HSMWorks + Hurco

HSMWorks + Hurco

Příspěvekod kosmickey » 26 dub 2018, 07:43

Ahoj, při řezaní závitu (M6) to hází chybu v řádku 15,při kontrole chyb na Hurcu to hlásí špatný kod G80, takže nastroj sjede na pozici a operace se zastavý.. čím to že operaci nedokončí ?
Přílohy
g kod zavitM6.png
kosmickey
 
Příspěvky: 4
Registrován: 25 dub 2018, 13:23

Re: HSMWorks + Hurco

Příspěvekod msc » 26 dub 2018, 08:37

Jaký máš rok výroby stroje? Jede ještě na DOSu?
msc
 
Příspěvky: 11
Registrován: 25 bře 2018, 18:22

Re: HSMWorks + Hurco

Příspěvekod kosmickey » 26 dub 2018, 09:13

rok výroby cca 98, Hurco BMC30/M, ultimax, přímo DOS okno to nemá..
kosmickey
 
Příspěvky: 4
Registrován: 25 dub 2018, 13:23

Re: HSMWorks + Hurco

Příspěvekod prochaska » 26 dub 2018, 10:18

Já mám ten cyklus
G98 G88 Z24 R6 P0 F200
upravený do tvaru
G98 G90 G88 Z24 R6 P0 F200
protože G98 přepne kódování Z na inkrementální ale postprocesor generuje absolutní hloubky Z, takže se to musí v rámci cyklu přepnout zpátky pomocí G90. Pak tam mám ještě úpravu (příklad) na
G98 G90 G88 Z24 Z2 R6 P0 F200
kde to druhé Z znamená po jakém úseku se dělá lámání třísky, ale to už asi nehraje roli.
Aleš Procháska
prochaska
 
Příspěvky: 5090
Registrován: 16 črc 2006, 00:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem

Re: HSMWorks + Hurco

Příspěvekod msc » 26 dub 2018, 10:58

Mám funkční postprocesor včetně závitování pro stroj rv. 2007 s DOSem a verzí systému 2.36.07.
Zkoušel jsem ho pro staré bmc 30m rv. 1997 v jedné firmě a nefungovalo to...
Psalo to: syntax error
Naposledy upravil msc dne 26 dub 2018, 11:14, celkově upraveno 2
msc
 
Příspěvky: 11
Registrován: 25 bře 2018, 18:22

Re: HSMWorks + Hurco

Příspěvekod prochaska » 26 dub 2018, 11:04

Takhle mi to chodí na dosovském VMX1 a windowsovských VM..i a ui, s BMC jsem to nikdy nezkoušel.
Aleš Procháska
prochaska
 
Příspěvky: 5090
Registrován: 16 črc 2006, 00:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem

Re: HSMWorks + Hurco

Příspěvekod kosmickey » 26 dub 2018, 11:40

vrtání,kontury,tvarovky to generuje parádně a téměr vždy bez chyb, jen ten závit to nějak nepobírá.. zkoušel jsem přidat tu G90, ale stále to vyhazuje tu samou chybu, v řádku pod.. př. CHYBA V BLOKU 35: NEPLATNÝ G KOD (G80-ukončení pevných cyklu)
kosmickey
 
Příspěvky: 4
Registrován: 25 dub 2018, 13:23

Re: HSMWorks + Hurco

Příspěvekod prochaska » 26 dub 2018, 12:09

A nevyžaduje to v bloku G98 ještě X a Y? Jako třeba
G98 G90 G88 Z24 X100 Y100 R6 P0 F200
Já to tak mám, ale v tomhle nejsem směrodatný, protože to vlastně nepoužívám jako cyklus více závitů ale ruším ho vždy po jediném závitu.
Aleš Procháska
prochaska
 
Příspěvky: 5090
Registrován: 16 črc 2006, 00:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem

Re: HSMWorks + Hurco

Příspěvekod kosmickey » 26 dub 2018, 12:32

tak ani souřadnice tomu nechybí..vyzkoušeno-nefachá :|
kosmickey
 
Příspěvky: 4
Registrován: 25 dub 2018, 13:23

Reklama

Průmyslové snímače tlaku, hustoty, teploty, průtoku a výšky hladiny.
Staňte se partnerem jednoho z předních výrobců prumyslových snímačů v Evropě
www.aplisenscz.cz Jičín, Jaselská 636, PSČ 506 01 tel. 737 423 730

Re: HSMWorks + Hurco

Příspěvekod RaS » 27 dub 2018, 19:00

zkus po tom G80
dát místo Z15 G0 Z15..

tu samou chybu mě hází linuxcnc a po G80 neví co s tou Z15 má dělat takže buď dopíšu G0 a nebo používám jinej cyklus..

třeba to bude stejná chyba
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS
 
Příspěvky: 7745
Registrován: 26 bře 2009, 10:12
Bydliště: Úvaly


Zpět na postprocesory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

smishek.com