Alfra Rotabest 60

Alfra Rotabest 60

Příspěvekod slezak77 » 06 kvě 2018, 09:21

Zdravím
Mám magnetickou vrtačku alfra rotabest 60, odešla na ní spínací elektronika odešla, servisovat to nemá cenu, elektromagnet se nepoužívá, je přidělaná napevno ke stolu.
Chci se zeptat, pokud odstavím elektroniku a přes vypínač jen zapojím vrtačku, mělo by to jet? Přikládám pdf se schématem zapojení jestli někdo poradí. Nikde není na vrtačce jestli je na 220V, nebo je tam nějaký měnič a není třeba na 110. osobně si myslím, že na 220V je. Je to němec.
FA1 a FA2 je přívod ze sítě, FA3 a FA4 je přívod do motoru vrtačky.
Díky za rady.
Přílohy
18625_18626_Alfra_Rotabest_60_60 RL-E.pdf
(3.9 MiB) 45 krát
Uživatelský avatar
slezak77
 
Příspěvky: 983
Registrován: 01 čer 2012, 06:45

Re: Alfra Rotabest 60

Příspěvekod packa » 06 kvě 2018, 09:29

měnič to určitě nemá , ale snad by šla ta elektronika opravit nafot to
Uživatelský avatar
packa
 
Příspěvky: 4866
Registrován: 07 úno 2007, 19:42
Bydliště: Královehradecký kraj

Re: Alfra Rotabest 60

Příspěvekod picom » 06 kvě 2018, 10:40

Motor je uhlíkový, tak by měl jet přímo na 230V. Elektronika možná řídí rozběh motoru a zapínání magnetu.
Uživatelský avatar
picom
 
Příspěvky: 1220
Registrován: 11 srp 2006, 14:07
Bydliště: Praha

Re: Alfra Rotabest 60

Příspěvekod slezak77 » 06 kvě 2018, 11:35

Dohromady jsou ty vrtačky tři. Už jednou se stalo, že se ta elektronika odpálila. U té jsem to opravil, byl tam odstřelený odpor r24 10k. Po výměně, vše OK. Tady u té to bylo naprosto totožné, ale po výměně odporu nic. Nafotím, to nebude problém. Jen složitější úprava by byla v mých podmínkách nereálná, ono dostat se vůbec k těm součástkám je pro mne nemožné, ale sami uvidíte, večer to sem dám.
Díky za reakce.
Uživatelský avatar
slezak77
 
Příspěvky: 983
Registrován: 01 čer 2012, 06:45

Re: Alfra Rotabest 60

Příspěvekod r4cv » 06 kvě 2018, 13:00

Ja mám rotabest 32-ku a náhradné diely sa mi podarilo zohnať, výhradné zástúpenie je v CZ.

moja elektronika riadi zapínanie magnetu, motora nejakú signalizáciu.
ak beží motor, nedá sa vypnúť magnet a pod.
na polsko-čínskej mašinke boli len 2 vypínače a fungovalo to v pohode. ale nesmel som zapnúť motor skôr ako magnet (dalo sa to!)
r4cv
 
Příspěvky: 993
Registrován: 08 pro 2009, 21:32
Bydliště: Topoľčany

Re: Alfra Rotabest 60

Příspěvekod slezak77 » 07 kvě 2018, 15:12

Tak jsem tu elektroniku vyhodil, prdnul tam vypínač a všechno jede na první dobrou. Ještě jsem nefotil, nestíhal jsem.
Díky za rady.

To: r4cv
Nemáš přímo kontakt na to zastoupení v CZ, do jedné bych potřeboval celý nový rotor. Bývalý šéf mi tvrdil, že psal do němec a nemá žádnou odezvu.
Díky.
Uživatelský avatar
slezak77
 
Příspěvky: 983
Registrován: 01 čer 2012, 06:45

Re: Alfra Rotabest 60

Příspěvekod r4cv » 07 kvě 2018, 18:28

samozrejme nemecké servisné stredisko je bez odpovede. nie je v ich záujme odpovedať do nejakých "rozvojových" krajín.

kontakt na SK je:
Milan Otras DC Servis
Murániho 26
Nitra - Diely 94911
mobil 00421 0904326084
www.dcservis.sk

a v CZ:
N.KO spol. s r.o.
a Member of Richtr Group
TÁBORSKÁ 398/22
293 01 MLADÁ BOLESLAV

Priamo zastúpenie v CZ neviem, viem len, že existuje.
r4cv
 
Příspěvky: 993
Registrován: 08 pro 2009, 21:32
Bydliště: Topoľčany


Zpět na Jiné stroje

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

smishek.com