enkoder

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem

enkoder

Příspěvekod Kvako1 » 17 kvě 2018, 14:53

Ahoj shánim enkoder
inkremental encoder TTL ,RS 422,5V, idealně 500 pulzu, nebo max do 1024pulzu.
Nemá někdo ? Nabídněte .

Dikes moc
Kvako1
Sponzor fora
 
Příspěvky: 1657
Registrován: 05 dub 2011, 19:29
Bydliště: Olomouc, Praha

Re: enkoder

Příspěvekod kutil_tim » 17 kvě 2018, 21:01

toten má 500 dílků
viewtopic.php?f=8&t=10262&start=525
mám jej i na dc motoru
vypadá takto nějak
http://katalog.tuny.cz/eshop/motory/Dc_motory-35
Nevyužité zásoby a díly pro dílnu, cnc http://www.jedna.net/stroje-dily-motory ... ojirenstvi
Uživatelský avatar
kutil_tim
 
Příspěvky: 1387
Registrován: 11 led 2010, 14:23
Bydliště: Vsetín

Re: enkoder

Příspěvekod Kvako1 » 17 kvě 2018, 21:13

tohle ne, děkuju. potřebuju pořádný zavřený enkoder. hotový kus.
Kvako1
Sponzor fora
 
Příspěvky: 1657
Registrován: 05 dub 2011, 19:29
Bydliště: Olomouc, Praha

Re: enkoder

Příspěvekod testone » 17 kvě 2018, 21:30

tady
http://www.larm.cz/optoelektronicke-ink ... imace/#bxc
rostou
náhradní do Masturna tam stál asi 5kKč
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz
http://www.autopejsek.cz
testone
Sponzor fora
 
Příspěvky: 4430
Registrován: 03 pro 2010, 18:56
Bydliště: Slaný

Re: enkoder

Příspěvekod robokop » 18 kvě 2018, 05:37

tusim v TME maji nekolik typu v nabidce
vetsinou dobre ceny a je to doma do druheho dne
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
 
Příspěvky: 15074
Registrován: 10 črc 2006, 12:12
Bydliště: Praha

Re: enkoder

Příspěvekod Kvako1 » 18 kvě 2018, 06:04

testone píše:tady
http://www.larm.cz/optoelektronicke-ink ... imace/#bxc
rostou
náhradní do Masturna tam stál asi 5kKč


tohle je celkem dobrý, jako nouzovka by to zatim stačilo.
TME nic...
Ja tam mam problém s otáčkama. Original je tam optický Rod 426 na 16 000 otaček.
Snesl bych ještě 12k ot. ale miň už ne.
Je to na motoru vřetena.
Kvako1
Sponzor fora
 
Příspěvky: 1657
Registrován: 05 dub 2011, 19:29
Bydliště: Olomouc, Praha

Re: enkoder

Příspěvekod robokop » 18 kvě 2018, 06:05

jo ty otacky budou problem
bezne jsou encodery cca 6000
na vic otacek musis pohledat
tuhle jsem mel v ruce nejakej svycarskej co snesl tusim 16k (nasel jsem ho v cinsky masine)
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
 
Příspěvky: 15074
Registrován: 10 črc 2006, 12:12
Bydliště: Praha

Re: enkoder

Příspěvekod Kvako1 » 18 kvě 2018, 06:13

jj a když seženeš , tak je to raketa. 1000 eur běžná cena..
Kvako1
Sponzor fora
 
Příspěvky: 1657
Registrován: 05 dub 2011, 19:29
Bydliště: Olomouc, Praha

Re: enkoder

Příspěvekod robokop » 18 kvě 2018, 06:31

jo to bych ocekaval
je to trosku specialitka
vetsina motoru tolik netoci
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
 
Příspěvky: 15074
Registrován: 10 črc 2006, 12:12
Bydliště: Praha

Re: enkoder

Příspěvekod t256 » 18 kvě 2018, 14:43

Tech 12000ot by nemel byt problem, mrkni napr. zde http://www.auto-met.com/heidenhain/08PD ... coders.pdf
na vyssi otacky mi nabizeli encodery ve stylu kotoucek na hridel a blok s elektronikou a snimacem. Je to trochu komplikovanejsi na mech. montaz, ale obrovska vyhoda je v tom ze to nema zadne loziska. Ty co mi nabizeli jely tusim do 20.000 ot. pokud by ti to pomohlo, pohledam tu nabidku.
t256
 
Příspěvky: 587
Registrován: 19 led 2012, 17:49

Re: enkoder

Příspěvekod kutil_tim » 18 kvě 2018, 15:24

enkodery ,1 selsyn mám tady
http://katalog.tuny.cz/eshop/motory/mot ... _a_jine-30
pak ještě mám nějaké na motorech, a resolvery
2 čínské 5v ttl AB 600 cpr 650,- /kus
Nevyužité zásoby a díly pro dílnu, cnc http://www.jedna.net/stroje-dily-motory ... ojirenstvi
Uživatelský avatar
kutil_tim
 
Příspěvky: 1387
Registrován: 11 led 2010, 14:23
Bydliště: Vsetín

Re: enkoder

Příspěvekod Tomáš Svoboda » 18 kvě 2018, 16:37

co něco takového _?

https://www.rls.si/en/products/miniatur ... re-encoder

Je docela malinký ale mají různé velikosti . Nevím jak je velký motor na který to půjde. Mě se líbí ta magnetická vazba , nemá to ložiska , žádná spojka .
soustruh MN80
bastl CNC na plasty, 400x350x50 mm
china CO2 laser
Tomáš Svoboda
 
Příspěvky: 214
Registrován: 22 srp 2007, 12:51
Bydliště: Olomouc --- Zlín

Re: enkoder

Příspěvekod testone » 18 kvě 2018, 17:15

na motoru vřetene v Hermle mám nějakého Heidenhaina
rotor snímače je průchozí, má kuželovou díru, je na kuželu přímo na hřídeli motoru, dále jsou na něm dvě kuličková rožiska a přes ně je stator
stator je volně v luftě, jen je zabržděný pružinou z drátu pr. tak 1mm aby ho neroztáčelo tření v ložiskách
to bych tak viděl jako konstrukci vhodnou pro vysoké otáčky
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz
http://www.autopejsek.cz
testone
Sponzor fora
 
Příspěvky: 4430
Registrován: 03 pro 2010, 18:56
Bydliště: Slaný

Re: enkoder

Příspěvekod robokop » 18 kvě 2018, 18:20

To rls jsem mel asi v ruce
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
 
Příspěvky: 15074
Registrován: 10 črc 2006, 12:12
Bydliště: Praha

Re: enkoder

Příspěvekod ms.dar » 20 kvě 2018, 10:50

ms.dar
 
Příspěvky: 79
Registrován: 09 bře 2016, 06:33

Další

Zpět na Nákup

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

smishek.com