Jako lama se zeptam, neodskacou to v tomto pripade loziska?
Řemenička - jak s ní dolu?
prcek> jako lama odpovim, ze jsem to tak delal fakt mockrat a nikdy zadny problem. Vetsinou neni treba nijak velka sila. Tim stahovakem z vrchu je to porod, tohle je snadne a hned...
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Tak tu mám obdobný problém
Jak dolu (ven) s touto pákou? Asi to nešlo ani předchozímu majiteli, protože je to jediné, co tam z původního mechanizmu (přehazovačka řemenu) zbylo Byl tam kolíček, ten šel bez problémů ven, ale nic moc se tim nezměnilo, stále to drží jak přibité, dokonce se mi nepodařilo do škvíry mezi přírubou a pákou natlouct kladívkem břit z lámacího nože, což zatím vždy zabralo.. Tak možná musím povolit ještě něco..?
Díky, T.
PS: Svářečku nemám a i bych to rád zkusil nedestruktivně.
PS2: Chci to vyndat, protože bych do toho otvoru rád cosi umístil.
Jak dolu (ven) s touto pákou? Asi to nešlo ani předchozímu majiteli, protože je to jediné, co tam z původního mechanizmu (přehazovačka řemenu) zbylo Byl tam kolíček, ten šel bez problémů ven, ale nic moc se tim nezměnilo, stále to drží jak přibité, dokonce se mi nepodařilo do škvíry mezi přírubou a pákou natlouct kladívkem břit z lámacího nože, což zatím vždy zabralo.. Tak možná musím povolit ještě něco..?
Díky, T.
PS: Svářečku nemám a i bych to rád zkusil nedestruktivně.
PS2: Chci to vyndat, protože bych do toho otvoru rád cosi umístil.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
rýhované to není, to by tam podle mě nebyl kolík, když do té osky klepneš zvenku od páky tak o vyjede, nebo zleva zprava do těch otvorů po kolíku dva čípky a stahovákem
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Co do těch otvorů po kolíčku zastrčit dva kolíčky (z každé strany jeden) jen tak hluboko, aby nedržely hřídel, a za ně chytit stahovák ???
A taky bych to zkusil trochu nahřát.
A taky bych to zkusil trochu nahřát.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
ja by som /neviem koľko je tam miesta/ chytil štandard trojramenný sťahovákov ktorý by som dal na to ozubené koleso, pod ten sťahovák / alebo skorej pomocou sťahováka/ prichytil pásovinu kde by som mal dve závity M10 tak ďaleko od seba aby som ich vedel oprieť a domec a pekne by som to vytiahol bez poškodenia pomocou skrutiek M10 z rúčky na druhej strane. ak už je kolík vonku.výroba pásoviny zo závitom 10 min vytiahnutie max 5 min prípadne trošku zohriať ale asi to pôjde aj bez tepla
ak je výkres treba sa pozrieť či tam nie je nejaké osadenie, nie že tam niečo je čo to nepustí a potom sa budeš škrabať. neverím tomu len pre istotu.
ak je výkres treba sa pozrieť či tam nie je nejaké osadenie, nie že tam niečo je čo to nepustí a potom sa budeš škrabať. neverím tomu len pre istotu.