CNC USB MACH3 Breakout Board 3-Axis Controller 100KHz for St

obecna diskuze na tema mach3, dotazy poznatky atd...
Jan77
Příspěvky: 7
Registrován: 18. 4. 2017, 6:50

6. 12. 2017, 1:38

Vážení přátelé, poraďte, než zase zbytečně vyhodím prachy. Zajímala by mě třeba tato deska:CNC USB MACH3 Breakout Board 3-Axis Controller 100KHz for Stepper Motor NVUM3-SP Poraďte, spolupracovala by s MACH3 R 3.043.060. Marně hledám jakoukoliv zmínku či manuál, kde bych se něco dočetl, ale buď to neumím, nebo hledám špatně. Budu vděčen za každou odpověď. Jan
Uživatelský avatar
origosch
Příspěvky: 1241
Registrován: 19. 4. 2007, 10:39
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

6. 12. 2017, 2:38

CNC USB MACH3 100Khz Breakout Board 4 Axis Interface Driver Motion Controller
 

Description:

100% brand new and high quality.
Description:
1. Support for 4-axis linkage, you can connect four stepper motor drives or servo drives;
2. Maximum step-pulse frequency is 100KHz,which is suitable for the servo or stepping motor;
3. Support automatic probe tool
4. Support Emergency input
5. Support for limit switch
6. Support for connecting electronic handwheel
7. Need use external 24V DC power supply to isolate USB and external port, and to make the system more stable
8. Have 0-10V output port, you can use mach3 software to control the spindle motor speed.
9. 4 general-purpose inputs, you can connect the limit switch, estop switch, probe switch, back to zero and other device
10. 4 general-purpose isolated relay drive output interface, can drive four relays for controlling the spindle starts, forward rotating and reverse rotating, pumps and other device
11. 1 status LED, indicate connection status on the board

Size: 8x7.7cm/3.15x3.03inch
Quantity: 1 Set
Note:
1.Please allow 1-2cm error due to manual measurement. pls make sure you do not mind before you bid.
2.Due to the difference between different monitors, the picture may not reflect the actual color of the item. Thank you!

Package includes:

1 x USB CNC Controller Card
1 x USB cable
1 x CD
www.mosaznevyrobky.cz
chb
Příspěvky: 2466
Registrován: 12. 3. 2013, 7:24
Bydliště: Havl. Brod

6. 12. 2017, 5:28

Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
mlike
Příspěvky: 26
Registrován: 8. 7. 2012, 9:57

4. 1. 2018, 7:53

Ahoj. Mam funguje bez problemu. Ke krabicce mi poslali po netu verzi mach3 plus pluginu na doinstalovani toho nvum. Sice s tim rezu zatim chvilku, ale jak rikam- bez problemu. A to mi visely komplet drivery, vcetne zdroje na kousku preklizky, kabely od 220 a driveru smotany do jedny vanocky. Jediny, co jsem nezkousel bylo zapnout na stejny fazi jinou masinu, bo nemam tolik zasuvek. :mrgreen:
RichardPipek
Příspěvky: 1
Registrován: 22. 10. 2018, 6:38

22. 10. 2018, 6:40

mlike píše:
4. 1. 2018, 7:53
Ahoj. Mam funguje bez problemu. Ke krabicce mi poslali po netu verzi mach3 plus pluginu na doinstalovani toho nvum. Sice s tim rezu zatim chvilku, ale jak rikam- bez problemu. A to mi visely komplet drivery, vcetne zdroje na kousku preklizky, kabely od 220 a driveru smotany do jedny vanocky. Jediny, co jsem nezkousel bylo zapnout na stejny fazi jinou masinu, bo nemam tolik zasuvek. :mrgreen:
Ahoj Prosím mám taky tuto desku a potřebuji k ní připojit laser 8w ma TTL nevíš kam se to připojuje a jak to nastavit v MACH3 softwaru? Díky
Timo2019
Příspěvky: 13
Registrován: 12. 1. 2019, 6:39

12. 1. 2019, 6:58

Dobrý deň, kúpil som do môjho CNC MACH3 5-axis Breakout Board s konektorom USB aj s paralelným portom, problém je, že pri zapojení USB a nainštalovaní plugin do MACH3 mi stále vypisuje, že nemám pripojený interface. Viete mi niekto poradiť, kde robím chybu ale prípadne nejaké info kde by som mohol nájsť nejaký lepší postup setupu?

Interface: https://www.aliexpress.com/item/MACH3-E ... 846c359e89

Ďakujem za rady :)
Uživatelský avatar
picom
Příspěvky: 1402
Registrován: 11. 8. 2006, 2:07
Bydliště: Praha

12. 1. 2019, 7:55

MACH má pravdu
USB je tam pouze pro napájení elektroniky 5V
Připoj kabel LPT
zverodoktor
Příspěvky: 761
Registrován: 3. 6. 2007, 9:49
Bydliště: Bratislava

12. 1. 2019, 9:32

Aká dobrá fičúra od toho Čínana že? No nekúp USB dosku na Mach za tú cenu :lol:
Ale pre pozornejšieho čitateľa: o USB nieje nič ani v nadpise a už hneď prvý bod v popise je:
Features:
1. Fully support MACH3 and other computer software controlled by parallel .
Ak sa niečo môže pokaziť, tak sa to aj pokazí...
Mex
Příspěvky: 5635
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

12. 1. 2019, 9:41

zverodoktor píše:
12. 1. 2019, 9:32
Aká dobrá fičúra od toho Čínana že?
Je to dobrá fičura.
Je to nejsnažší způsob jak zajistit napájení oddělovací desky, aniž by si k tomu uživatel musel dávat další zdroj nebo vyrábět nějaké přechodky pro napájení třeba z diskového konektoru (což rozhodně každý uživatel nezvládne).

Už jsem to tu psal několikrát - tohle je podle mě velmi dobře vymyšlená oddělovací deska. Má přesně to co má mít, nic víc ale ani nic míň.
Že potenciální uživatel neumí číst nebo chápat napsaný text, to už je druhá věc.
Timo2019
Příspěvky: 13
Registrován: 12. 1. 2019, 6:39

12. 1. 2019, 9:51

áno moja chyba, neprečítal som všetko, ako som videl podporované mach3, čítal som ďalší riadok.
Timo2019
Příspěvky: 13
Registrován: 12. 1. 2019, 6:39

12. 1. 2019, 10:02

keď že nemám možnosť pripojenia paralelného portu, dal by sa použiť kábel s redukciou na usb (link)? alebo je vhodnejšie už zakúpiť MACH3 Ethernet Interface (link2)?

link: https://www.amazon.com/UGREEN-Parallel- ... 183e29485e

link2: https://www.aliexpress.com/item/For-MAC ... 3586037b56

ďakujem za vaše rady :)
Mex
Příspěvky: 5635
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

12. 1. 2019, 11:08

Převodník USB/LPT se použít nedá.

Jestli si chceš koupit ten Ethernetový interpolátor, tak si o něm napřed pořádně něco přečti na nějakých nezávislých fórech.
Polovina těch interpolátorů k Machu stojí za prd (a snad 100% z těch levných).

Levnější asi možná budeš mít si k tomu CNC postavit nějaké starší PC s LPT. Nebo tam dát kartu PCI/LPT nebo PCIex/LPT.
Pokud není náhodou to, na čem to chce provozovat, notebook (což je samozřejmě už úplně špatný nápad).
zverodoktor
Příspěvky: 761
Registrován: 3. 6. 2007, 9:49
Bydliště: Bratislava

13. 1. 2019, 8:02

Timo,
keďže si tu nový, predpokladám, že táto stavba je tvoja premiéra. A aby si netápal po slepých uliciach amatérskeho cnc sveta, skús tu bližšie opísať čo s čím plánuješ použiť, čo by to malo a nemalo robiť. Možno ti niekto dobrou radou (ak ju budeš počúvať, čo tu nebýva žiaľ zvykom :) ) ušetrí kopec nervov, peňazí a času.
Ak sa niečo môže pokaziť, tak sa to aj pokazí...
Timo2019
Příspěvky: 13
Registrován: 12. 1. 2019, 6:39

13. 1. 2019, 1:38

Ďakujem za radu, ušetril som peniaze že som nekúpil nejaký prevodník.
Ešte som našiel vela recenzii a videii kde použili MACH3 5-axis interface s pripojením USB typu B. To čo som sa dočítal ktorý ho použili tak fungoval.

CNC si stavám ako maturitnú prácu, ale predovšetkým pre svoje použitie keďže vela experimentujem a často potrebujem urobiť aj profesionálny plošný spoj. Niektoré časti stroja mam poskladané z hliníkových profilov item a niektoré mam zasa duralové platne. Všetky časti sú frézované s veľkou presnosťou. Ako lineárne vedenie Y osi mám použité HSR vedenia a zvyšné vedenia sú nepodopreté tyče s guličkovými ložiskami. Pre pohyb som použil skrutkové tyče s priemer 16mm a so stúpaním 5mm.
Ako inteface som plánoval MACH3 5-axis breakout board controller 100kHz, keďze som si nevšimol že signál sa prenáša starým LPT portom, tak som sa rozhdol kúpiť podobný interface MACH3 motion contro ale už s portom USB typu B, keďže som sa dočítal že mi bude viac vyhovovať a tým ktorý ho použili funguje správne. Ďalej z interface budú napojené stepper drivre 4A TB6600. Ako zdroj som kúpil 600W spínaný zdroj. Vreteno mám 500w chladený vzduchom.

Ďakujem Vám za rady
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Přílohy
B22AD311-AB3D-44D6-8E8D-79ACEB7B2247.jpeg
02D268D6-8479-4277-B7A2-C76FCC182836.jpeg
77DDBE61-DAE7-4FFF-A0C2-E236547893D3.png
Mex
Příspěvky: 5635
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

13. 1. 2019, 9:08

4A drivery s TB6600 neexistují.
Buď je to 4A a pak to není TB6600 (jenom se podobně jmenuje, aby zmátla kupující), nebo je to TB6600 a pak je to 5A.

Když si to stavíš jako maturitní práci, tak proč si tam nenasadíš LinuxCNC? Budeš to mít zadarmo, bude to výkonnější a "tvárnější" řešení do budoucna, a ve svém věku ještě nemusíš být ztracený a pevně zakotvený v týmu příznivců "jediného správného komerčního operačního systému". ;-)
Odpovědět

Zpět na „Mach3“