vrtačky Jihokov Hustopeče V6, V10

navody prirucky brozury
prosim oznacujte vlakna podle nasledujiciho klice "Frezka nastrojova FNGJ32"

Re: vrtačky Jihokov Hustopeče V6, V10

Příspěvekod david.1 » 08 úno 2017, 22:21

mc24 píše:Poradtě co s vrtačkou V10 když hazí upnutý vrták.
Bude stačit vyměnit ložiska nebo může být ohnutá hřídel.
Jediné co jsem udělal, že jsem vyměnil sklíčidlo za uplně nové a tim to není.

Já nevim,je to furt dokola,ale ty jsi tu novej,tak poprvý a naposledy:když jsi měl dole to starý sklíčidlo,tak jsi měl na stůl položit stojánek s hodinkama a zatočit s tím vřetenem.Potom by ti dolezlo,že i když vyměníš hlavu ,bude to házet stejně.Přitom bys mohl vyzkoušet i to,jestli (a jak moc) jsou v p.. ložiska(pokud nehučí-v tom případě je to jasný) .Jestli je to jen ohnutý,jako to má mimochodem snad každá tahle vrtačka,tak buďto hlavu zase sundej(docela by mě zajímalo,jak jsi sundaval tu starou) a výš uvedeným postupem zjisti,kde to hází.Pak na to flákneš plastovou paličkou,aby se o neokurvilo a měříš znovu.Přehánět to nemusíš,když to dostaneš pod desetinu,můžeš tam v klidu zase nakopat tu hlavičku a jít vrtat.Druhá možnost je tu hlavu tam nechat upnout do ní koudek něčeho rovnýho,na čem bys změřil to házení a mlátit přes ní.Třetí možnost je nejjednodušší,dej menší vrták a vrtej:-)
Je to opakování,probírá se to tu rok co rok,tak příště radši hledej,než s tím budeš zabírat místo..
david.1
 
Příspěvky: 309
Registrován: 30 kvě 2010, 23:09

Re: vrtačky Jihokov Hustopeče V6, V10

Příspěvekod Aspi1963 » 28 črc 2017, 18:56

Tak v demontáži sklíčidla u mé v10 mi tato diskuze pomohla - díra do hlavičky a ťukanec :)
Teď řeším další problém s demontáží vřeteníku. Předpokládám, že je potřeba povolit velkou litinovou matici. Tápu, jestli tam třeba není levý závit. Nebo jiný postup?
Poradí někdo? Díky.

IMG_20170727_222301.jpg
Aspi1963
 
Příspěvky: 4
Registrován: 28 črc 2017, 18:43

Re: vrtačky Jihokov Hustopeče V6, V10

Příspěvekod icewing » 28 črc 2017, 19:08

Není je tam normální. Já do toho tuknul lehce přez pertinax a šlo to
icewing
 
Příspěvky: 215
Registrován: 05 led 2014, 22:41
Bydliště: Zdiby (Praha-Východ)

Re: vrtačky Jihokov Hustopeče V6, V10

Příspěvekod Aspi1963 » 28 črc 2017, 20:14

Dík za odpověď.
Zkoušel jsem ťukat přes mosazný trn, upnout matici do svěráku a otočit s celým odlitkem a nic :-(
Aspi1963
 
Příspěvky: 4
Registrován: 28 črc 2017, 18:43

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: vrtačky Jihokov Hustopeče V6, V10

Příspěvekod Aspi1963 » 28 črc 2017, 21:10

Těleso litiny do svěráku, a ťukat - už se to podařilo. Před tím jsem se asi bál dát malinko větší ránu. Dík za podporu.

Už se těším až bude jak nová a zapojený měnič pro regulaci otáček!
Aspi1963
 
Příspěvky: 4
Registrován: 28 črc 2017, 18:43

Re: vrtačky Jihokov Hustopeče V6, V10

Příspěvekod Aspi1963 » 28 črc 2017, 21:53

Těšení předčasný :( Při mytí na mne vypadl jeden zub. Podle lomu už tam asi držel jen na vazelině. Bude to vadit, nebude? Toť otázka.
IMG_20170728_224413.jpg
Aspi1963
 
Příspěvky: 4
Registrován: 28 črc 2017, 18:43

Re: vrtačky Jihokov Hustopeče V6, V10

Příspěvekod david.1 » 18 říj 2017, 19:43

Aspi1963 píše:Těšení předčasný :( Při mytí na mne vypadl jeden zub. Podle lomu už tam asi držel jen na vazelině. Bude to vadit, nebude? Toť otázka.
IMG_20170728_224413.jpg

Má to malý pastorek,takže by to asi chtělo buď vyfrézovat drážku a do ní vložit zub anebo dovařit TIGem a dopilníkovat.
david.1
 
Příspěvky: 309
Registrován: 30 kvě 2010, 23:09

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: vrtačky Jihokov Hustopeče V6, V10

Příspěvekod Sajmon » 26 pro 2017, 11:00

Ahoj,
Měl bych dotaz..
Je možnost dostat na V6 vetsi hlavicku, alespon na vrtaky pr. 13 nebo vetší?
Lze to jinak než dělat novou pinolu?
Pokud ano jaká by byla cena a byl by popř. někdo schopen udělat pinolu novou a zakolik?

Neznám v okolí nikoho kdo by byl schopen mi pomoci.

Díky
Sajmon
 
Příspěvky: 32
Registrován: 13 led 2017, 11:49

Re: vrtačky Jihokov Hustopeče V6, V10

Příspěvekod fmodel » 26 pro 2017, 11:32

Aspi1963 píše:Těšení předčasný :( Při mytí na mne vypadl jeden zub.

Poradím ti 100% radu ,najdi si na netu nejbližší svářecí školu a tam zavolej co potřebuješ ,zatím se s touhle radou nikomu nestalo že by byl odmítnut.Pak už jen doladit a hotovo .Hlavně se nesnaž sám pokud si nejseš jistej že to na 100% zvládneš ve 100% kvalitě ,opravy po pokusech jsou podstatně náročnější a někdy už nemožný.
Uživatelský avatar
fmodel
 
Příspěvky: 4057
Registrován: 26 říj 2011, 22:37

Re: vrtačky Jihokov Hustopeče V6, V10

Příspěvekod Zdenek Valter » 27 pro 2017, 11:28

Sajmon píše:Ahoj,
Měl bych dotaz..
Je možnost dostat na V6 vetsi hlavicku, alespon na vrtaky pr. 13 nebo vetší?
Lze to jinak než dělat novou pinolu?
Pokud ano jaká by byla cena a byl by popř. někdo schopen udělat pinolu novou a zakolik?

Neznám v okolí nikoho kdo by byl schopen mi pomoci.

Díky

Co tam máš za kužel?
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 2262
Registrován: 09 led 2009, 18:16
Bydliště: Ústí n. L.

Re: vrtačky Jihokov Hustopeče V6, V10

Příspěvekod Sajmon » 27 pro 2017, 12:29

B10
Sajmon
 
Příspěvky: 32
Registrován: 13 led 2017, 11:49

Re: vrtačky Jihokov Hustopeče V6, V10

Příspěvekod Sajmon » 27 pro 2017, 20:53

Již neni nutno rešit... Z nedostatku informaci jsem vrtačku pustil.
Cesta pro ni hodinu a nabidka byla 3tis... Ale nevěděl jsem zda pujde změnit hlavička.

Jinak dnes už visi na bazosi od někoho jiného za 4,5 tis :D
Sajmon
 
Příspěvky: 32
Registrován: 13 led 2017, 11:49

Předchozí

Zpět na Navody ke strojum, dokumentace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

smishek.com