To je tedy pech!

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
capumpor
Příspěvky: 1066
Registrován: 23. 2. 2008, 10:42
Bydliště: obec Černý Vůl

29. 11. 2009, 10:49

Jsem fakt magor do strojů a tak dlouhé večery brouzdám na netu projížděním inzercí kdo nabízí jaké stroje. Většinou to jsou samé inzeráty od překupníků, kde se mi z cen dělá zle, ale velmi zřídka se objeví inzerát na mašinu prostě za hubičku. Když je to z druhé strany republiky, tak to zamrzí ,ale co se dá dělat, minimálně ještě jednou tolik bych dal za dopravu. Ještě míňkrát se povede, že je stroj za super cenu a není to daleko. Jako třeba včera. Soustruh, bulhar, konkrétně C11mb na fotce vypadal velmi pěkně no a za 15 tisíc. Když si představím, že tolik nestojí ani ty pidisoustruhy od Promy nebo BOW. No krásná cena. Když tam člověk volá 3 hodiny po zveřejnění inzerátu, tak dostane odpověď , že už je zamluvený. Tak z něj hold má radost někdo jiný. A nejspíš překupník, protože si platěj lidi co jim ty inzeráty projížděj. Já už takovou nabídku také dostal. Že prý dostanu slevu na stroj od něj když mu jich seženu alespoň 10 za fakt dobrou cenu. To jsem samozřejmě odmítl. Za dobrou cenu si je dokáži koupit sám.

No a asi před měsícem to byla frézka FA3U. Za osmičku. No taky hned pryč.

Omlouvám se za tento příspěvek, ale jsem opravdu naštvaný a hlavně mě to mrzí. Už slušnou dobu čekám na nějaký pořádný soustruh. Zatím jsem na ně měl vždy smůlu. Jeden dělal litinu tak je KO a druhý byl koupený ze skladu bez přívodu elektriky. Zvenku nádherný, ale běda ho pustit.

No, ale co když ten za těch patnáct byl taky takový. Lepší si říkat, že ano aspoň to člověka tak neštve.
Sběratel strojů :-)
Uživatelský avatar
tumlik
Sponzor fora
Příspěvky: 3594
Registrován: 19. 12. 2007, 8:20
Bydliště: já su z Moravskej :-)
Kontaktovat uživatele:

29. 11. 2009, 11:38

vítej do klubu :lol:
já zrovna sháním BPH dvacítku tak max. za dvacítku :lol:
...ne to byl džouk :lol: tak do dvojnásobku někde z okolí
pokud nejseš moc do určitýho werku zamilovanej tak můžeš zkusit:
Dobře pane beru ale v ceně bude i doprava s rukou k baráku a platím keš :D
Uživatelský avatar
DemX
Příspěvky: 127
Registrován: 7. 8. 2009, 7:59
Bydliště: Dobruška
Kontaktovat uživatele:

29. 11. 2009, 11:42

Nic si z toho nedělejte... takto je to se vším co má krásnou cenu... a jelikož modelářím, tak vím o co jde... protože kupovat drahé hi-tech věci to se prostě nedá... a tak člověk shání po bazarech... no a občas se něco objeví přesně jak říkáte... a tak voláte, voláte a ono je to třeba i 20 minut po zveřejnění už je pryč... prostě to naštve a plně vás chápu... jenže jednou na "nás" prostě musí přijít řada... to by pak nestálo za to ani něco hledat... LD
capumpor
Příspěvky: 1066
Registrován: 23. 2. 2008, 10:42
Bydliště: obec Černý Vůl

30. 11. 2009, 12:42

tumlik píše: já zrovna sháním BPH dvacítku tak max. za dvacítku :lol:
No já jí mohl mít za 15. Vlastně hodně vzdáleně mohl. Byl jsem třetí zájemce. Prý když si to ti dva rozmyslí. Tak to už je jako když řekne, že není. Jasně, že vzal první.

Hele, ale musím Vám napsat co mě provedli před rokem na průmce. Hrozná škoda, ale zrušili můj obor (nejí zájem o strojařinu) byl jsem poslední ročník a měli se likvidovat dílny a místo nich nové počítačové učebny a telocvičny. Mluvilo se o tom, ale jen neoficiálně. Pak se na strojích oběvily žluté puntíky stříklé sprejem. Ptám se mistra jestli něco neví. Tak prý označené stroje jsou k mání t.j. ty, o které nemá zájem žádný vzdělávací ústav. Byly to většinou zahraniční soustruhy. O český projevily zájem jiné školy. Ty mašiny byly nové, jak se tam přivezli tak tam stáli. (Ještě stopy po šábru a to i pod univerzálou.) Očekoval jsem okolí kdo by tak nějaký stroj chtěl a z mistrů nechtěl nikdo. Že to nemaj kam dát a tak. Takže jediny kdo měl zájem jsem byl já a ještě jeden ze stejný třídy. Vedoucí dílen věděl, že mám zájem o strojařinu tak jsem si myslel že trochu helfne s tim vyřízením prodeje, ale ujištoval mě, že je ještě furt dost času na nějakou žádost řediteli. Pak začly termíny povinných praxi a když jsem se za 14 dní vrátil tak dílny prázdné. Komplet vybílené včetně příslušenství. No a kde myslíte že stroje skončily? No přeci u toho druhého spolužáka. Jsem utřel.

A ještě co stojí za to říct: Odhadní cena, teď se posaďte, 5 tisíc za položku. Takže takhle se taky okrádá stát a nechybělo mnoho a mohl jsem tomu také pomoci.
Sběratel strojů :-)
lapa
medaile za lepsi forum
Příspěvky: 2574
Registrován: 6. 5. 2009, 7:18
Bydliště: Praha

30. 11. 2009, 8:46

capumpor píše:...
A nekoupili/neporidili/nemeli ve vlastnictvi pak mistr nebo reditel neco, na co by obvykle asi nemeli?
My nesmime ani naznacovat ... :-). Ale to byva obvykly duvod ...
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“