stroj dela dily pro sobe

Odpovědět
Uživatelský avatar
lamoz
Sponzor fora
Příspěvky: 373
Registrován: 31. 1. 2008, 1:26
Bydliště: Praha

1. 6. 2011, 10:01

chci se trochu pochlubit :)
v podstate jeto prvni "normalni" vyrobek.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


na rade prestavba osy X.
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5017
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

2. 6. 2011, 7:33

jo vypadá to pěkně , jakách dosahuješ s takovým převodem dopomala rychlostí posuvů? jakej je ten převod? já jsem totiž zjistil že si můžu dovolit dát převod do rychla , tím provozuji motory v nižších otáčkách a jsem natom s celkovým momentem a rychlostí líp než kdybych je honil na max.
Uživatelský avatar
lamoz
Sponzor fora
Příspěvky: 373
Registrován: 31. 1. 2008, 1:26
Bydliště: Praha

2. 6. 2011, 7:41

mam tam motorek 1Nm, prevod 1:3 (16:48 htd3).
vcera jsem dosahl rychlosti 2400mm/m a zrychleni 300 na szoubu ze stoupanim 5mm.
coz pro mne je vic nez dost.

podle meho, prevod do rychla nema smysl. pretizuje se tim padem motor a prevodovka, stracis dynamiku a presnost.

PS: stroj - bernardo kf25
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5017
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

2. 6. 2011, 7:45

tak to je slušná rychlost ,
s tím moterem 1Nm se asi ani víc dělat nedá . kolik máš nastavenej mikrokrok?? čím stím hejbeš ? MACH?
tak at to šlape.
Uživatelský avatar
lamoz
Sponzor fora
Příspěvky: 373
Registrován: 31. 1. 2008, 1:26
Bydliště: Praha

2. 6. 2011, 7:56

mam tam nastavene 800kroku/ot na cinskem driveru (leadshine nebo neco podobniho.
emc2 to ma cele na starosti. pocitac - nejaky stary smejd athlon 3200+.
na 1600 krocich jsem mel 2100 bez problemu. ale kdy jsem tam dal novou lozyskovou jednotku, tak to mohl jeste vic roztocit :)
sidonie
Příspěvky: 1018
Registrován: 18. 12. 2009, 11:18
Bydliště: Vranová Lhota

2. 6. 2011, 7:58

lamoz píše: podle meho, prevod do rychla nema smysl. pretizuje se tim padem motor a prevodovka, stracis dynamiku a presnost.

PS: stroj - bernardo kf25
S tím nesouhlasím. Ono nejvíc záleží jaký kdo má motor, ale ve většině případů je lepší mít silný motor v paralelním zapojení s maximálním možným mikrokrokem převodován do rychla. Elektronické rozlišení co je na jednu otáčku motoru je víc než obstojné a ve výsledku by mělo všeobecně stačit že jeden mikrokrok na motoru = jeden mikrometr posuvu. Sice převodem do rychla ztrácíš kroutící moment, ale zase se pohybuješ v několikanásobně menším otáčkovém rozpětí na motoru = dostatečná síla pro posuv, která je více či méně stabilní v celém rozsahu = možnost obrábění i na maximu posuvu.

Slabý motor je lepší převodovat do pomala, ale strašně rychle ztrácíš kroutící moment a v otáčkovém rozsahu motoru je strašně proměnný, kdo pracuje na takovém stroji, musí s tímto faktem počítat a od poloviny maximální posuvové rychlosti stroj nepoužívat pro obrábění.
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5017
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

2. 6. 2011, 8:15

přesně tak , převodem do rychla jsem hodně rozšířil použitelné spektrum rychlostí posuvupro obrábění.
Uživatelský avatar
lamoz
Sponzor fora
Příspěvky: 373
Registrován: 31. 1. 2008, 1:26
Bydliště: Praha

2. 6. 2011, 8:17

packa píše:přesně tak , převodem do rychla jsem hodně rozšířil použitelné spektrum rychlostí posuvupro obrábění.
muzes prosim ukazat foto stroje ?
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5017
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

2. 6. 2011, 8:54

na původní torzo se můžeš mrknut v sekci naše mašinky , ale zůstal z toho jen rám a portál ,
V práci aktualní fotky nemám ,. tak snad večer vzpomenu a něco sem hodím.
Uživatelský avatar
lamoz
Sponzor fora
Příspěvky: 373
Registrován: 31. 1. 2008, 1:26
Bydliště: Praha

5. 6. 2011, 6:43

dalsi dil:
IMG_0184.JPG
IMG_0187.JPG
Paik
Příspěvky: 186
Registrován: 23. 6. 2009, 11:24

5. 6. 2011, 8:38

Je videt, že tě baví obrábět hliník, z tej kostky moc nezbylo :-D

Povrch se taky zda perfektni. Tak nam ji ukaz celou.
Uživatelský avatar
lamoz
Sponzor fora
Příspěvky: 373
Registrován: 31. 1. 2008, 1:26
Bydliště: Praha

5. 6. 2011, 8:46

Paik píše:ukaz celou.
myslis masinu ?
Paik
Příspěvky: 186
Registrován: 23. 6. 2009, 11:24

5. 6. 2011, 8:54

jojo masinu.. (mozna sem si ji jenom nevsim)
Uživatelský avatar
lamoz
Sponzor fora
Příspěvky: 373
Registrován: 31. 1. 2008, 1:26
Bydliště: Praha

5. 6. 2011, 9:01

prosim :)
IMG_0193.JPG
Odpovědět

Zpět na „výrobky a obrobky“