USB do RS232

arduino, teensy, atmega, pic a jine (software, hardware)
Odpovědět
lubos
Sponzor fora
Příspěvky: 4712
Registrován: 2. 5. 2007, 3:47
Bydliště: Praha

20. 3. 2016, 9:59

Neřešil náhodou někdo jak do starších strojů do kterých se dá ládovat program přes RS232 udělat chytrou krabičku ( třeba z blbbého arduiona)
do které by se píchla flaska s g kodem a ona by to posílala do stroje přes RS232? Našel jsem pár hotových věcí ( asi 2 ale u jedné byla cena asi 1500 usd a u druhé na cenu čekám). Podle mě by to nemělo být nic extra složitého. Podle mě by to ocenilo víc lidí. Nechce se mi k cncčku dávat počítač a posílat to přes terminál.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4418
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

20. 3. 2016, 10:16

to by se mi taky líbilo.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
lubos
Sponzor fora
Příspěvky: 4712
Registrován: 2. 5. 2007, 3:47
Bydliště: Praha

20. 3. 2016, 10:19

Našel jsem ještě toto
http://www.dustinsuniqueitems.com/apps/ ... ow/5781244" onclick="window.open(this.href);return false;
Cena je zajímavá, ale raděj bych něco opensource aby v případě potřeby byla možnost to upravit.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Mex
Příspěvky: 4270
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

20. 3. 2016, 5:04

Tohle naprogramovat by asi nebylo moc složité.
Možná by bylo snažší a hlavně elegantnější to připojit přes WiFi a nemuset tak šachovat s nějakými USB flashkami. Prostě bys to tam poslal bezdrátově.
Jen to asi nepůjde udělat úplně univerzálně, protože musíš nějak řešit synchronizaci při odesílání, tedy čekat na nějaké potvrzení přijetí od CNC (asi nějaké to OK), případně vyhodnocovat chyby.

S Arduinem by to v případě USB flash bylo slabší, protože potřebuješ nějak zrealizovat USB host.
Šlo by to ale udělat s nějakým levným ARMmem, ty dneska už stojí podobně málo jako Arduino.
Pokud by se to řešilo přes WiFi, tak by se k tomu musela připojit nějaká přiměřeně velká paměť, RAM nebo aspoň EEPROM.

Pokud bys použil třeba RaspberryPi, tak to už má paměť i ten USB host, ale je to trochu dražší. Takže pak možná RaspberryPi Zero, to je hodně laciné.
lubos
Sponzor fora
Příspěvky: 4712
Registrován: 2. 5. 2007, 3:47
Bydliště: Praha

20. 3. 2016, 5:24

Právě že mě docela překvapilo že jsem nenašel nic moc hotového. Starých strojů které umí max RS232 je hodně a tahat to počítačem po kabelu mi přijde jako dost nepraktické. Navíc DNC terminály většinou chodí jen na starých počítačích.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15657
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

20. 3. 2016, 8:56

Hledej trans
Cinani to taky delaj
Gsk to melo v nabidce
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4418
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

20. 3. 2016, 9:17

robokop píše:Hledej trans
Cinsni to taky delaj
to nebyl dobrej nápad ,tohle mi vypadlo na alíkovi ,to asi nebude ono
http://www.aliexpress.com/item/2014-mos ... 4d834564d7" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15657
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2016, 5:56

Hehe

Trans je ceskej produkt tusim od mefi

Na alikovi musis hledat jiny klicovy slova
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 1795
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2016, 6:37

nema ten rs floppy?, to by pak bylo pnp reseni za 500
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15657
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2016, 6:43

http://www.ebay.com/itm/Program-Transfe ... SwstxU8ZS3" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.ebay.com/itm/Fanuc-USB-FLASH ... Swv0tVH-pX" onclick="window.open(this.href);return false;
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
darc
Příspěvky: 210
Registrován: 25. 12. 2014, 9:24

18. 12. 2017, 7:10

Ahojte,

vyskusam otvorit tuto temu,
Kamarat ma Haas vf2 r.v.1994, tak isto riesi sposob prenosu dat z PC do CNC, momentalne ta to prepojene kablom a prenasa subory maximalne o velkosti pamate v stroji.

Nasli sme aj vyssie spominanu krabicku
https://www.ebay.com/itm/Haas-USB-FLASH ... SwrklVH-vP" onclick="window.open(this.href);return false;
Vacsinou to je z Ameriky, tak si k tomu treba priratat kopec nezmyselnych poplatkov..

ale nasli sme aj jednoduchsie riesenie v podobe kabla USB to RS 232, mas s tym niekto skusenosti? (aj ked na foto nie je podla mna konektor
https://www.ebay.com/itm/EZSync-FTDI-Ch ... SwyGZaFNb7" onclick="window.open(this.href);return false;

Vie niekto poradit, ktorym smerom ist? nejake skusenosti..

Dik
Riso
Odpovědět

Zpět na „MCU“