Abych vše uvedl na pravou míru. Projektováním elektronických zařízení se už nějakejch 10 let neživím a i v té době jsem si nechával dělat jak analýzu celého projektu, tak klíčové aplikace jak pro PC, tak pro jednočipy. Čistě jako zájmovku jsem se věnoval Atari a tak mě 6502 assembler neminul. Pak relativně dlouho nic a najednou X51. Tady jsem potřeboval realizovat poměrně složité projekty extrémně rychle a docela rozumně jsem zvolil paskalovské vývojové prostředí od firmy KSC, nejdříve DOS, pak i win. Tou dobou byl sice i Keil ale jeho cena byla poměrně šílená a tady jsem měl za 15 tisíc pascal s neuvěřitelně optimalizovaným kódem. Protože jsem v pascalu běžně psal i poměrně velké projekty, šlo to rychle, jen si zvyknout, že programuji hardware. Pak se dostavil první problém a to čas a musel jsem přejít na assembler a přesto že platforma X51 je už relikt minulého století, až na pár vyjímek to stačilo. Nevýhoda assembleru je přeci jenom nepřehlednost kódu, práce s matematickými operacemi .... našlo by se toho víc. Tak jsem po letech zkusil Arduino - AVR a nejdřív wiring, pak už C. Byť jsem říkal, "céčko se nikdy nenaučím, je to úplně blbej jazyk", nakonec se to povedlo docela rychle a teď už v zásadě zvládnu skoro vše, co chci. Další vývojovej krok je tedy 32 bitů a když je k STM knížka, tak proč to nezkusit. Anglickej manuál k jednočipu samozřejmě nějak překoktám a ten necelej litr co mě stál hardware mě opravdu nepoloží. Ve věku 65+ je každá intelektuální aktivita prospěšná. Někdo má Babiše, někdo piráty někdo komouše, taky covid je v kurzu a já si zvolil STM32. Poslední věta je pouze pro odlehčení tématu.