Umělá inteligence.

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Co nastane s nástupem umělé inteligence

Armagedon
6
38%
Komunismus
1
6%
Země - planeta úředníků
4
25%
Vznik UI je chiméra
2
13%
UI bude mimo zákon
3
19%
 
Celkem hlasů: 16
Uživatelský avatar
Ferda
Příspěvky: 329
Registrován: 28. 5. 2009, 9:15

2. 2. 2010, 6:55

Ahoj, předně píši že se nehádám, toto je prostě diskuse v kavárně:

Mozek podle mne nemá limitu-Sókrates: „Vím, že nic nevím“ ..
Samo že se dá narvat do PC nekonečno informací a pak ten stroj bude jakštak chytrý, ale nikdy nebude mít na to něco opravdu sám vymyslet prostě nové nekonvenční řešení naprosto originální a ojedinělé třeba Mendělejova tabulka a ty prvky co předpověděl???(nebo je to moc ddddaleko-nekonečno) :lol: Většina PC doposud pracuje na základě nějakého algoritmu nebo prověřuje x informací encykllopedicky a volí optimální řešení ale co je optimální. Možná snad až bude nějaký biologický PC tak snad. Např. příroda vezme semínko posvítí sluníčkem trošku zaprší a něco stopových prvků a máme STROM to až dokáže někdo vymyslet tak pak možná i umělá inteligence ale to je asi ještě hodně dáleko. pro mne je to za tím jen to že někdo nakrmí PC nekonečnem informací a PC to rychle přechroupe a volí výsledek na základě kritérií, které zadal jen člověk programátor.
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Uživatelský avatar
bobik
Příspěvky: 4564
Registrován: 11. 12. 2007, 7:48
Bydliště: Okres Klatovy

2. 2. 2010, 7:21

Mno, a co kvantové počítače? U těch se předpokládá nárůst výkonu o několik řádů oproti binárnímu počítači. Si myslím, že umělou inteligenci nikdo nenaprogramuje ale nechá se vyvinout v nějakou urychlenou evoluční metodou. Od nějaké virtuální baktérie.
Uživatelský avatar
tomashal
Příspěvky: 288
Registrován: 15. 7. 2006, 10:19
Bydliště: Kudlovice
Kontaktovat uživatele:

2. 2. 2010, 7:22

Co je Umělá inteligence?

Já mám za to, že už pár let existuje a ještě se nic nestalo, takže nemůžu hlasovat, protože mi tam chybí kolonka. Určitě bych tam zařadil i evoluční algoritmy, které se denodenně ku prospěchu člověka používají a člověka překonávají. Samozřejmě jen v určité úzké oblasti řešení daného úkolu.

Tomáš
Uživatelský avatar
Ferda
Příspěvky: 329
Registrován: 28. 5. 2009, 9:15

3. 2. 2010, 5:17

Ahoj, diskuse pánové! nic jiného :!:
Kvantové počítače o tom moc nevím, ale nárůst výkonu nic neřeší! Virtuální bakterie, to jo ale z čeho, a jak. Nic nemůže vyniknou z ničeho. Evoluční algoritmy ku prospěchu lidstva , ale země byla taky nejdříve placka . Pro mne je inteligence - určitá ůroveň poznání v daném čase. Inteligence není jen IQ>=180, mnoho Géniů nedokončilo ani základní školu, ale mělí představivost a kombinovali neskutečným způsobem. Vše se vyvijí taky naše poznání. Kde je hranice :?: Neexistuje. Kdyby ji někdo objevil tak bude možná konec lidstva, ale vesmír je nekonečný. Jak někdo psal o Juliosovi Vernovi -ponorka, Leonardo da Vinci létací stroje a i náš Karel Čapek -robot a mnoho jiných. To byli geniové doby s vizema, které si dokáže v daném čase a poznání, představit jem NĚKDO. Já neříkám , že UI není možná, ale prostě věřím že HOMO SAPIENS je velmi dokonalý stroj a má stále obrovské rezervy, nebo aspoň někteří z těch 6x10exp9.
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“