dukaz misto slibu

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Uživatelský avatar
Bob
Příspěvky: 702
Registrován: 5. 10. 2007, 12:02
Bydliště: Slavkov u Brna
Kontaktovat uživatele:

21. 12. 2009, 8:38

Aeroomni, ty už jsi taky tady, tak to už tu jsou všichni :D Rosta.
Uživatelský avatar
Radek-B
Příspěvky: 2144
Registrován: 13. 9. 2006, 11:09
Bydliště: V:Karlovice
Kontaktovat uživatele:

21. 12. 2009, 8:53

Ja sem cekal zpravy o pocasi, Aeroomi fakt zklamal. Jinak nebrec, doufam ze te fakt tak nevzalo vzdyt ty si zkuseny oslehany otrlec a ja te varoval , to zas nemuzes rict ze ne.
RADEK
Naposledy upravil(a) Radek-B dne 21. 12. 2009, 8:58, celkem upraveno 1 x.
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 22400
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

21. 12. 2009, 8:56

koukam ze se zde nic noveho o testovani stroju nedozvim, neco si vymyslim a pak to sem dam jako priklad
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
Aeroomni
Příspěvky: 1179
Registrován: 14. 1. 2007, 9:16
Bydliště: Zem
Kontaktovat uživatele:

21. 12. 2009, 9:03

Kód: Vybrat vše

Ja sem cekal zpravy o pocasi, Aeroomi fakt zklamal. Jinak nebrec, doufam ze te fakt tak nevzalo vzdyt ty si zkuseny oslehany otrlec a ja te varoval , to zas nemuzes rict ze ne. 
Nezlob, víš že se jináč milujem ale teď fakt nemám čas psát příspěvky jako potravu pro Tvoje mazací ego - mušíš počkat až dochodim školu :lol: :lol:
Jinak samože pro Tebe: http://www.holiday-weather.com/tenerife/index.html
U nás je jako u vás jen na opačnou stranu stupnice :lol: :lol: :lol: :lol:
Pupak
Příspěvky: 1457
Registrován: 28. 8. 2006, 8:12
Kontaktovat uživatele:

21. 12. 2009, 9:09

adventurer píše:Pupák má proti všem tady na foru jednu obrovskou výhodu, je vynikající řečník co se písma týká, a proto se proti němu tady málokdo ohradí, každého by totiž stejně rozmetal na kopytech. Pravidlo č. 1: Pupák má vždy pravdu. Pravidlo č. 2: Když nemá pravdu platí pravidlo č 1.

Pár dnů po koupi jsem napsal anonymě Pupákovi a ptal se na cenu za F3, ta byla o 40 tisíc nižší než za co ji prodal mě.

Ale jak píše, "Tenkrát byla situace jiná. Šrouby se na Ebay kupovali za 300-400 Euro" ....Fotku takového šroubu si můžete prohlédnout v příloze.
"Krokovy motory jsem kupoval po 3-4 tisicich za kus" ....to je cena nových motorů,ale rozhodně ne bazaru jako na prodené frézce.

"Samotna masina mme stala pres 100 tisic na materialu" ...Mě tvrdil že 70-80 tisíc při použití bazaru a 120 tisíc s novými komponenty.

Rotační osa....škoda že když si s tím dá člověk tolik práce a stojí ho to tolik peněz tak to nakonec totálně zmrví.

"Ono je to vsechno o lidech a lidskem chovani." ....ano, to je pravda a slušných lidí je stále méně, protože je kazí chamtivost. Asi bych se tady teď nerozčiloval kdyby bylo všechno v pořádku,ale když z vás někdo dělá blbce a nemíní problém řešit tak to dokáže opravdu naštvat.

Jen se mrkněte na druhý příspěvek v tomto vláknu kdo se tady hned začal rozčilovat, pěkně to tady rozjel a teď už je zase strašně přemoudřelý a bude tady kázat o dobrých mravech.

Člověk co napsal Pupákovi SZ má naprostou pravdu

" Kdyz jde o prachy,necekej slusnost "

A tohle platí pro vševědoucího Pupáka dvojnásob.

Přidávám pár fotek z mé frézky od Pupáka, vím že to jsou jen hlouposti,ale ono nafotit rozhozenou geometrii, problémy s nastavením kolmosti vřetene, nesouosost mezi rotační osou a koníkem, nemožnost přesného usazení rotační osy,nebo třeba T drážky frézované podle plotu nějak prostě nelze... Navíc jsou to už staré fotky které vznikly při rozborce frézky (krom řemeniček)

Mimochodem možná je pravda že ty řemeničky kdysi opravdu vyrobila TYMA, ale bohužel se na nich někdo dost ošklivě podepsal.

A co mě mrzí nejvíc jsou všichni srabi z tohoto fora, kteří buď mlčí jak ryby nebo hrdinně píší maximálně SZ...
Pupak ma sice vyhodu,ze je vynikajici recnik,ale ma nevyhodu,ze se nemuze branit proti nekomu, kdo vyslovene lze a podvadi.
Muzes si tady navymyslet,co te napadne a je to zcela na vuli admina,jestli ti dovoli ty lzi tady prezentovat,ale kdyz vidim jeho reakci,proc se divit.
My jsme spolu uzavreli pisemnou smlouvu. Pokud vim,tak v ni jasne stoji,ze na veskere linearni komponenty se nevztahuje jakakoli zaruka,nebot byly nakoupeny na Ebay rovnez bez zaruky. To,ze jsem ti po mesici vymenil zniceny sroub byla jen moje dobra vule,protoze jsi na to zadny formalni narok nemel. Mohl jsem klidne prohlasit,se jsi si ho znicil sam a ani to ne,protoze to vubec nebyl muj problem. Ted to bude napor na tvuj charakter,protoze mas bud moznost dal lhat,anebo to priznat. To,ze jsi si fotil masinku pri rozborce chapu a autenticnost fotografii,nijak nepopiram,ale presvedcovat me,ze jsi si schovaval tri roky remenicky,abys mi jednou mohl demonstrovat jejich kvalitu je mimo realitu. Typuju to,ze jsi se pokusel vyrabet nove remenicky sam a tohle je tvuj vysledek. Ja jsem v te dobe nemel nic na cem bych remenice vyrabel a kupoval jsem je v Tyme. Tam jeste nevozili vsechny remenice z Italie a mensi typy delal jejich technik . Vypadaly trochu amatersky,ale rozhodne nemely krive zuby. Hlavni vada byly ostre zuby,ktere dost nicily reminky,protoze byly frezovane valcovou frezkou bez radiusu.
Kdyz se tak ohanis slusnosti,precti si kolik invektiv pouzijes v jednom svem prispevku v pomeru k ostatnim informacim. To ti ale prijde zrejme normalni a slusne. Proc jsi nevyfotil ty strasne remenicky,ktere jsem ti posla na vymenu?
Ten tvuj fingovany dotaz na cenu,byla rovnez ukazka urovne. Proc jsi neuvedl celou moji odpoved,kdyz tady neco takoveho vytahujes.
Uvedl jsem cenu nizsi,protoze jsem presne v te dobe dostal od mistni firmy nabidku na kooperaci,protoze nemeli naplneny vyrobni program a diky tomu bylo mozne ocekavat ze naklady,hlavne pracnost pujde dost silne dolu.
To by ale ten tvuj vyrok jaksi ztratil smysl,co? Varis tady ze lzi a polopravd. Za tech nekolik tydnu jsme spolu resily vyhradne remenice,sroub a prirubu na lozisko. Vadny sroub jsem ti vymenil okamzite a remenicky take. Prirubu jsi ani neresil jako reklamaci a presto jsem ti ji udelal zdarma. Sam jsem na tvoji otazku kolik budes platit odpovedel,ze nic,nebot ta priruba tam mela byt hned od pocatku.
Vymenil bych ti i ten druhy,i kdyz to nebylo nutne,ale potom,co jsi se zacal chovat jak prase a zacal vyhrozovat rozbitim huby jsem usoudil,ze dal komunikovat s podobnym individuem je ztrata casu.
Zapomnel jsi zminit regulaci vretene,kterou jsi pozadoval vymenit,protoze jsem ti sdelil,ze jsem u BOW objevil regulaci lepsi.
Kdyz jsem ti slusne sdelil,ze nepochybuji,ze nekdo jiny dela jeste lepsi regulaci a ze nehodlam ze stejneho principu znovu provadet vymenu,az na nejakou takovou narazis,zacal jsi se chovat mirne receno velmi neslusne. Projdi si svuj prispevek a jestli v nem najdes neco jineho nez snahu o urazky. Ja osobne nic jineho nevidim.
Fotky ukazuji,jak jsem uchyceni vretene vyresil pred tremi lety na svem tretim stroji. Dneska bych to udelal jinak,tenkrat me lepsi reseni nenapadlo. Doslo mi to pomerne brzy a uz jsem podobne reseni znovu nepouzil. Vetsina normalnich lidi prirozenym intelektem dokaze rozlisit,co je podvod a co omyl. Tobe tato schopnost zjevne chybi a kdyz k tomu pripoctu absenci slusneho chovani,nezbyde nic, s cim bych mel chut dal diskutovat.
Jestlize vyroky kolegy Rase me mrzi,protoze ma v principu pravdu a ja opravdu nemuzu byt na odvedenou praci hrdy ani omylem a nehodlam to nijak omlouvat, tvuj vystup je od sameho zacatku jen snuska lzi a polopravd. Prijel jsi s tim,ze ti chybi pet tisic,ale rad bys si odvezl vsechno.Co stim udelame? Po dlouhe dobe jsi dokazal to,co se povede jen malokomu. Byl jsem silne na rozpacich a dost dlouho mlcel a vahal,jestli ti mam rict,at se sbalis a jedes domu,nebo to prekousnout s vedomim,ze ze me nekdo udelal vola a ja mu to sbastil. Nakonec jsem si rekl,ze si nebudu pripadat jako vul,ale reknu si,ze je to dobry skutek.
Vysledek byl stejny,ale lepe se to snaselo.
Muzes si klidne nafotit polovinu vaseho sberneho dvora,ale na tve komentare uz reagovat nebudu.
I kdyz me verejna kritika kolegy Rase netesi,nebot je casto velmi nevybirava a zevseobecnujici,tak on alespon reagoval ihned,kdyz se citil poskozen.
Ty jsi cekal tri roky az nastane vhodna situace, abys mohl vyrukovat se svou strory.Jak jsem byl Pupakem okraden. Mam na starem PC jeste vetsinu nasi korespondence a v praci i smlouvu,takze pro me neni problem uvest veci na pravou miru. Nicmene je mi jasne,ze to v podstate stejne nikoho nezajima. Jak uz tu nekdo napsal.Tady se popravuje jeste pred prectenim rozsudku. A ja dodavam,hlavne kdyz se to nekomu hodi do kramu.
Jeste jednu poznamku k tobe,Radku. Je prijemne opet vstoupit do debaty,kdyz uz je ozehave tema zametene pod koberec,vid?
Lepsi okusovat cizi kost nez nastavit vlastni ruku.
Ztratil jsem tu dost drahoceneho casu i s tim vedomim,ze je to v podstate zbytecne. Nyni je hriste vase a hrajte si tu dal beze mne.
Uživatelský avatar
Aeroomni
Příspěvky: 1179
Registrován: 14. 1. 2007, 9:16
Bydliště: Zem
Kontaktovat uživatele:

21. 12. 2009, 9:12

Kód: Vybrat vše

koukam ze se zde nic noveho o testovani stroju nedozvim, neco si vymyslim a pak to sem dam jako priklad
Co je to za ptákovinu testovat konstrukci stroje když stroj dělá spindl?????
Z vlastní zkušenosti: Potom co sem vyměnil Kresh za HF spindl, tak se přesnost zvýšila o 70% a opotřebení stroje kleslo na nulu :lol: Jak chceš eliminovat zásadní rozdíly v kvalitě spindlu ? Nějakym koeficientem?? :roll:
----------
Pupáku doporučuju mlčet! Tím, že odpovídáš, si podřezáváš větev sám pod sebou. Kdybys napsal na začátku že to je 3 roky stará věc, že existuje smlouva a že to nemíníš řešit na foru, tak tu nemusely bejt ani fotky těch prasáren a Radek si teď nemusel s vypjatou hrudí míchat už uvařenou polívčičku :lol: :lol: :lol: Jinak se neskutečně bavííím!! Hotová komedie :lol: :lol: :lol:
Josef
Sponzor fora
Příspěvky: 5699
Registrován: 19. 11. 2006, 9:25
Bydliště: Valašsko

21. 12. 2009, 9:29

Bob píše:Aeroomni, ty už jsi taky tady, tak to už tu jsou všichni :D Rosta.
No, chyběl jsem tu, bo jsem byl na výletě. Když jsem se vrátil, tak čumím jak puk. Napsal jsem dost dlouhý příspěvěka, ale nějak mi ho to neodeslalo a jeho text se vymazal. Bylo v něm i něco k tématu.
Už to znovu smolit dneska nebudu.
Tak se mějte
kovohemil
Sponzor fora
Příspěvky: 614
Registrován: 1. 11. 2006, 2:42
Bydliště: PRAHA
Kontaktovat uživatele:

21. 12. 2009, 9:32

robokop píše:koukam ze se zde nic noveho o testovani stroju nedozvim, neco si vymyslim a pak to sem dam jako priklad

Robokope ,doporučuji ti založit nové vlákno ,mě samotnýho třeba zajímá kdo jaké posuvy používá , záběr do matroše a řeznou rychlost, toho tu je taky po skrovnu. a co se týče tohoto vlákna tak to nemaž ,ale dej to třeba pod titulek Centrum sporů (jako na Aukru)

jinak AEROOMNI
Čekal jsem s hrůzou kdy zareaguješ :D

Jinak takovej malej příspěvek- Na svojí mašinku jsem měl kupce (pochopitelně když tam budou serva od robokopa GSK) dával za ní 500k ,ale já neprodal , 20 let dělám stroje pro někoho jiného a konečně jsem si udělal něco pro sebe aby to zase vydělávalo mě. A bobře jsem udělal ,jelikož hledám pořád nějaké blechy tak ji budu předělávat .A nedovedu si představit se sněkým dohadovat. Ten kdo si CNC sám postavý tak ví moc dobře že po tejdnu by upravil to či ono ( každej stroj jelikož je první tak je to prototip a ty se pořád ladí a dodělávaj a nedívím se když zapomenu dotáhnout třeba šroubek , jsme přeci lidi.)

Ted jsem měl v dílně kamaráda , že chce abych mu něco stočil a vyvrtal a začal tím ,že je to hned hotové.( to mě vždy trefí šlak ,jak tohle někdo řekne) A co jsem udělal ,no poslal jsem ho pro montérky at si to sám udělá a taky udělal . Po 5 ti hodinách prohlásil ," to jsem netušil ,že to bude tak dlouho trvat :D
Snad už bude brzo ATC

http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
adventurer
Příspěvky: 75
Registrován: 19. 3. 2007, 8:01

22. 12. 2009, 6:23

Pupáku vždyť jsi to ty kdo tady začal prudit, já jsem jen napsal že jsem na tom podobně jako RaS a nemínil jsem s tebou cokoli probírat, ale ty jsi do toho hnoje musel hned rýpnout že ?
Už jednou jsem se tady zmínil o tom jak nekvalitní práci jsi mi prodal a dopadlo to tak jak je u tebe zvykem..rozdupal jsi mě na kopytech, samozřejmě za přispění tvých slepých obdivovatelů kterým jsem ostatně kdysi býval i já.
Co se týká smlouvy tak ti nebyla vůbec po chuti,ale nakonec jsi to po pár škrtech podepsal se slovy že je mi ten cár papíru stejně k ničemu...bohužel jsi měl pravdu.
Že jsem předložil fotky řemenic vlastní výroby to snad ani nemůžeš myslet vážně,tyhle řemenice jsou originál od tebe a když jsem ti nemlich tu samou fotku posílal jako ukázku s rozměry tak jsi mi ale netvrdil že to není tvůj job..... Že je mám i po třech letech k dispozici ? Jaký div,stačí šáhnout hluboko do bedny s odpadem na hliník.
Co se té rozdílné ceny týká, sám tady píšeš že to má vliv na cenu za práci o které jsem ale neřekl ani prd, protože ji respektuji. Problém je že ty děláš cenu podle toho jak člověk dané tématice rozumí...blba prostě obereš.
Regulaci jsem chtěl vyměnit, protože pískala jak o život a při záběru se motor dusil, ale ty z toho dokážeš udělat zase další story...
I blbec pozná že tomu šroubu se to nestalo na takovým stroječku během pár měsíců a že jsi tam takový šroub, včetně toho druhého který je na tom o něco lépe a doposud si mi ho nevyměnil, s klidným svědomím dal.
Kdybych tenkrát frézku nerozebral tak bych vůbec nevěděl co má pod kabátem,protože z venčí vypadala pěkně a na tom si stavěl.
Ukázkové fotky se týkaly nakousnutých témat, nutno však podotknout že celá frézka je stavěna v podobném duchu.
Co se urážek týká, musím uznat že ti to jde lépe než mě, je to asi tím roky trvajícím tréninkem tady na foru, jsi prostě jednička.
Psal jsi že tuhle diskuzi končíš čemuž jsem rád, protože mě to od samého začátku silně nebaví a nemám z toho vůbec dobrý pocit, takže taky končím a doufám že se ostaní přihlížející na náš účet dobře pobavili.
Naposledy upravil(a) adventurer dne 22. 12. 2009, 6:47, celkem upraveno 1 x.
adventurer
Příspěvky: 75
Registrován: 19. 3. 2007, 8:01

22. 12. 2009, 6:26

Aeroomni píše:

Kód: Vybrat vše

koukam ze se zde nic noveho o testovani stroju nedozvim, neco si vymyslim a pak to sem dam jako priklad
Co je to za ptákovinu testovat konstrukci stroje když stroj dělá spindl?????
Z vlastní zkušenosti: Potom co sem vyměnil Kresh za HF spindl, tak se přesnost zvýšila o 70% a opotřebení stroje kleslo na nulu :lol: Jak chceš eliminovat zásadní rozdíly v kvalitě spindlu ? Nějakym koeficientem?? :roll:
----------
Pupáku doporučuju mlčet! Tím, že odpovídáš, si podřezáváš větev sám pod sebou. Kdybys napsal na začátku že to je 3 roky stará věc, že existuje smlouva a že to nemíníš řešit na foru, tak tu nemusely bejt ani fotky těch prasáren a Radek si teď nemusel s vypjatou hrudí míchat už uvařenou polívčičku :lol: :lol: :lol: Jinak se neskutečně bavííím!! Hotová komedie :lol: :lol: :lol:


Víš....ty prasárny, jak jsi to sám nazval, tak ty tady měly být hned a ne až po třech letech. To byla ovšem moje chyba.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 22400
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 6:55

no myslim ze by se to zde uz mohlo uzavrit,
vsichni uz vime jaky pupak je a jak rejpe do ciziho a sam nema zameteno pred svym prahem (ale kdo tam ma zameteno)

doufam ze uz se zde nebudou opakovat narazky a utoky na cizi stroje a praci protoze at jsou jakekoli je to nejhorsi forma dusevni ujmy kazdeho z nas tady

nejdriv to piplame a snazime se aby to chodilo a kdyz uz se to povede a najde si to mnohdy i dlouhodobe spokojeneho noveho majitele
tak clovek dostane podpasovku od nekoho kdo to videl jen na fotce (pupak to zde s oblibou delal doufam ze to uz je minulost)

a ony i ty fotky muzou bejt hodne zavadejici jako do pozitiva tak negativa

na to abych sem dostal a otestoval pohony systemy a stroje jsem vyplytval neuveritelne mnozstvi penez (ktere se mi asi nikdy nevrati) ale vysledkem je ze jsem si sam pro sebe zjistil co jde a co nejde pouzit

kdyz mi pak nekdo nespravedlive a lzive vsechno pohani veskera chut pokracovat a nabizet zde nakupky je fuc
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Pupak
Příspěvky: 1457
Registrován: 28. 8. 2006, 8:12
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 7:22

robokop píše:no myslim ze by se to zde uz mohlo uzavrit,
vsichni uz vime jaky pupak je a jak rejpe do ciziho a sam nema zameteno pred svym prahem (ale kdo tam ma zameteno)

doufam ze uz se zde nebudou opakovat narazky a utoky na cizi stroje a praci protoze at jsou jakekoli je to nejhorsi forma dusevni ujmy kazdeho z nas tady

nejdriv to piplame a snazime se aby to chodilo a kdyz uz se to povede a najde si to mnohdy i dlouhodobe spokojeneho noveho majitele
tak clovek dostane podpasovku od nekoho kdo to videl jen na fotce (pupak to zde s oblibou delal doufam ze to uz je minulost)

a ony i ty fotky muzou bejt hodne zavadejici jako do pozitiva tak negativa

na to abych sem dostal a otestoval pohony systemy a stroje jsem vyplytval neuveritelne mnozstvi penez (ktere se mi asi nikdy nevrati) ale vysledkem je ze jsem si sam pro sebe zjistil co jde a co nejde pouzit

kdyz mi pak nekdo nespravedlive a lzive vsechno pohani veskera chut pokracovat a nabizet zde nakupky je fuc
Uzavrel jsi to fakt hezky. Je pekne,ze mluvis za vsechny.To znam velmi dobre z dob minulich, kde za nas vyvoleni take mluvili.
Ja jsem nikdy a to zduraznuju nikdy nenapsal o zadnem cizim vyrobku,ktery tady byl prezentovan jedine krive slovo. Snad jedina veta,ktera by se zala povazovat za vyjadreni nazoru na cizi konstrukci ,byla moje poznamka k efelovce,kde jsem vyjadril obavy o bocni tuhost tech krajkovych bocnic.
Nikdy jsem se ani slovem nevyjadril ke srojum a komponentum,ktere prodavas.
Komentoval jsem vyhradne stroje,ktere sam vlastnim a spatnou uroven ciskeho zbozi obecne. To tady dela kdekdo.
Proto nelze prohlasit nic jineho,nez ze tady verejne lzes a bohuzel ne poprve. Delas tady ze me cloveka,ktery zkritizuje kazdy stroj,ktery se tu objevi a sam neumi utahnout sroub. Uprimne receno, tohle je uz nad jakekoli meze lidske slusnosti.
Vsichni asi nevedi,jakej robokop je,ale ja uz jsem si z tveho vystupovani svuj nazor udelal.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 22400
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 7:25

nema smysl v tom pokracovat
nehodlam se tu handrkovat a pripominat tu dalsi spinu ktera je zde k nalezeni
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
Aeroomni
Příspěvky: 1179
Registrován: 14. 1. 2007, 9:16
Bydliště: Zem
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2009, 7:28

Kurňa Robokope už sem pověs zámek!! :lol:
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“