Jak rozchodit Nema 17 jako DC motor ? Prostě roztočit

Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16050
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

20. 2. 2017, 6:39

ano od toho ovladace to byt muze
resp. je to jeden z nejlevnejsich a nejnekvalitnejsich co znam

jestli tam je toto bude to jiste spatne udelane i na mnoha jinych mistech

kompletne vystipat elektroniku a udelat to znovu a lepe
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
kroky
Příspěvky: 41
Registrován: 1. 11. 2008, 8:21

20. 2. 2017, 7:43

No maju dost inzeratov na Bazosi. Tiez cau-cau to predava. Tak neviem ci su vsetky take.
Aky by si mal odhad- kolko by stala "oprava/uprava" ktoru mi doporucujes?
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16050
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

20. 2. 2017, 8:17

to ze se toho hodne nabizi prece nijak nesouvisi s tim jak je to kvalitni
ja jen vim ze to ta fabrika vyrabi za 50,- Kc a pak se to tu nabizi za tisice
a taky vim ze tu co chvili na to nekdo nadava

nejaka slusnejsi sestava elektroniky k trosku profi pouziti je tak cca 20 000,- +-
tezko rict presne protoze netusim co a jak tam mas
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex
Příspěvky: 4611
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

20. 2. 2017, 11:19

Jak už ti naprosto správně psali t256 a robokop - když ti blbne frézka, tak opravuj frézku a ne vřeteno a další stroje.
Pokud tam máš H5 CNC, tak to je integrovaná deska, tam těch možností jak to zapojit blbě zas tak moc není. Rychlý pokus můžeš udělat tak, že prohodíš třeba osy X a Z (jak dráty od motorů, tak konfiguraci v Machu/LinuxCNC nebo co tam používáš).
Pořádně bych zkontroloval nastavení parametrů pro jednotlivé osy, jestli není chyba někde tam a to vřeteno na to třeba vůbec nemá vliv, nebo jen zprostředokovaně (třeba vyšší řezné síly a tím i mechanické odpory).

Jinak pokud bys měnil celou elektroniku, tak bys potřeboval 3 drivery po nějakých 12 USD (TB6600 z eBay/Aliexpress) a oddělovací desku za nějakých 8 USD. K tomu kus drátu a případně nějaké konektory. Zdroj asi nějaký máš, pokud ne, tak dalších 15-30 USD.
Píšu to proto, že tě robokop asi trochu vystrašil tím vysokým odhadem ceny (aspoň já bych se na tvém místě lekl).
kroky
Příspěvky: 41
Registrován: 1. 11. 2008, 8:21

20. 2. 2017, 8:02

"Lekl" som sa tiež. :-)
Dostal som tip, aby som napájanie H5 poriešil trafo/mostík/ kondíky a odstavil spínaný zdroj. Jeden známy má tiež H5 a trafo a nemá vraj problém...
Tak vyskúšam ešte to či pomôže.
Výrobca dnes povedal, že skúsi použiť profi ovládač - zoberiem len ak to pomôže....
a že tiež im niekto navrhne RLC mostík, aby neprešlo rušenie zo siete
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16050
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

20. 2. 2017, 8:04

tak ja uvazoval sestavu pro spolehlive profi pouziti
tj. treba drivery yako, hw interpolator, software

treba tady to mas se slevou http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=8&t=23358" onclick="window.open(this.href);return false;
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „krokové“