BAD 20 teplota motoru

Odpovědět
ZoSo
Příspěvky: 48
Registrován: 26. 7. 2016, 10:50

4. 11. 2018, 8:06

Mám dotaz na majitele brusky BAD 20.
Stal jsem se majitelem jedné v pekném stavu. Vše je původní a v pěkném stavu- majitel měl dokonce původní technocký pasport.
Po první zkoužce, kdy jsem brousil radeco 12x12, byl motor po 15 minutach uz fakt dost teplej. Ložiska jsou studená,kotouče nehází.
Je to normální?Jak to máte vy?
Trochu sem doufal že 1.1kW už jen tak neutahám.
Doplním že je na 380V.
Naposledy upravil(a) ZoSo dne 4. 11. 2018, 8:17, celkem upraveno 1 x.
atlan
Příspěvky: 1416
Registrován: 7. 2. 2011, 9:12

4. 11. 2018, 8:12

Ak je na 230V tak ano, ak na 380V tak ani nie.
Uvidis co ti napisu ty co to maju doma.
Uživatelský avatar
elbarto
Příspěvky: 2768
Registrován: 22. 5. 2014, 10:27
Bydliště: Prague

4. 11. 2018, 9:10

Pujč si někde kleštový A metr a poměř co ti leze fázema.
Uživatelský avatar
DwPetr
Příspěvky: 1682
Registrován: 23. 9. 2016, 8:25

4. 11. 2018, 11:38

Jo, změř si fáze, jednu BAD20 tu mám co vyhazuje jistič, tak je možný že se u nich může jedna fáze spálit, a zbytek se pak o to víc hřeje.
TOS H 63, Strigon GH 560, KFD 250, Berco HON 200, Stanko 16K20, TOS 4C, ZMM NK 203, FUS SMC-8B
ZoSo
Příspěvky: 48
Registrován: 26. 7. 2016, 10:50

4. 11. 2018, 12:01

Pokud by tomu tak bylo tak by mě čekalo převinutí?
Nicméně pokud by opravdu jedna faze byla v čudu tak by se to ale i blbě rozbíhalo ne?
Tahle ale jede na ťuknutí.
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4656
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

4. 11. 2018, 12:06

Bad 20 se pokud pořádně brousíš zahřeje tak na 60°C ,tak že co je pro tebe pořádně teplej ??
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
ZoSo
Příspěvky: 48
Registrován: 26. 7. 2016, 10:50

4. 11. 2018, 12:11

Ano-60C už beru u motoru za pořádně zahřátý-což by tak i bylo. Takže to je normál?
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4656
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

4. 11. 2018, 12:15

No vzhledem k tomu že to tak bylo v všech třech brusek s pravidelnou revizí tak asi určitě .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
ZoSo
Příspěvky: 48
Registrován: 26. 7. 2016, 10:50

4. 11. 2018, 12:22

Tak to potom to. Tak díky za uklidnění.
Možná na to časem pokud se to bude hřát víc přidelám nějakej pasivní chladič přes teplovodivou pastu. Uvidím.
Pro jistotu to ještě přeměřím.
Díky kluci.
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 4656
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

4. 11. 2018, 12:34

Chladič je nesmysl ,potom to už moc nestoupá stačí předávat teplo obalem ,prostě to není elektromotor s ventilátorem ale malá bruska .Co byla 400 (průměr kotouče 400) tak ta měla samostatný motor s ventilátorem tak ta se nehřála :D
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
kenybz
Příspěvky: 1292
Registrován: 16. 2. 2015, 11:16

5. 11. 2018, 6:48

asi tak ...já jsem chtěl dát zespodu ventilátor který by foukal dovnitř a jak jsou boční kryty tak zespodu vyvrtat pár dír.
a před větrák filtr.
Vadilo mě že na pravé straně nejde přisouvat stolek tak jsem to upravil.
Obrázek
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
ZoSo
Příspěvky: 48
Registrován: 26. 7. 2016, 10:50

6. 11. 2018, 2:03

Uvidim provozem. Nemám rád když se elektromotory zahřívají.

Ještě jeden dotaz- na pravém kotouči je nanýtovaná cedulka "zákaz obvodového broušení", ale opěrný stolek s obvodovým broušením počítá...co to znamená?
Uživatelský avatar
kenybz
Příspěvky: 1292
Registrován: 16. 2. 2015, 11:16

6. 11. 2018, 3:35

při určitém nastavením úhlu stolku tu opěrnou plochu potřebuješ.... obvodem se nemá brousit, ale nikdo si z toho hlavu neláme. Protože jsem brusku koupil s již opotřebeným kotoučem po obvodu a mezi stolkem a obvodem kotouče byla mezera 5mm tak jsem udělal tu úpravu
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje“