Easy servo vs. servo motor

Odpovědět
Uživatelský avatar
grade065
Příspěvky: 703
Registrován: 9. 1. 2015, 12:45

13. 6. 2018, 6:15

Ahoj lidi,
Mohl by mi někdo znalý objasnit k čemu jsou a jak se používají výstupy ALM a PEND na es driverech? Děkuji moc
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15675
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

13. 6. 2018, 6:19

ALM by mel byt aktivovany kdyz odchylka prekroci maximalni povolenou a pohon spadne do chyby nebo pri jinych pricinach kdyz to spadne do chyby a nereguluje to polohu
PEND je tusim signal ktery by mel byl v 1 kdyz se pozadovana a skutecna poloha opravdu shoduji +- behem pohybu tyhle serva chodi trosku v zastihu oproti pozadovane poloze (plati hlavne pro vyssi rychlosti a hrubsi prevody)
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex
Příspěvky: 4286
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

13. 6. 2018, 6:32

http://www.leadshine.com/UploadFile/Down/ES-D1008d.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
strana 4.
Uživatelský avatar
grade065
Příspěvky: 703
Registrován: 9. 1. 2015, 12:45

13. 6. 2018, 6:44

Jojo to jsem si přečetl jako první ale vůbec nechápu jak se to používá ? K čemu to je? Asi aby ostatní motory dojeli?
Naposledy upravil(a) grade065 dne 13. 6. 2018, 6:49, celkem upraveno 1 x.
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Mex
Příspěvky: 4286
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

13. 6. 2018, 6:48

No PEND asi nepoužiješ vůbec. Leda snad třeba při nějakém přesném vrtání bys mohl počkat, až se PEND nahodí a věděl bys, že už je osa přesně na pozici. Ale zřejmě ani tady by to nebylo nutné, než pohneš osou Z, tak už budou osy X a Y na místě.
Ten Alarm bys asi použít měl. Prostě to hlásí průser, tak to zapojíš stejně jako koncáky a případně e-stop.
Uživatelský avatar
grade065
Příspěvky: 703
Registrován: 9. 1. 2015, 12:45

13. 6. 2018, 9:56

Ok řeším teď jak udělat nějakou zpětnou vazbu aby byla trochu použitelná.Myslím že to chápu správně že třeba při vyšší rychlosti a kruhové interpolaci získá jeden z motorů větší vlečnou chybu a sepne mu sice PEND ale vzhledem k tomu že o tom systém neví tak kruh je fuč...
Napadlo mě signály pend paralerně spojit zavést do systému a při vybuzení by systém řekněme pauznul nebo snížil feed
Takže by to dejme tomu oscilovalo okolo ztráty té polohy ...to by mohlo zmírnit vliv chyby..

Nebo signály z enkodéru zdvojit a zavést i do systému?

Uvažoval jsem i o montáži pravítek ale nevím jak by to fungovalo motor s enkodérem do driveru a pravítka do systému?
Pro chlupatý koule mistra Kápě pečený na vohni!!
Odpovědět

Zpět na „krokové“