CNC router na dřevo?

Mex
Příspěvky: 4273
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

29. 10. 2017, 6:47

filla píše:na arduinu mega 6 os
No vida.
To je nějaký fork? Na githubu je u původního GRBL pořád jen konfigurace pro 3 osy.
megaman
Příspěvky: 14
Registrován: 29. 10. 2017, 3:48

29. 10. 2017, 8:45

dekuji za odpovedi jsem v tom uplny laik tak proto takove divne otazky
Michnov
Příspěvky: 10
Registrován: 1. 10. 2015, 9:39

30. 10. 2017, 8:23

Zdar,
mám zhruba toto - http://cnc-frezky.webnode.cz/cnc-frezka-40x60/" onclick="window.open(this.href);return false; s 2,2kw vřetenem a ER20 kleštinou...koupil jsem použitý ve stavu novýho...
Na dřevo v pohodě...dělám s tim elektrický kytary a zbraně pro děcka :), do plastu asi taky v pohodě - dělal jsem z umělé perleti - ale jakejkoliv kov nee.
Je to absolutně netuhý, mezi vřetenem a zbytkem není 90st v žádné rovině, stůl je z profilů, takže bez ofrézování se na to nedá nic položit, aby se to nehoupalo...přesnost ale překvapivě dobrá...nepíšu si nikam žádný měření, ale je řádově menší než průhyb dřeva, aby ne :), na johansonky to bylo pár stovek. Krk do těla skvěle pasuje s mírným přesahem...kytary ladí, takže pohoda...u mečů, nožů, seker je to jedno :).
Zásadní nevýhoda je, že se tomu absolutně nedá věřit a čas od času mi to něco posere...zatím jsem vyrobil 6 těl kytar, 4 krky, 3 hmatníky, ňáký přípravky, ňáký blbinky a milion mečů, nožů a pár seker. U třech těl kytar jsem musel opravovat. Jednou při velkým zatížení, dvakrát při šlichtu, kdy to bralo prd...
Původně to mělo Mach3...přešel jsem na LinuxCNC a vypadalo to, že mám klid, ale nedávno mi to ulítlo i pod Linuxem...při šlichtu...
Po nedávných telefonickým konzultacích s panem Nevařilem - Comets a panem Konečným - CNC Konečný, to vypadá na rušení nestíněných káblů, tak jsem na radu p. Konečného přetáh silovej kábl od vřetena na druhou stranu mašiny a uvidíme...
Takže - i přes totální frustraci, kdy všechno udělám správně, ale v kytaře je vo díru víc, to stojí za to...nemůžu si dovolit pořádnej stroj a doufat, že budu prodávat kytary, ale takhle jsem moh začít a zkusit to :).
megaman
Příspěvky: 14
Registrován: 29. 10. 2017, 3:48

31. 10. 2017, 6:48

Michnov píše:Zdar,
mám zhruba toto - http://cnc-frezky.webnode.cz/cnc-frezka-40x60/" onclick="window.open(this.href);return false; s 2,2kw vřetenem a ER20 kleštinou...koupil jsem použitý ve stavu novýho...
Na dřevo v pohodě...dělám s tim elektrický kytary a zbraně pro děcka :), do plastu asi taky v pohodě - dělal jsem z umělé perleti - ale jakejkoliv kov nee.
Je to absolutně netuhý, mezi vřetenem a zbytkem není 90st v žádné rovině, stůl je z profilů, takže bez ofrézování se na to nedá nic položit, aby se to nehoupalo...přesnost ale překvapivě dobrá...nepíšu si nikam žádný měření, ale je řádově menší než průhyb dřeva, aby ne :), na johansonky to bylo pár stovek. Krk do těla skvěle pasuje s mírným přesahem...kytary ladí, takže pohoda...u mečů, nožů, seker je to jedno :).
Zásadní nevýhoda je, že se tomu absolutně nedá věřit a čas od času mi to něco posere...zatím jsem vyrobil 6 těl kytar, 4 krky, 3 hmatníky, ňáký přípravky, ňáký blbinky a milion mečů, nožů a pár seker. U třech těl kytar jsem musel opravovat. Jednou při velkým zatížení, dvakrát při šlichtu, kdy to bralo prd...
Původně to mělo Mach3...přešel jsem na LinuxCNC a vypadalo to, že mám klid, ale nedávno mi to ulítlo i pod Linuxem...při šlichtu...
Po nedávných telefonickým konzultacích s panem Nevařilem - Comets a panem Konečným - CNC Konečný, to vypadá na rušení nestíněných káblů, tak jsem na radu p. Konečného přetáh silovej kábl od vřetena na druhou stranu mašiny a uvidíme...
Takže - i přes totální frustraci, kdy všechno udělám správně, ale v kytaře je vo díru víc, to stojí za to...nemůžu si dovolit pořádnej stroj a doufat, že budu prodávat kytary, ale takhle jsem moh začít a zkusit to :).

Dik za tak obsahle vysvetleni.Po vsech uvahach co na nem chci delat jsem se tedy rozhodl koupit tento stroj https://www.ebay.com/itm/CNC-Router-MIL ... Sw3ZNZ4Hmi" onclick="window.open(this.href);return false; ted uz jen vybrat solidniho prodejce
Michnov
Příspěvky: 10
Registrován: 1. 10. 2015, 9:39

31. 10. 2017, 1:38

Uvažovals o tomhle? https://www.cnc1.eu/sk" onclick="window.open(this.href);return false;
megaman
Příspěvky: 14
Registrován: 29. 10. 2017, 3:48

1. 11. 2017, 8:03

Michnov píše:Uvažovals o tomhle? https://www.cnc1.eu/sk" onclick="window.open(this.href);return false;
neda se zobrazit odkaz. dnes jsem objednal pres ebay 4-axis cnc router 3040 s dopravou 25800kc tak jsem zvedav zda neco dojde
r4cv
Příspěvky: 1185
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

1. 11. 2017, 9:13

pozrel som si ten odkaz na cnc1.eu. Zaujala ma plazma, ale aj iné asi bude robené podobne.
Akú dynamiku môže mať stroj, ktorý priamo na oske servomotoru/krokového motoru má pastorok na ozubený hrebeň?

Rád by som počul osobnú skúsenosť, ak niekto má.
megaman
Příspěvky: 14
Registrován: 29. 10. 2017, 3:48

4. 11. 2017, 1:17

zdravim tak pulka 4-axis cnc routeru 3040 je doma 1 krabice stul, 2 krabice ovladaci jednotka a osa A no a zbytek nemam za 25000kc je toho trochu malo tak doufam ,ze pristi tyden dojde posledni 3 krabice tohle byl muj prvni nakup na ebay
megaman
Příspěvky: 14
Registrován: 29. 10. 2017, 3:48

6. 11. 2017, 4:48

ahoj, tak 3 krabice doma cnc smontováno ,ale zadnej software u nej neni takze nevim jak to zprovoznit
chb
Příspěvky: 2115
Registrován: 12. 3. 2013, 7:24
Bydliště: Havl. Brod

6. 11. 2017, 5:47

no ale na odkazu co jsi dal píšou - že si soft musíš stáhnout
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
megaman
Příspěvky: 14
Registrován: 29. 10. 2017, 3:48

6. 11. 2017, 6:40

chb píše:no ale na odkazu co jsi dal píšou - že si soft musíš stáhnout
ten mam jenze nevim jak to rozchodit v nastaveni se absolutne nevyznam
Mex
Příspěvky: 4273
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

6. 11. 2017, 7:32

A nedá se na eBay k tomu koupit taky frézaře?
;-)
megaman
Příspěvky: 14
Registrován: 29. 10. 2017, 3:48

6. 11. 2017, 8:00

Mex píše:A nedá se na eBay k tomu koupit taky frézaře?
;-)
tak ten tam k mani neni. radeji bych bral nejakou radu nemuzu sehnat usb plugin mam win10 ,ale myslim že masine k pc neni vubec pripojena
atlan
Příspěvky: 1367
Registrován: 7. 2. 2011, 9:12

6. 11. 2017, 8:49

Megaman to musi zvladnut sam. Studuj forum.
chb
Příspěvky: 2115
Registrován: 12. 3. 2013, 7:24
Bydliště: Havl. Brod

6. 11. 2017, 10:31

megaman píše:ahoj, tak 3 krabice doma cnc smontováno ,ale zadnej software u nej neni takze nevim jak to zprovoznit
ti píšu, že si jej máš stáhnout a ty píšeš, že soft máš a nevíš jak na něj - máš nebo nemáš ?

Jinak píšou, že k tomu nabízí kreknutej Mach3 - a ten pod Win 10 nepůjde určitě (to se dočteš na stránkách MACHu) a navíc jde pustit jen na Win 32 bit.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Odpovědět

Zpět na „CNC frézky“