Jaký alternativní software k cnc frézce

Mex
Příspěvky: 5913
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

21. 8. 2019, 9:59

Devr píše:
21. 8. 2019, 9:12
Tak tady jsou fotky, tak je tam interpolátor?
Není. Vždyť už jsme ti to už několikrát psali. Je v nějaké té krabičce. která má z jedny strany díku USB a z druhé strany konektor Canon 25.
Devr píše:
21. 8. 2019, 9:12
JInak z live LCNC se frézka rozpohybovat asi nedá, že? Musí být nainstalovaný?
Měl jsem propojeno LPT kabelem a na obrazovce simulace jela vLinux CNC, ale frézka se nehla.
Ale jo, šlo by to. Ale musíš si to nakonfigurovat (přiřazení signálů atd.).

Pokud ti Latency test ukazuje i po delším běhu při zatížení takové výsledky, tak máš kliku, na tom bude LinuxCNC lítat jak z praku.
Engineer
Příspěvky: 1924
Registrován: 27. 12. 2006, 4:30
Kontaktovat uživatele:

22. 8. 2019, 1:15

Z fotky je na 100% jasný jen jedno paralel port máš natvrdo do desky budičů krokáčů os X, Y, Z (nevidím tam ani obvyklou oddělovací kartu), takže soudím, že pokud to připojíš na linux, tedy přes paralelní port, tak se Ti tam nic interpolovat nebude. Budu asi trochu hnusnej .... nevíš o tom (CNC řízení, elektronika) vůbec nic, chceš funkční "plnokrevný řešení" ovládání CNC frézky zadarmo .... to se poněkud vylučuje. :(
Linux by Ti měl chodit, ale nečekej přes ten paralel port zázraky, pokud to ovšem zvládneš vše správně nakonfigurovat a nastavit, což není u linuxu zase taková hračka jak tu mnozí popisují.
Mach jde aplikovat snadněji a při správným nastavení voken a na slušným pc chodí spolehlivě.
No a pak je pro laika jako Ty ještě jedna možnost a to je Gravos, ale je to pro 3D použití tedy na neomezený počty řádků stejně jako Mach za peníze, což je pro Tebe problém .... takže hodně štěstí ať si nic neodpálíš. :wink:
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2121
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

22. 8. 2019, 8:22

Hlavne!, "na morave" je strasne hezky, ale velmi siroky pojem, on totiz nekdo z fora, muze od tebe bydlet par metru a tvuj problem vyresit behem hodiny
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17083
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

22. 8. 2019, 8:31

No kdyby jsi dodal nejake info tak by ti treba nekdo tu konfiguraci do linuxcnc poslal hotovou
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Devr
Příspěvky: 15
Registrován: 13. 8. 2019, 10:56

23. 8. 2019, 9:20

Tak ta konfigurace by byla super do linuxu i případně pro Macha.
A jaké info konkrétně je přesně potřeba?
Já chtěl rozjet viz screen a mašina se ani nehla z live LCNC, ale simulace na LCD frčela :? :)
Přílohy
20190821_181807_HDR.jpg
20190821_181812_HDR.jpg
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17083
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

23. 8. 2019, 9:29

na zacatek zhruba:

presne zapojeni a vyznam pinu na tom lpt

zpusob zapojeni referencnich spinacu jejich umisteni

rozjezdy masiny a prevodovy pomer, mikrokroky - pocet kroku na milimetr
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Devr
Příspěvky: 15
Registrován: 13. 8. 2019, 10:56

11. 9. 2019, 6:08

Tak stále se nedaří s nastavením Macha3, tak aby frézka chodila.
Nastavil jsem podle manuálu co byl dodán s frézkou a nechodí osa6 a 4 a už nevím co s tím.

Nejste někdo okolo Vyškova i třeba z Brna kto je v tom kovanej , a byl by ochoten pomoci s nastavením.zprovozněním?Klidně přivezu.... odvezu i se vyrovnám. :)
Mex
Příspěvky: 5913
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

11. 9. 2019, 6:44

Nevím, co znamená "nechodí osa6 a 4".

Ale pokud bys měl třeba cestu přes Brno, tak ti to rozjedu.
Odpovědět

Zpět na „CNC frézky“