digitalni odmerovani aliexpres

Vse o konvencnich frezkach, ne o jejich prestavbe na cnc
Uživatelský avatar
DwPetr
Příspěvky: 1437
Registrován: 23. 9. 2016, 8:25

14. 11. 2017, 5:57

Já jsem teda přesvědčenej že to na těch starejch hachlách to bude dost problém najíždět do nul a trefovat se na jeden um. Ale co kdybych něco nevěděl.

Pravítka jsem tak nějak předvybral tyhle, https://www.ebay.com/itm/SINO-KA300-Lin ... 0005.m1851" onclick="window.open(this.href);return false; ale objednám je až budu mít jistotu že ty rozsahy seděj, nerad bych zjistil že mi kousek chybí.

To snížení desetiných míst umí třeba TouchDro.

Nakonec co jsem prohlídl plno různejch odměřování, tak mě zaujaly následující, chtěl jsem 4 osy (na horizontku), dát k sobě 2 dvouosý nevyjde nijak levněji. Chtěl jsem LCD, protože se mi líbí že je tam hezky vidět nastavování bodů, ať už kruh, což je pěkný a částečně to nahradí děličku, nebo matrici, nebo body v přímce. Nikdy jsem to dřív neviděl, a přijde mi to užitečný, i když to umí všechny DRO, tak mě přijde pohodlnější na to i vidět, než jen zadávat něco na displeji. Stejně nějak budu chtít najít i oměřování na úhly otočného stolu, ale to bude bokem, s tím sem počítal.

První je tohle
https://www.ebay.com/itm/DRO-Display-4- ... Sw~qdZeMco" onclick="window.open(this.href);return false;
DRO1.jpg
výhody:
- je 4 osý
- LCD

nevýhody:
- nenašel jsem o tom nikde na netu žádnou zmínu, firmu, ani podle modelu a názvu co udává výrobce
- nenašel jsem s tím jediný video, takže je to trochu neznámý a což není úplně ono.

Cena: 11300,- + případně clo a dph+deklarace

Další co se mi hodně líbí, ale bohužel to jen 3 osa
https://www.ebay.com/itm/Digital-Readou ... SwcaFZHB9w" onclick="window.open(this.href);return false;
Screenshot-2017-11-14 Digital Readout LCD Display Console Easson ES-12 3 Axis Mill and Lathe Function eBay.png
výhody:
-LCD
-i když je to na mašině úplně jedno, tak je fakt pěkný
-je dohledatelná fabrika
- zastoupení je v UK, takže bez cla a dph
- čeština

nevýhody:
- jen 2 a 3 osa, 4 není, jinak bych měl jasno hned.

cena: 9530,- u UK

Chápu že je doba, kdy stačí mobilní telefon a umí všechno od kompasu po ovládání vrat, případně i DRO, byť jsem trochu skeptickej k tabletům atd... nicméně když to zvažuju kolem a kolem, tak ani tuhle možnost nevylučuju

TouchDRO
je to app pro android, takže zdarma, od telefonu po tablet, možná dneska i nějaké mikrovlnky nebo fén by to uměl přehrát..
DRO2.png
výhoda:
- zadarmo :-))
-4 osy
-umí to vše co ty dvě LCD výše
-umí to ukazovat jen do stovek
-je o tom na netu dost

-nevýhoda je snad jen to, že k tomu musí bejt tablet, a ten va dílně byť doplněnej o BT klávesnici nemusí tolik vydržet
- otázka je, jestli pokračuje vývoj, a časem budou třeba i jazyky, nebo další osy, nebo víc nastavení, nemám zatím vyzkoušeno

K tomu aby to fungovalo je potřeba ještě převodník, a jak jsme tady zjistili, tak se dělá už i pro optický pravítka, ten vypadá takto:
http://www.yuriystoys.com/p/store.html" onclick="window.open(this.href);return false;
DRO3.jpg
Cena: cca 2700,-

Náhodou jsem objevil i naše české DRO
http://www.odmerovani.cz/product/digita ... sni-reseni" onclick="window.open(this.href);return false;
DRO4.jpg
cena: 13304,-
- česká firma (pomoc, servis nebude problém)
- slušný nastavení snad všeho + ukládání..


Třeba to někomu pomůže, já osobně mám na pořízení zobrazovačů zatím nějaký čas, prvně bude potřeba stejně řešit nějaký encoder do stolů, protože tam se pak nikdo nedostane. V současné době se nejvíc přikláním asi k tomu androidu, a když bude víc mašin, tak tablet přehazovat po mašinách (přes BT) a mašiny vybavit jen pravítkama a převodníkem. Cenově to vyjde nejlíp.

Ještě bych se zeptal admina, jestli by se ty témata o DRO nedali sloučit do jednoho.
Naposledy upravil(a) DwPetr dne 14. 11. 2017, 6:51, celkem upraveno 1 x.
TOS H 63, Strigon GH 560, KFD 250, Berco HON 200, Stanko 16K20, TOS 4C, ZMM NK 203, FUS SMC-8B
Mex
Příspěvky: 4270
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

14. 11. 2017, 6:19

elbarto píše:Resim u panelu spis opacne tema a tim je orezani poctu desetinynch mist.
Kousek černé izolačky? ;-)
Uživatelský avatar
Grad
Příspěvky: 620
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

17. 11. 2017, 9:42

Hezkej přehled, díky za něj.
Jak se na to dívám, tak dle poměru cena/výkon nebyla sázka na tu Androidí apku marná :wink:
Dej vědět na co padne volba, budu také zvědav na následné zkušenosti.
Pepa_Cheb
Příspěvky: 32
Registrován: 26. 5. 2018, 9:31

17. 7. 2018, 11:51

Přidám vlastní zkušenost, já si koupil toto:

https://www.aliexpress.com/item/2014-ne ... 4c4dpDdkZE

a raději nebrat. Vzimě jsem furt řešil že po zapnutí to nic nedělalo, respektive tam svítil nějaký kód, zrejmě číslo firmware nebo tak něco. Musel jsem to nechat vždy třeba 5minut zaplné, pak znovu zapnout. Často jsem musel zase vše resetovat a nastavit znova.
Psal jsem číňanům, poslali nový zroj, prý je to tím, vyměnil jsem, nepomohlo, napsal jsem jim opět, poslali novou desku, úplně to samé.
Dal jsem desku kamarádovi co je v elektronice profesionál a prý to celé stojí za...
Teď v létě mi to sice funguje, ale i tak mi často blbne počítání když chci udělat malý posuv, třeba o setinky, odměřování jen problikává a rozjede se až když otočím třeba o půl otáčky, prostě celkem nepoužitelné.
Budu doufat že někdy koupím nové DRO a snad alespoň ty pravítka budou použitelná.
Uživatelský avatar
pafik
Příspěvky: 410
Registrován: 10. 2. 2013, 5:07
Bydliště: Praha 4

17. 7. 2018, 12:19

Otázka je, jestli je to samotné DRO, nebo ty pravítka. A nebo kacířská myšlenka, jestli to nemáš blbě namontovaný (snímače moc daleko od pravítka). Tyhle DRO vypadaj hodně podobně od různejch výrobců a fungujou.
1asv
Příspěvky: 346
Registrován: 2. 1. 2011, 9:33
Bydliště: Kdyně

17. 7. 2018, 1:05

Ahoj,
já mám stejný problém - tedy s tou teplotou. Odměřování jinak chodí suprově no a vzhledem k ceně to klidně nechám v zimě deset minut zahřát (klesne-li v garáži teplota pod pět °C). Mám to ale jen jako hobby.
Takže celkově velká spokojenost.
Mex
Příspěvky: 4270
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

17. 7. 2018, 1:21

Tak to byl nějaký nadstandardně seriózní Číňan, že ti poslal nový zdroj a pak ještě i řídicí desku.
To nemohl ten kamarád-profesionál udělat nějakou rozumnou investigaci? Na takové to obecné konstatování "stojí to za hovno" nemusí být profesionál, na to stačí pivař.
I teď v létě se to docela dobře testuje. Pravítka máš teple, tak hoď tu zobrazovací jednotku na hodinu do ledničky a vyzkoušej.
Uživatelský avatar
grade065
Příspěvky: 691
Registrován: 9. 1. 2015, 12:45

17. 7. 2018, 1:23

Jo že by to pak měl plný vody :roll:
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Mex
Příspěvky: 4270
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

17. 7. 2018, 1:28

Já jsem nemyslel, aby to v té ledničce strčil do kastrolu s polívkou.
Uživatelský avatar
grade065
Příspěvky: 691
Registrován: 9. 1. 2015, 12:45

17. 7. 2018, 1:30

:D kondenzace...kondenzace..... :lol:
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Mex
Příspěvky: 4270
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

17. 7. 2018, 1:37

Jojo, máš pravdu. To je nebezpečné.
Ale jsou i nebezpečnější věci - černá kočka přes cestu a tak. ;-)

Nyní vážně: ano, k nějaké kondenzaci může dojít (ale nemusí), jako ostatně při každé změně teploty nebo vlhkosti.
Ale to, co získám, mnohonásobně převáží to, co můžu ztratit.
To nakonec platí u skoro jakéhokoli měření nebo pokusu. Když něco měřím šuplerou, tak taky ten měřený předmět poškodím, protože většinou je měkčí než čelisti té šuplery.
Uživatelský avatar
grade065
Příspěvky: 691
Registrován: 9. 1. 2015, 12:45

17. 7. 2018, 1:41

Sino v manuálu uvádí prac teplotu od 0 výše takže možná tak
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Uživatelský avatar
elbarto
Příspěvky: 2690
Registrován: 22. 5. 2014, 10:27
Bydliště: Prague

17. 7. 2018, 2:13

Pepa_Cheb píše:
17. 7. 2018, 11:51
Přidám vlastní zkušenost, já si koupil toto:

https://www.aliexpress.com/item/2014-ne ... 4c4dpDdkZE

a raději nebrat. Vzimě jsem furt řešil že po zapnutí to nic nedělalo, respektive tam svítil nějaký kód, zrejmě číslo firmware nebo tak něco. Musel jsem to nechat vždy třeba 5minut zaplné, pak znovu zapnout. Často jsem musel zase vše resetovat a nastavit znova.
Psal jsem číňanům, poslali nový zroj, prý je to tím, vyměnil jsem, nepomohlo, napsal jsem jim opět, poslali novou desku, úplně to samé.
Dal jsem desku kamarádovi co je v elektronice profesionál a prý to celé stojí za...
Teď v létě mi to sice funguje, ale i tak mi často blbne počítání když chci udělat malý posuv, třeba o setinky, odměřování jen problikává a rozjede se až když otočím třeba o půl otáčky, prostě celkem nepoužitelné.
Budu doufat že někdy koupím nové DRO a snad alespoň ty pravítka budou použitelná.
1. kupovat od dodavatele co má 10 prodeju je vždy skoro jistý problém. Dodavatel co ma pár tisíc nebo desítek tisíc prodeje je většinou OK
2. nevidím nikde ve feedback a žádnou negativní recenci. Když mě čínan napali nejdřív ho krutě natřu v negativní recenci a potom píšu na podporu. Vetšina lidí má bohužel stejný postup viz nahoře, kupujíci si pobrečí žene, potom u pivka a mazanej čínan prodáva šmejdy dál.
Pepa_Cheb
Příspěvky: 32
Registrován: 26. 5. 2018, 9:31

17. 7. 2018, 4:04

Napsat jsem tam rozhodne chtel ale nejdrive jsem cekal ze se k tomu postavi, coz udelali, ale bylo to k nicemu, a napsat feedback ma casove omezeniktere jsem timto propasnul.
A kde je videt deset prodeju kdyz tam je skoro 5000 recenzi, vesmes kladnych?
Odpovědět

Zpět na „konvenční frézky“