původně hodinářský soustruh

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
traperbob

28. 3. 2016, 9:04

Nabízím
původně hodinářský soustruh pravděpodobně LORCH,žádná čína prvorepublikový materiál,(nechápu jak může být lehká a těžká litina tedy ta čínská),univerzálka 80/3, Původní vřeteno bylo na kleštiny,předěláno v roce 80 první Brno (mám origo výkres) .motor 380W .Otáčky podle mě 700-1400-2800.Žádné vůle !!!!! vše na rybinách .Používal jsem ho na jemnou mechaniku převážně barevný kovy zvládne i kov. Na fotu chybí v koníku hlavička ,nechal jsem vyrobit novou hřídelku poněvadž se mi protočila a již nemá tu přesnost.Je to historický přesný stroj používán na modelařinu .Nože v ceně.Cena k jednání 10000,-
Přílohy
DSCN7916.JPG
DSCN7912.JPG
DSCN7914.JPG
DSCN7911.JPG
Naposledy upravil(a) traperbob dne 29. 3. 2016, 9:13, celkem upraveno 1 x.
drekk

28. 3. 2016, 9:16

tohle je delane na klestiny nez na toto sklicidlo :)
Tos SM16B, Tos FN20, Tos FA2, Hodinařske soustruhy
traperbob

28. 3. 2016, 9:35

taky jsem to tam napsal,musíš číst,ne jenom soustružit
Zdenek Valter

28. 3. 2016, 9:35

drekk píše:tohle je delane na klestiny nez na toto sklicidlo :)
No pokud k tomu není původní vřeteno a kleštiny pak je to na velmi náročné dodělání do stavu hodinářského spoustruhu. :-(
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Zdenek Valter

28. 3. 2016, 9:39

traperbob píše:taky jsem to tam napsal,musíš číst,ne jenom soustružit
Napsal jsi, že k tomu máš výkres - jaké kleštiny se k tomu používali?
traperbob

28. 3. 2016, 9:58

přátelé,nepředpokládal jsem,že je někdo z vás hodinář.Původně pokud si pamatuji tak ty kleštiny byly do 5,5 mm a tu jedinou co mám používám v koníku ,za třicet let jsem nesehnal jedinou kleštinu co by tam pasovala.Na modelařinu přece jenom potřebujete větší průměry jak 5mm třeba na kolečka autíček.No ale kdo by si chtěl udělat původní hřídel tak ten výkres samozřejmě mám .není problém,můžete se živit točením osiček pro digitální tachometry.Jak je libo.Já prodávám tak jak je na foto.
WatchManiac
Kontaktovat uživatele:

28. 3. 2016, 11:07

Nerád (asi) porušujem pravidlá, ale toto si naozaj neviem predstaviť, načo by to komu bolo... A taký krásny stroj to bol :( :( :(
„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
Obrázekwatchmania.skObrázekAmateur WatchmakingObrázekYouTube kanál
traperbob

28. 3. 2016, 11:52

i múdrý schýba :D :D :lol:
Zdenek Valter

29. 3. 2016, 7:42

traperbob píše:přátelé,nepředpokládal jsem,že je někdo z vás hodinář.Původně pokud si pamatuji tak ty kleštiny byly do 5,5 mm a tu jedinou co mám používám v koníku ,za třicet let jsem nesehnal jedinou kleštinu co by tam pasovala.Na modelařinu přece jenom potřebujete větší průměry jak 5mm třeba na kolečka autíček.No ale kdo by si chtěl udělat původní hřídel tak ten výkres samozřejmě mám .není problém,můžete se živit točením osiček pro digitální tachometry.Jak je libo.Já prodávám tak jak je na foto.
No to je ovšem zavádějící informace - kdybys napsal do hlavičky - prodávám soustruh původně hodinářský - bylo by to více odpovídající Tvé nabídce.
Předpokládám, že nějakého kupce seženeš, ale pokud to někdo chce jako hodinářský soustruh tak jsou to vyhozené peníze sorry.

BTW "modelářské" použití bez kleštin je silně omezující a hlavně v určitých oborech nepřesné!!!

Má vřeteno nějaký kužel?
drekk

29. 3. 2016, 7:57

ja to psal kvuli loziskum co jsou ve vretrenu ze na ne tak velke sklicidlo nebude to prave orechove.
Tos SM16B, Tos FN20, Tos FA2, Hodinařske soustruhy
traperbob

29. 3. 2016, 9:27

Vřeteno kužel nemá,má na konci závit je průchodný.Je to dlouhá doba,ale co si tak vzpomínám,tak to původní bylo vylomené tudíž nepoužitelné,A otec říká,že to kleštiny ani nemělo,prý tam bylo sklíčidlo jako na vrtačce,ale bez kličky,takže asi nějaký starý rychloupínací,možná,že už to nebylo původní,když se to k nám dostalo.Máme ho od roku 1980, to spousta z vás nebyla ani na světě a pořád pracuje a po seřízení a vyčištění se nic nikde nevanglá. Co víc napsat ,to že používám nože 6x6 jsem už myslím psal.
Nejlépe bude,když si ho někdo osobně přijde prohlédnout a udělá si svůj úsudek.
Zdenek Valter

29. 3. 2016, 10:30

traperbob píše:Vřeteno kužel nemá,má na konci závit je průchodný.Je to dlouhá doba,ale co si tak vzpomínám,tak to původní bylo vylomené tudíž nepoužitelné,A otec říká,že to kleštiny ani nemělo,prý tam bylo sklíčidlo jako na vrtačce,ale bez kličky,takže asi nějaký starý rychloupínací,možná,že už to nebylo původní,když se to k nám dostalo.Máme ho od roku 1980, to spousta z vás nebyla ani na světě a pořád pracuje a po seřízení a vyčištění se nic nikde nevanglá. Co víc napsat ,to že používám nože 6x6 jsem už myslím psal.
Nejlépe bude,když si ho někdo osobně přijde prohlédnout a udělá si svůj úsudek.
Ve výkresu původního vřetena kužel je?
Engineer
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2016, 11:31

Tyhle stroje žádný kužely (jako u MN80 či běžných větších strojů) ve vřeteni nemají .... obvykle jsou na kleštiny, takže tam je válcová dutina a kuželová je jen okrajová část podle typu kleštiny úhel 15° někdy 20° ale může být i jinak .... záleží na typu kleštiny.
Tady máte přehled kleštin od Lorcha
http://www.lathes.co.uk/lorch/page9.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tady máte trochu info vo co go..... Tohle je vpodstatě asi to největší z "hodinářské" nabídky co Lorch dělal.
Ta obří universálka není zrovna ideál .... dává dost zabrat ložiskům. Nicméně základ to není špatnej, cena ujde a kdo si chce pohrát, inspiraci jak to má vypadat má zde:
http://www.lathes.co.uk/lorchwatchmaker2/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pokud by si to vřeteno někdo dělal nový tak doporučuju udělat dutinu podle nějakých dostupných kleštin nebo si to udělat třeba na ER upínač.
Avenger

30. 3. 2016, 3:44

Do toho budou tyto hodinářské kleštiny
http://www.amazon.com/gp/aw/d/B0002EXDK ... 6FF4Z0CR3W
sisi

30. 3. 2016, 7:46

Píšeš, že máš jednu kleštinu, ale její fotka a popsané rozměry by jednoznačně určily o jaký soustruh se jedná (velikost) i definitivní určení zda je to Lorch. Kleštiny do koníka i do vřetene jsou vždy stejné. Důležité je i stoupání závitu. :D :D :D
Krása pomíjí, blbost je věčná
Odpovědět

Zpět na „Prodej“