikrosekundu před vznícením. V tomto případě to je 3,6Nm alias (510 oz.in). Pokud se člověk začte dál, tak zjistí, že u motoru je uvedena již dlouhodoběji dosažitelná hodnota 2,5Nm (360 oz.in) a to je navíc zádržný moment, který je u krokáčů obecně nejvyšší a při otáčení motoru ho není možné dosáhnout.

Tudíž skutečná hodnota provozního momentu tohoto krokáče bude odhadem kolem 2Nm, tedy totožná jakou disponují krokáče stejné velikosti od Gravosu či CNCshopu.
pajda
 
Příspěvky: 173
Registrován: 19 bře 2010, 09:38
Bydliště: Hradec Králové

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: 3f krokace

Příspěvekod yety » 19 srp 2013, 20:37

Obracím se na Vás kteří máte s 3f krokáčema nějaké zkušenosti.
Je reálné je použít na přestavbu klasiky na CNC , ona klasika je nižší třída váha zhruba do tuny , váha X 80kg ,váha Y 150kg na rybinách , nicméně chodí hladce , osa Z je řešena pohybujícím se vřetenem odhad vahy 50kg na linearech 23mm. Jak to vidíte má to smysl oproti servu?
Rozpočet je totiž značně limitován a serva za ty prachy asi neseženu, kamarád plánuje na tom frézovat ocel sem tam nerez.
Nějaký odhad jak silné 3f krokáče to chce a přibližná cena?
yety
 
Příspěvky: 125
Registrován: 23 črc 2012, 16:10

Re: 3f krokace

Příspěvekod bobik » 20 srp 2013, 12:30

Bych to odhadl na 4Nm maximálně. Možná na to X a Z 2Nm budou stačit. Čím menší krouťák, tím větší možné otáčky KM. Jinak jsem moc velký rozdíl mezi 4Nm 2f a 3f nepoznal.
Uživatelský avatar
bobik
 
Příspěvky: 2369
Registrován: 11 pro 2007, 20:48
Bydliště: Nýrsko

Re: 3f krokace

Příspěvekod yety » 20 srp 2013, 16:23

bobik píše:Bych to odhadl na 4Nm maximálně. Možná na to X a Z 2Nm budou stačit. Čím menší krouťák, tím větší možné otáčky KM. Jinak jsem moc velký rozdíl mezi 4Nm 2f a 3f nepoznal.


Co sem se dočet tak hodně záleží na driveru čim se to řidí
yety
 
Příspěvky: 125
Registrován: 23 črc 2012, 16:10

Reklama

Re: 3f krokace

Příspěvekod Cjuz » 20 srp 2013, 19:19

yety píše:
bobik píše:Bych to odhadl na 4Nm maximálně. Možná na to X a Z 2Nm budou stačit. Čím menší krouťák, tím větší možné otáčky KM. Jinak jsem moc velký rozdíl mezi 4Nm 2f a 3f nepoznal.


Co sem se dočet tak hodně záleží na driveru čim se to řidí


sestava zdroj - driver - motor musí být vyvážená jako u Hi-Fi audio :)
jakýkoliv špatný článek celek degraduje a pak se může někdo divit proč to vlastně nechodí když mám samé kvalitní komponenty.

Např.:
Zdroj s nízkým napětím nebo slabým výkonem neumožní jinak špičkovým driverům s motory správně pracovat.
Driver určený pro nízké napětí také neutáhne dostatečně svižně kvalitní a výkonný motor.
Motor provozovaný na hranici svých výkonových možností nikdy nebude optimálně využitý a nepomůže ani super driver.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Uživatelský avatar
Cjuz
 
Příspěvky: 1293
Registrován: 17 úno 2013, 19:27
Bydliště: Předklášteří

Předchozí

Zpět na trifazove krokove motory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

smishek.com