Nalejvárna ST

pracovni nabidky a poptavky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
lubos
Sponzor fora
Příspěvky: 4786
Registrován: 2. 5. 2007, 3:47
Bydliště: Praha

8. 1. 2019, 9:30

Je tu někdo ideálně z Prahy, kdo by měl chut mi věnovat odpoledne a zasvětit mě do základů progamování STM 32. Jde mi o využití desly Nucleo jako programátoru pro desku STEVAL-ESC001V1
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
gnat
Příspěvky: 921
Registrován: 24. 2. 2009, 9:14
Bydliště: doma
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2019, 10:13

Nejde to programovat něčím jiným ? Osobně s STM32 nedělám a Nucleo neznám vůbec, ale s STM8s Discovery kitem jsem přeprogramovával GBT3B a mám i STlink V2 kvůli GT3C a nabíječce.
SABLE-2015
lubos
Sponzor fora
Příspěvky: 4786
Registrován: 2. 5. 2007, 3:47
Bydliště: Praha

8. 1. 2019, 10:16

Jde o to že pro tu desku STEVAL-ESC001V1 mají hotový celý program i s knihovnama pro FOC a tak. Nemůžu se spíš domluvit s tím rozhraním a když to na mě řve tak nevím co s tím. Idálně tedy někdo kdo s tím dělá a ukáže mi jak nalejt do tý desky co je potřeba případně jak upravit části co potřebuju.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
gnat
Příspěvky: 921
Registrován: 24. 2. 2009, 9:14
Bydliště: doma
Kontaktovat uživatele:

8. 1. 2019, 10:30

Pokud se ti nikdo, kdo s STM32 dělá neozve, tak zkus napsat přes jaký protokol se s tím domlouváš (tipuju SWD) a čím tam ten firmware leješ a co ti to píše.
SABLE-2015
vvitty
Příspěvky: 324
Registrován: 1. 12. 2008, 12:09

8. 1. 2019, 3:55

Predpokladam ze to propojujes pres SWD ?
Jaky SW pouzivas ?
Jakou chybu to hlasi?
lubos
Sponzor fora
Příspěvky: 4786
Registrován: 2. 5. 2007, 3:47
Bydliště: Praha

8. 1. 2019, 5:10

Zkusil jsem použítr programátor co je přímo na desce Nucleo F103RB. Už je to dýl co jsem se o něco pokoušel tak to můžu zkusit znova. Času je málo a nerad bych bádal nad něčím hodiny když to někdo pozná hned. Zkusím to zítra připojit co to dělá.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Mex
Příspěvky: 5045
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

8. 1. 2019, 9:51

Napiš co to dělá nebo nedělá, zřejmě to zvládneme i na dálku.
vvitty
Příspěvky: 324
Registrován: 1. 12. 2008, 12:09

8. 1. 2019, 10:30

a na strane PC ?

Doporucil bych pro zacatek nainstalovat STM32 ST-Link Utility, pripojit Nucleo, v ST-Link menu zvolit upgrade firmware - zjistis jestli funguji ovladace a ST Link na desce.
Potom zkusit precist obsah STM32F103 na Nucleu, nebo staci dat Target - Connect.
Pokud vse bude ok tak vyndat propojky na Nucleu vedle USB konektoru a pripojit na SWD tu dalsi desku a zkusit jestli v ST-Link uvidis prislusny procesor (Target - Connect).
A pokud bude vse ok tak HW cast funguje.
vvitty
Příspěvky: 324
Registrován: 1. 12. 2008, 12:09

8. 1. 2019, 10:31

... po Device Connect uvidis v pravem hornim rohu identifikaci pripojeneho STM32 ...
Odpovědět

Zpět na „Prace“