Síťové připojení

zdenek-cz
Příspěvky: 1
Registrován: 28. 3. 2019, 8:12

28. 3. 2019, 8:37

Zdravím,
věděl by někdo jak připojit tuto desku z UMC 750 na sít kabelem k PC W7?
Fixem se zdá být napsaná adresa.
Když to propojím tak na konektor na desce problikává zeleně a když dám načíst adresu automaticky tak se nic neděje.
Děkuji
Přílohy
deska.PNG
adresa.PNG
konektor.PNG
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 3144
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

28. 3. 2019, 9:26

No není mi jasné kdo má načíst adresu - PC nebo to CNC?
V obou případech (pokud to máš propojené napřímo) to fungovat nemůže.
Automaticky se IP adresa načítá z DHCP serveru a ten podle mne na PC nemáš ;-)
Pro tenhle případ musíš nastavit adresu pevnou a to jak na PC tak na CNC.
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Uživatelský avatar
pafik
Příspěvky: 643
Registrován: 10. 2. 2013, 5:07
Bydliště: Praha 4

29. 3. 2019, 8:13

Popisuješ to fakt divně.
Když dáš "načíst adresu automaticky", tak to nejspíš děláš na PC. I kdyby jí PC mělo z čeho načíst, jak píše Zdenek, tak je ti to k ničemu; leda bys to oboje zapojil do nějaké větší sítě s DHCP serverem. Tak bys něco načetl, ale jestli je tak nastavená i ta deska, aby si chytala IP adresu, to netuším. Zkus si stáhnout nějaký free DHCP server jako přídavnou utilitu pro W7 a nainstalovat jí na počítač. Pak musíš počítači nějakou IP adresu nastavit, protože tam bývá defaultně zapnutej DHCP klient, kterej si tu adresu naopak sám chytá. Možná by si vzal nějakou adresu od toho nainstalovaného DHCP serveru, nevím. Nastavit tam nějakou pevnou je jistota. A pak, pokud je ta deska nastavená, aby si chytla IP adresu od DHCP serveru, si něco chytne.
Ale jestli nemáš ani základní znalosti o sítích, tak asi neuspěješ.
chb
Příspěvky: 2504
Registrován: 12. 3. 2013, 7:24
Bydliště: Havl. Brod

29. 3. 2019, 12:08

zatím nic neinstaluj - protože pokud máš/víš jen ty informace co jsi dal do dotazu, tak je to hádání z křišťálové koule a to ti stejně nepomůže, do chodu to s nimi nedáš.

pokud znáš víc informací, tak je dej napřed do dotazu.

PS údaj 2.1.2016 na IP adresu nevypadá. To druhé by mohlo být 192.168.3.152 ale já bych to tak zkráceně nepsal.
PS2 drát mezi PC a tuto desku by asi měl být křížený
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Uživatelský avatar
pafik
Příspěvky: 643
Registrován: 10. 2. 2013, 5:07
Bydliště: Praha 4

29. 3. 2019, 3:06

Víťo, moderní síťový karty maj autodetekt polarity . Takže je fuck, jakej tam dáš kabel.
Nakonec, jestli napsal, že mu to začalo blikat, tak to detekovalo propojení na síťové vrstvě. :)
Taky by to mohlo bejt 172.22.3.152, nebo 10.0.3.152 ...... takže údaj k ničemu. Mohlo to stačit kdysi adminovi, kterej věděl, jaký má sítě, jestli je to kus IP adresy, ale pro nás .....?
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2121
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2019, 4:06

Ne na sitove, ale na fyzicke vrsve 😉
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
pafik
Příspěvky: 643
Registrován: 10. 2. 2013, 5:07
Bydliště: Praha 4

29. 3. 2019, 4:34

Jasně, na fyzické. Chtěl jsem původně napsat na první vrstvě ISO OSI modelu, ale pak jsem to zavrhnul jako příliš vědecké, v hlavě jsem si to upravil, a tohle z toho přepisem nakonec vylezlo :)
Mex
Příspěvky: 5913
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

29. 3. 2019, 5:45

A ta deska nemá nějaké administrátorské rozhraní? Třeba sériovou linku, nebo dokonce klávesnici a monitor?
A nedá se administrace udělat po tom USB, co tam taky je?

Pokud by to nešlo nějak lokálně administrovat. tak bych zkusil připojit DHCP server, který umí zobrazit, kdo dostal jakou adresu.
Pokud ani to nezabere, tak nějaký Wireshark nebo jiný síťový monitor a očuchat, co ta deska o sobě nabonzuje.
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 3144
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

29. 3. 2019, 8:06

filla píše:
29. 3. 2019, 4:06
Ne na sitove, ale na fyzicke vrsve 😉
Jak jsi na to přišel?
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 3144
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

29. 3. 2019, 8:06

pafik píše:
29. 3. 2019, 4:34
Jasně, na fyzické. Chtěl jsem původně napsat na první vrstvě ISO OSI modelu, ale pak jsem to zavrhnul jako příliš vědecké, v hlavě jsem si to upravil, a tohle z toho přepisem nakonec vylezlo :)
Hoši hoši....
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Bobes
Příspěvky: 66
Registrován: 5. 6. 2007, 6:05

29. 3. 2019, 9:37

Instalovat DHCP server na W7 je komplikacia. Zober si nejaky domaci router (DSL, alebo iny). Na nom byva standartne funkcny DHCP server. Do jeho LAN portov pripoj dosku riadenia a aj W7. Z W7 sa pripoj do routra ako admin a najdi nieco ako DHCP status. V nom by si mal vidiet ake IPcky boli pridelené jednotlivym zariadeniam. W7 IP si vies overit v CMD cez ipconfig -all. Ak to nezafunguje, tak je asi na riadeni nastavena fixna IPcka. V tom pripade pomoze, uz len spominane nasadenie Wireshark. Prepoj napriamo riadenie a W7 eternetovym káblom. Na W7 si daj nejaku IP a spusti na cca 5min capture cez Wireshark a dufaj, ze riadenie iniciativne komunikuje s okolitym svetom. Nasledne skus v capture datach najst packet s rozumnou source IP roznou od IP W7.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17083
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

29. 3. 2019, 9:56

kdyz si pingnes broadcast z tech windws tak ti mozna odpovi a najdes ho pripadne v arp tabulce
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 3144
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

30. 3. 2019, 10:35

robokop píše:
29. 3. 2019, 9:56
kdyz si pingnes broadcast z tech windws tak ti mozna odpovi a najdes ho pripadne v arp tabulce
To ten arp záznam vytvoří i když je IP adresa mimo masku?
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17083
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

30. 3. 2019, 10:40

no mimo masku ne, to by neplatil ten broadcast
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 3144
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

30. 3. 2019, 10:47

robokop píše:
30. 3. 2019, 10:40
no mimo masku ne, to by neplatil ten broadcast
No ale pak je to dost velká náhoda když se trefíš do stejné sítě ;-)
V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Odpovědět

Zpět na „CNC frézky“