Odlišné dráhy

obecna diskuze na tema mach3, dotazy poznatky atd...
Odpovědět
hynekp
Příspěvky: 4
Registrován: 9. 2. 2019, 12:02

9. 2. 2019, 12:15

Pronikám do cnc, pro začátek jsem omotoroval Proxxon KT150. MAch3,NEMA23 76mm,TB6560. https://www.ebay.com/itm/EU-4-Axis-Nema ... _cvip=true

Po pár dnech jsem rozchodil, ale dělá mi to zajímavou věc.. Mamaloval jsem kružnici, exportoval do machu. Vyřízne to ale šišku. Mechanicky asi ok, natahuje to osu Y, když přehodím konektory ke krokáčům mezi sebou, tak to natahuje osu X. (1,5mm na 40mm) Drivery jsou nastavený stejně, motor tuning v Machu obě osy stejně ..4500 steps,rychlost 130mm/min,akcelerace 15mm/sec a step pulse 2mics a dir pulse 2mics. Šrouby jsou samo stejný, 50mm v Machu je na jedný ose 50mm na druhý 51,5. Na mechanicky odpojené motory jsem nalepil ručičky na 12hodin.Nastavil obě stejné dráhy v MAchu na 50mm a poslal na "0". Špatná osa skončila o 90° jinde... Nějaký nápad co je špatně?
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5269
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

9. 2. 2019, 3:50

někde se ti ztrácí kroky , co používáš za drivery ? nastav step pulse a dir pulse třeba na 10,
pak ještě ten samý kod pust poloviční rychlostí jak se to bude chovat.
hynekp
Příspěvky: 4
Registrován: 9. 2. 2019, 12:02

9. 2. 2019, 3:55

celá sestava je v tom odkazu na ebay...
jsou to TB6560 MD430 single axis driver
Mex
Příspěvky: 5809
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

9. 2. 2019, 4:06

Jak už psal packa, natáhni puls STEP. DIR se tady asi neuplatní, navíc to není puls, ale předstih a přesah oproti STEP.
Máš tam nějaké "mics". To budou asi myši, ne? Nebo že by to byly mikrofony... ? Myši vyžeň, mikrofony nepoužívej. A délku STEP nastav na 10us, viz datasheet.

Pokud to nepomůže, tak celou sestavu driver+motor prohoď mezi osami. Tím vyloučíš problém v řízení nebo kabelu.
Pak prohoď na driverech motory.

A je ta chyba systematická? Tj. když to zopakuješ 10x, tak se to zastaví vždy stejně? Nebo má náhodný charakter?
hynekp
Příspěvky: 4
Registrován: 9. 2. 2019, 12:02

9. 2. 2019, 4:15

nastav step pulse a dir pulse třeba na 10,

v jakém menu?
v Motor tuning mi jde pouze 1-5usec
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5269
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

9. 2. 2019, 5:20

v motor tuning to píše 0-5 ale nastavit bymělo jít až 20
hynekp
Příspěvky: 4
Registrován: 9. 2. 2019, 12:02

9. 2. 2019, 5:37

ano, jde nastavit 10...., motory se krásně zklidnily, pokračovat mohu až zítra. Díky za rady..
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5269
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

9. 2. 2019, 6:31

no vidíš , tak dej pak nějaké fotky nebo video jak ti to jezdí.
Odpovědět

Zpět na „Mach3“