kenybz píše: ↑29. 5. 2021, 9:40
ty bublinky tam dostaneš hlavně při míchání. lepší je míchat složky na podložce špachtlí, než kvedlat tyčkou v kalíšku.
Zahřát to můžeš v normální horkovzdušné troubě až na 80°C
vyvakuovat to jde i pomocí skleněného deklu od průmyslové lampy. ten položíš na slinější cca 12mm ocelovou plotnu polepenou gumou a zespodu uděláš do plotny dírku a jako zdroj vakua jde upravit akvaristický membránový vzduchovač. i vacuometr se dá udělat z běžného manometru stačí dá ručičku na konec rozsahu. A samozřejmě musí mít manometr vhodný rozsah
Sorry, přehlédl jsem, díky za tipy! Sice jsem to měl v kelímku, ale bylo toho tak málo, že to spíš odpovídalo míchání na podložce, ani jsem nezašpinil celé dno. IMHO tady ty bublinky vznikly až při "nalévání" do těsné formy. Do normální trouby (pokud myslíš tu, kterou aktivně používáme v kuchyni k přípravě jídla) bych to nedával, tyto dva obory nemíchám
Tip na improvizovanou vývěvu a měřák zajímavý, díky!