programovanie

Odpovědět
vojto
Příspěvky: 10
Registrován: 18. 12. 2016, 8:13

18. 12. 2016, 8:33

zdravim.potreboval by som vediet aky kod alebo nieco ine sa pise na opakovanie programu aby som nemusel tolko krat zapisovat.jedna sa o cnc freza fanuc.dakujem.
Uživatelský avatar
Grell
Příspěvky: 91
Registrován: 12. 8. 2013, 1:40
Bydliště: Vsetín

19. 12. 2016, 2:25

M99 ?
Vedoucí vývoje / Technolog / Programátor / Obsluha CNC / Kontruktér / Podržtaška / Pi*us k ruce
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
vojto
Příspěvky: 10
Registrován: 18. 12. 2016, 8:13

19. 12. 2016, 4:31

Dakujem.pekny den
vojto
Příspěvky: 10
Registrován: 18. 12. 2016, 8:13

19. 12. 2016, 6:26

Dobry vecer.poprosil by som nejaky priklad na frezonie na viac zaberov,ked dam M99 to este chapem ale ako zadam os Z aby pridaval napr.po 3 mm pri opakovani napr.4 krat.dakujem,pekny vecer prajem.
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15230
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

19. 12. 2016, 6:28

musis pouzit budto promenne kde budes pricitat kazdym pruchodem hloubku a pouzijes to jako souradnici v Z
nebo pouzijes prechod do relativniho rezimu souradnic G90/G91 udelas to pridani v Z a pak zpet do absolutnich
RoBoKop
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
vojto
Příspěvky: 10
Registrován: 18. 12. 2016, 8:13

19. 12. 2016, 6:31

Hm,dakujem
vojto
Příspěvky: 10
Registrován: 18. 12. 2016, 8:13

6. 1. 2017, 10:43

zdravim,potreboval by som priklad na vrtanie dier na kruznici napr.kruh priemer 125 pocet dier 6,pravdupovediac to mam spravene len chcem to zjednodusit,vrtam diery 5,6,8,10,12 a nechce sa mi moc vypocitavat.
cital som o zadani i-j-l a polarne suradnice atd.viete mi poradit nieco lahsie a jednoduhsie ked mozem poprosit.za rady vopred dakujem.
RaS
Příspěvky: 7753
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

7. 1. 2017, 10:48

co je jednodušší než zadat poloměr a úhel?

např pro tvoje zadání D125mm 6děr střed 0,0
napíšeš G0 @62,5 ^0 jsi na první díře.. G0 @62,5 ^60 na druhé G0 @62,5 ^120 atd..

tohle je třeba z linuxcnc, ale obdobně to umí každej systém..
uznávám, že musíš umět vydělit 360st počtem děr a z průměru zjistit poloměr.. to už dnes taky málokdo umí :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
prochaska
Příspěvky: 5110
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

7. 1. 2017, 12:13

vojto píše:zdravim,potreboval by som priklad na vrtanie dier na kruznici napr.kruh priemer 125 pocet dier 6,pravdupovediac to mam spravene len chcem to zjednodusit,vrtam diery 5,6,8,10,12 a nechce sa mi moc vypocitavat.
cital som o zadani i-j-l a polarne suradnice atd.viete mi poradit nieco lahsie a jednoduhsie ked mozem poprosit.za rady vopred dakujem.
Nebo můžeš zkusit tohle:
Přílohy
souradnice der.xls
(34.5 KiB) Staženo 167 x
Aleš Procháska
vojto
Příspěvky: 10
Registrován: 18. 12. 2016, 8:13

7. 1. 2017, 7:20

dakujem ale ja som myslel nieco taketo:G70 I 62,5 J 60 L 6 malo by to ist ale fanuc mi to nebere,nulovy bod je v strede.
a k tabulce vobec nerozumiem akoze suradnice aj sedia ale kde je nulovy bod?
dakujem za rady,pekny zvysok vecera.
RaS
Příspěvky: 7753
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

7. 1. 2017, 7:29

když jsou v excelu zeleně zvýrazněné souřadnice středu, poloměr a počet děr tak, kde bude asi nulový bod? asi ve středu ne.. pokud ho chceš ve čtvrtek nebo v pátek nebo jinde tak si tam musíš jeden nebo dva nebo něco k těm souřadnicím přičíst :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
vojto
Příspěvky: 10
Registrován: 18. 12. 2016, 8:13

8. 1. 2017, 11:24

Diki,hezky den.
vojto
Příspěvky: 10
Registrován: 18. 12. 2016, 8:13

16. 2. 2017, 8:27

zdravim dobry vecer,poprosil by som o radu ohladom korekcie nastroja na dlzku aj polomer.neviem dojst nato preco mi vobec nebere G korekcie.vypisuje ze prejeti -alebo + Z a o polomeri ani nemukne.
alebo chyba crc .vie mi niekto poradit prosim kde robim chybu!DAKUJEM.
RaS
Příspěvky: 7753
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

17. 2. 2017, 11:00

RTFM :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
vojto
Příspěvky: 10
Registrován: 18. 12. 2016, 8:13

28. 2. 2017, 2:34

TMI
Odpovědět

Zpět na „editory“