START/STOP vřetene v EMC

Odpovědět
Uživatelský avatar
theodor
Příspěvky: 71
Registrován: 29. 5. 2010, 9:05
Bydliště: Blansko (Jihomoravský kraj)

5. 2. 2019, 9:23

Ahoj,

mám na svém stroji naistalované emc2 s mesakartou a vřeteno teknomotor, s meničem siemens micromaster 420. Spouštěl jsem vřeteno ze systému, ale když vřeteno odešlo. Začal jsem používat nové vřeteno a spouštět manuálně přes měnič. Staré tektomotor mám zpět, ale spouštím ho manuálně, potřeboval bych poradit jak ho dostat opět do řízení přes emc. Co vše zkontrolovat, nevím totiž, zda jsem neodpojil nějaký kabel, nebo něco v halu neupravil.

Před lety mi to spouštěl kolega z fóra, ale je hrozně zaneprázdněn, a stále nemá čas.
Pokud by se našel někdo z okolí Brna, stroj mám v Jedovnicích, kdo by byl schopen mi to opravit, rád zaplatím. Nemám s elektronikou téměř žádné zkušenosti.



Díky Theo.
Naposledy upravil(a) theodor dne 20. 2. 2019, 7:03, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Juro
Příspěvky: 1217
Registrován: 19. 3. 2007, 12:14
Bydliště: Kamanová (Topoľčany)

7. 2. 2019, 7:09

prepol si riadenie z keypadu na terminal?
Odkazy nefunguju.
Najskor rozchod vreteno bez mesa karty s nejakym potakom. Da sa aj bez potaku ked prepojis na kratko 10V do vstupu v menici. Ale pozor to budu otacky naplno.
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
Uživatelský avatar
theodor
Příspěvky: 71
Registrován: 29. 5. 2010, 9:05
Bydliště: Blansko (Jihomoravský kraj)

8. 2. 2019, 8:51

Měnič jede, když stisknu zelené tlačítko, rozjede se.

Zasílám opravu odkazů :
Naposledy upravil(a) theodor dne 20. 2. 2019, 7:03, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
theodor
Příspěvky: 71
Registrován: 29. 5. 2010, 9:05
Bydliště: Blansko (Jihomoravský kraj)

8. 2. 2019, 8:53

ještě jednou hal
Naposledy upravil(a) theodor dne 20. 2. 2019, 7:03, celkem upraveno 1 x.
Mex
Příspěvky: 4908
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

8. 2. 2019, 1:23

Nestíhám, tak jsem jen narychlo prolítl ty obrázky.
START/STOP vřetene máš zapojené jen jedním singnálem (svorka 5 na měniči).
Máš ten měnič v konfiguraci nastavený tak, aby akceptoval jen 1-vodičové ovládání?
Většinou bývá defaultní ovládaní nějak tak, že že 1-2 svorky jsou pro start (buď jen RUN, nebo FWD a REV) a další svorka bývá vstup pro STOP.
Uživatelský avatar
theodor
Příspěvky: 71
Registrován: 29. 5. 2010, 9:05
Bydliště: Blansko (Jihomoravský kraj)

20. 2. 2019, 7:02

ŘEŠENÍ JE TAKOVÉ:


micromaster vector 420 siemens:

nastavit:

P006,P007,


P121,P122,P123,P124

Vřeteno svorky 5,9, řízení otáček svorky 3,4
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“