Problem s M542 drivery

Uživatelský avatar
Suri
Příspěvky: 192
Registrován: 14. 3. 2008, 2:59
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2016, 12:28

díky chlapi, večer zkusím a dám vědět.
čím dál tím víc neumím :)
Uživatelský avatar
Suri
Příspěvky: 192
Registrován: 14. 3. 2008, 2:59
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2016, 7:17

Dobrá zpráva, už jedou dva. Rozšíření pulzů pomohlo, ještě je tam někde jedna chybka, ale drivery vypadají v pořádku. Díky za pomoc.
čím dál tím víc neumím :)
shaft
Příspěvky: 36
Registrován: 19. 6. 2015, 1:09

12. 9. 2016, 3:45

Mám tento driver a motory Microcon SX24-3341. Motor má uvedený menovitý prúd 3,3A a driver max. prúd 3A (RMS). Bude to na ten motor stačiť ? Po zapojení sa motor normálne točí môžem to tak dlhodobo prevádzkovať ? Ďakujem
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15458
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

12. 9. 2016, 3:54

Ano bud v klidu
Nekdy ty motory s trosku mensim proudem chodi daleko lepe
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
shaft
Příspěvky: 36
Registrován: 19. 6. 2015, 1:09

12. 9. 2016, 4:14

Oki, tak to si ma potešil :) A SW 4 ( Full/Half current) mám dať na on alebo off?
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15458
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

12. 9. 2016, 4:19

Podle rezimu motoru a jeho ohrejvani
Zkus half
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
shaft
Příspěvky: 36
Registrován: 19. 6. 2015, 1:09

6. 2. 2017, 10:16

Takže motory boli osadené na fréze a normálne fungovali a objavil sa problém na jednom s driverov. Po zapnutí normálne svieti zelená LED ako má a akonáhle dám povel na pohyb motora (v machu). Tak skočí červená LED a driver sa zastaví. Z motora som zhodil remeň aby som to mohol testovať a driver s ním ani nepohne proste hneď ako dám v PC pohyb skočí červená LED na drivery. V motore chyba nie je pretože na inom drivery bez problémov funguje. Mám 4x motor Microcon SX24-3341 a 4x driver M542. Všetky sú nastavené tak isto, 2 týždne to bez problémov fungovalo a teraz začal ten driver blbnúť. Neviete čo s tým môže byť ?

Ďakujem :)
purs
Příspěvky: 173
Registrován: 24. 1. 2009, 6:46
Bydliště: Nova Paka

7. 2. 2017, 5:10

Toto jsem mel take. Byl vadny jeden koncovy tanzistor. Po jeho vymene OK.
Pavel Urban
hajeklud
Příspěvky: 4
Registrován: 16. 10. 2016, 2:54

28. 1. 2018, 9:29

Zdravím,
stavím si CNC frézku s úplně stejnými komponenty, tj. 3x krokové motory Microcon SX24-2341 a 3x drivery M542. Prosím o radu, jaký zdroj pro toto zapojení použít? Postačí zdroj 48V 12,5A, jako např. tento? (https://www.ebay.com/itm/AC110-220V-To- ... 0005.m1851" onclick="window.open(this.href);return false;).

Děkuji za radu :)
lubbez
Příspěvky: 996
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

29. 1. 2018, 12:33

Na driver M542 ja max napájecí napětí 50V, ale doporučené 36-38V. Já sám jsem ho provozoval na 52V, ale moc jsem si tím nepomohl a nakonec jsem přešel na řadu EM806 a napájení 68V. Ve tvé konfiguraci bych volil 42V zdroj 500W, t.j. 10-11A. Ale kdybych si to dělal já, tak bych se vybodnul na pulzní zdroj a dal tam poctivé trafo. Stačí aby dávalo 30V střídavých a na výstupu máš cca 40V ss. A když tam dáš pár kondíků 10G, tak si budou krokáče jen chrochtat.
hajeklud
Příspěvky: 4
Registrován: 16. 10. 2016, 2:54

29. 1. 2018, 1:40

Díky za radu,
v čem je výhodnější používat klasické trafo oproti tomu, když bych v číně koupil pulzní zdroj, kde je např. možné napětí nastavit?
atlan
Příspěvky: 1335
Registrován: 7. 2. 2011, 9:12

29. 1. 2018, 7:27

Klasicke je blbovzdorne. Impulzne moze tat problem s narazovym odberom.
Odpovědět

Zpět na „elektronika pro krokove motory http://www.siliconbrain.biz/“