Jaký motor pro A988?

Uživatelský avatar
Rados_
Příspěvky: 31
Registrován: 14. 5. 2016, 4:48

9. 10. 2016, 7:50

Zdravím,

mám modelářskou frézku Proxxon MF70 (asi všichni znáte) a chtěl bych si ji předělat na CNC. Zaujala mě kompletní základní elektronika viz - http://www.robotpark.com/Robotpark-MF-7 ... ch=mf%2070.

Co bych však potřeboval vyřešit je vhodný krokový motor pro tento set? Mechaniku si udělám sám, ale do elektra se mi nechce, tak bych to chtěl vyřešit tímto předpřipraveným boxem a motory si k tomu sehnat sám, ale potřebuju přesně vědět které, aby to fungovalo. Děkuji za odpověď.
Mex
Příspěvky: 4612
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

9. 10. 2016, 4:51

SX17-1005 z http://www.microcon.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;.
Ta krabice je ale teda podle mě dost drahá.
Vevnitřr je asi jen Arduino, CNC shield a 3 drivery. Zřejmě tam není ani zdroj, nebo o tom aspoň nic nepíšou.
Tohle si z jednotlivých komponent poskládáš na míň než polovinu ceny, a navíc vše co budeš kupovat bude pod celnim limitem a tak nebudeš platit DPH a hlavně se vyhneš celnímu opruzu.
RaS
Příspěvky: 7835
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

9. 10. 2016, 5:06

http://www.robotpark.com/Robotpark-MF-70-CNC-Kit" onclick="window.open(this.href);return false;

mě zaujali ty videa.. jak někdo může splodit takovej kit.. kterej hází řádově v milimetrech a ještě to nabízet.. na těch videích ta spojka toho motoru uplně ohejbá ty nožičky k motoru :D takže jestli je i ta elektronika takhle vyvedená tak teda potěš..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Uživatelský avatar
Rados_
Příspěvky: 31
Registrován: 14. 5. 2016, 4:48

9. 10. 2016, 6:10

Mex píše:SX17-1005 z http://www.microcon.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;.
Ta krabice je ale teda podle mě dost drahá.
Vevnitřr je asi jen Arduino, CNC shield a 3 drivery. Zřejmě tam není ani zdroj, nebo o tom aspoň nic nepíšou.
Tohle si z jednotlivých komponent poskládáš na míň než polovinu ceny, a navíc vše co budeš kupovat bude pod celnim limitem a tak nebudeš platit DPH a hlavně se vyhneš celnímu opruzu.
Souhlas, ale moc se mi toho nechce... elektro není moje silní stránka :/ .Navíc spousta řešení jede přes LPT port a to nechci. Tohle je přes USB. Chci to rozjet na starém notebooku, stolním komp k tomu cpát nechci (prostor).

Ty komponenty by se samo daly koupit zvlášť daleko levněji, ale jak to pak celé zapojit abych to neodpálil apod, tady je jistota, že to pojede.

To Mex: SX17-1005... a budou dostatečné pro tu mašinku (krouťák)? Např. pro frézování hliníku, dalších neželezných kovů apod.? Na dřevo bych to asi moc neřešil (mělo by být jinak ok)
Uživatelský avatar
WatchManiac
Příspěvky: 522
Registrován: 23. 1. 2010, 12:56
Bydliště: Bernolákovo
Kontaktovat uživatele:

9. 10. 2016, 6:30

Veď tam daj alternatívu toho, čo tam dávajú oni: http://www.robotpark.com/NEMA-23-Stepping-Motor, majú asi aj v microcon-e.
S tým im to (pravdepodobne) funguje OK, aspoň na tých videách.

Ale myslím si, že štandardnú NEMA23 tie drivery na shielde asi nedajú...
„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
Obrázekwatchmania.skObrázekAmateur WatchmakingObrázekYouTube kanál
Uživatelský avatar
Rados_
Příspěvky: 31
Registrován: 14. 5. 2016, 4:48

9. 10. 2016, 6:34

to WatchManiac: Ano, na to jsem koukal... a který ten z microconu by se hodil... např. tento? - http://www.krokovemotory.cz/SX23-1414ds.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
WatchManiac
Příspěvky: 522
Registrován: 23. 1. 2010, 12:56
Bydliště: Bernolákovo
Kontaktovat uživatele:

9. 10. 2016, 6:39

Na to sú tu omnoho múdrejší jak ja, podľa špecifikácie drivera ti určite odporučia vhodný... Ale asi áno.

Ináč, na toto si nepozeral? http://www.ideegeniali.it/shop/retrofit ... t-kit.html
„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
Obrázekwatchmania.skObrázekAmateur WatchmakingObrázekYouTube kanál
Uživatelský avatar
Rados_
Příspěvky: 31
Registrován: 14. 5. 2016, 4:48

9. 10. 2016, 6:58

Ten kit neznám... má s ním někdo zkušenosti?
mrchar76
Příspěvky: 175
Registrován: 14. 5. 2014, 8:29
Bydliště: Čáslav

10. 10. 2016, 9:26

WatchManiac píše:Ináč, na toto si nepozeral? http://www.ideegeniali.it/shop/retrofit ... t-kit.html
rikal ze LPT nechce
Uživatelský avatar
Rados_
Příspěvky: 31
Registrován: 14. 5. 2016, 4:48

10. 10. 2016, 5:05

Vidím, že se tam dá koupit i redukce s mikroprocesorem UC100 (LPT na USB) za 100 éček a šlo by pak použít i hodně rozšířený Mach3 a LinuxCNC, dle diskuzí na netu to opravdu lidem funguje. Byl by to výdaj navíc, ale retro komp by taky něco stál + by mi zabral víc místa (moc nelze použít).
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 1859
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

10. 10. 2016, 5:58

proč tak draze? https://www.tsbohemia.cz/axago-pcea-p1- ... 80209.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Mex
Příspěvky: 4612
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

10. 10. 2016, 6:00

Rados_ píše:Vidím, že se tam dá koupit i redukce s mikroprocesorem UC100 (LPT na USB) za 100 éček a šlo by pak použít i hodně rozšířený Mach3 a LinuxCNC, dle diskuzí na netu to opravdu lidem funguje. Byl by to výdaj navíc, ale retro komp by taky něco stál + by mi zabral víc místa (moc nelze použít).
No tak až na tom rozjedeš LinuxCNC, tak dej prosím vědět.
Budeš zřejmě první, tak to bude určitě zajímat hodně lidí. ;-)
Uživatelský avatar
Rados_
Příspěvky: 31
Registrován: 14. 5. 2016, 4:48

10. 10. 2016, 6:29

filla píše:proč tak draze? https://www.tsbohemia.cz/axago-pcea-p1- ... 80209.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Na notebooku nelze použít

Mex: překlep... to bylo jakési vnitřní domyšlení, když to upravuje LPT na USB, ale při podrobnějším shlédnutí je opravdu pouze pro Mach3
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 1859
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

10. 10. 2016, 6:33

Rados_ píše:
filla píše:proč tak draze? https://www.tsbohemia.cz/axago-pcea-p1- ... 80209.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Na notebooku nelze použít

Mex: překlep... to bylo jakési vnitřní domyšlení, když to upravuje LPT na USB, ale při podrobnějším shlédnutí je opravdu pouze pro Mach3
aha, laptop a linuxcnc :)
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Steev
Příspěvky: 14
Registrován: 6. 5. 2010, 5:35
Bydliště: Náchod
Kontaktovat uživatele:

2. 12. 2016, 7:05

Už jsi to vyřešil? Pokud stále hledáš vhodné motory, mohu nabídnout, sice nejsou úplně standartní, ale myslím, že by ti stačily. Na ceně by jsme se dohodly.... http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=8&t=22475
Odpovědět

Zpět na „krokové“