Inkscape problém s rozměry...

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...

Inkscape problém s rozměry...

Příspěvekod peetzn » 14 lis 2017, 11:52

Inkscape problém s rozměry... udělám v Inkscape čtverec 10x10mm dám uložit do DXF a otevřu v RDWorks a je z toho 26,237x26,237 ??? pomoc! :D
peetzn
 
Příspěvky: 43
Registrován: 15 črc 2016, 19:06

Re: Inkscape problém s rozměry...

Příspěvekod Mad_BOXs » 14 lis 2017, 13:06

Klasika, tyhle sw jedou v palcích.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz
Mad_BOXs
 
Příspěvky: 1297
Registrován: 14 led 2008, 17:30
Bydliště: Dvůr Kálové n.Labem

Re: Inkscape problém s rozměry...

Příspěvekod RaS » 14 lis 2017, 13:13

no jenže ten přepočet je takovej nepalcovej .. :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS
 
Příspěvky: 7467
Registrován: 26 bře 2009, 10:12
Bydliště: Úvaly

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: Inkscape problém s rozměry...

Příspěvekod peetzn » 14 lis 2017, 13:19

RaS píše:no jenže ten přepočet je takovej nepalcovej .. :D


jj, přesně tak, v Inkscape mám nastavené mm, v exportu do DFX také, nebo Vám to sedí? děkuji :)
peetzn
 
Příspěvky: 43
Registrován: 15 črc 2016, 19:06

Re: Inkscape problém s rozměry...

Příspěvekod packa » 14 lis 2017, 13:25

dxf zlobí i v corelu skus to exportnout do plt
Uživatelský avatar
packa
 
Příspěvky: 4713
Registrován: 07 úno 2007, 19:42
Bydliště: Královehradecký kraj

Re: Inkscape problém s rozměry...

Příspěvekod filla » 14 lis 2017, 14:09

export pracuje s dpi
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
filla
 
Příspěvky: 1598
Registrován: 01 pro 2013, 13:55
Bydliště: Brno

Re: Inkscape problém s rozměry...

Příspěvekod gnat » 14 lis 2017, 19:47

Podle spousty uzavřených duplicitních bug reportů by mělo by stačit nastavit Basic unit na px.
SABLE-2015
gnat
 
Příspěvky: 873
Registrován: 24 úno 2009, 22:14
Bydliště: doma

Re: Inkscape problém s rozměry...

Příspěvekod peetzn » 17 lis 2017, 10:46

filla píše:export pracuje s dpi


při převodu z Inkscape do DXF přes px, ale i do plt mi to ze 100mm udělá 99.582, netuší někdo proč, děkuji... :)
peetzn
 
Příspěvky: 43
Registrován: 15 črc 2016, 19:06

Re: Inkscape problém s rozměry...

Příspěvekod prcek » 17 lis 2017, 12:27

Proc to netusim, ale ted jsem v tom neco matlal a mam pocit, ze inkscape - nejak pro me ne uplne predvidatelne - do rozmeru objektu caruje s tloustkou obvodove cary. Nemuze byt pes tam?
edit: ted jsem se docetl, ze je to zamer a jde to prepnout https://graphicdesign.stackexchange.com/questions/45219/change-the-stroke-width-without-changing-the-width-and-height-of-the-rectangle
prcek
 
Příspěvky: 26
Registrován: 31 říj 2016, 15:26

Re: Inkscape problém s rozměry...

Příspěvekod peetzn » 17 lis 2017, 13:21

prcek píše:Proc to netusim, ale ted jsem v tom neco matlal a mam pocit, ze inkscape - nejak pro me ne uplne predvidatelne - do rozmeru objektu caruje s tloustkou obvodove cary. Nemuze byt pes tam?
edit: ted jsem se docetl, ze je to zamer a jde to prepnout https://graphicdesign.stackexchange.com/questions/45219/change-the-stroke-width-without-changing-the-width-and-height-of-the-rectangle



moje plachá angličtia si s tím asi neporadí, nemohl bys, nebo někdo... nějaký návod, popostrčit, děkuji... :)
peetzn
 
Příspěvky: 43
Registrován: 15 črc 2016, 19:06

Re: Inkscape problém s rozměry...

Příspěvekod gnat » 17 lis 2017, 13:28

Velikost objektu Inkscape zobrazuje včetně obvodové čáry. Prostě vnější obrys. V okamžiku nakreslení je ale vidět velikost bez čáry.
SABLE-2015
gnat
 
Příspěvky: 873
Registrován: 24 úno 2009, 22:14
Bydliště: doma

Re: Inkscape problém s rozměry...

Příspěvekod prcek » 17 lis 2017, 17:41

V zásadě jde o to, že inkscape má dva režimy práce zobrazování/zadávání vnějších rozměrů (Bounding box) objektu.

    počítá s obrysovou čárou (Visual bounding box)

    nebo nepočítá s obrysovou čárou (Geometric bounding box)
Přepnout jak se to dělá lze v Preferences -> Tools -> "Bounding box to use"

Pochopil jsem to tak, že obrysovou čáru kreslí vždy tak, že 1/2 její tloušťky je vně geometrického obrysu (to je ten obrázek s obdélníkem, červeně je naznačena geometrie)
Pokud používá "Visual bounding box" a tloušťku čáry mám 0.1 mm a nastavím objektu šířku 100 mm, geometrická šířka objektu bude jen 99.9 mm (počítá i s čárou a ta je 0.05 mm na každou stranu navíc)
Pokud používá "Geometric bounding box" tloušťku čáru mám opět 0.1 mm a objekt nastavím na 100 mm tak by měl mít opravdu 100 mm ale bude vypadat 100.1 mm protože je tam ta čára opět jaksi nějak navíc.
prcek
 
Příspěvky: 26
Registrován: 31 říj 2016, 15:26


Zpět na Ostatní software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

smishek.com