Problém s G-kódem

Odpovědět
Lukashom
Příspěvky: 228
Registrován: 27. 8. 2012, 9:27
Bydliště: Klatovy

15. 4. 2019, 4:32

Ahojte, mam drobet problém s nahraným G-kódem z HSMworksu. Neberemi to linuxcnc.
Pokud zkusím zkušební kód , třeba kopírování tučnáka tak je vše ok. Ale pak tam nahraju můjj kód - jen přerovnání plochy tak to píše samé error.
Máte někdo HSMko a Linixcnc?
Mex
Příspěvky: 5198
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

15. 4. 2019, 5:14

No a nebylo by třeba dobré, kdybys sem nějaký malý g-kód přilepil, napsal jaké chyby ti to vypisuje a uvedl jak máš nastavený postprocesor?
RaS
Příspěvky: 7886
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

15. 4. 2019, 5:33

linux ti napíše, že v řádku X je chyba.. tak s tím kódem rovnou přihoď tu chybovou hlášku..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
r4cv
Příspěvky: 1386
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

15. 4. 2019, 5:43

tento postprocesor funguje.
hsm1.png
Lukashom
Příspěvky: 228
Registrován: 27. 8. 2012, 9:27
Bydliště: Klatovy

15. 4. 2019, 6:36

Tady je Gkód

Napíše mi, že mam chybu v 2 řádku.
Přílohy
1111.txt
(1.98 KiB) Staženo 13 x
Lukashom
Příspěvky: 228
Registrován: 27. 8. 2012, 9:27
Bydliště: Klatovy

15. 4. 2019, 6:37

Potom když to promažu, postupně ty řádky co píše že se mu tam něco nelíbí tak to stejně nejede
r4cv
Příspěvky: 1386
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

15. 4. 2019, 7:55

ja tam chybu nejako nevidím, ale
riadok č. 2 zmeň na (o1111)
a G91 prepíš na G91.1

možno to pomôže
Lukashom
Příspěvky: 228
Registrován: 27. 8. 2012, 9:27
Bydliště: Klatovy

15. 4. 2019, 8:01

OK. zkusím to ráno. Teď jsem mimo stroj. Našel jsem na netu ještě nějaký postprocesory tak uvidím co z nich vyleze a co na to poví CNC :)
r4cv
Příspěvky: 1386
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

15. 4. 2019, 8:14

Ten postprocesor čo odkazujem je originál v HSM 2017 a je bez zmeny. Netreba loviť nič iné. Len tam bude nejaká blbosť, prečo to nejde.
sú tam 2ks: EMC aj EMC2. fungujú obidva
Lukashom
Příspěvky: 228
Registrován: 27. 8. 2012, 9:27
Bydliště: Klatovy

16. 4. 2019, 5:21

Tak stejně nic. Chyba stále stejná.
Bad charakter '\357' used
Lukashom
Příspěvky: 228
Registrován: 27. 8. 2012, 9:27
Bydliště: Klatovy

16. 4. 2019, 5:34

Už jsem na něco přišel. Uvidíme jak to bude fungovat dale
r4cv
Příspěvky: 1386
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

16. 4. 2019, 5:40

skús toto.
akú máš verziu HSM a akú verziu LinuxCNC?
Přílohy
0002.txt
(2.46 KiB) Staženo 3 x
Uživatelský avatar
OompaLoompa
Příspěvky: 153
Registrován: 28. 6. 2017, 1:45
Bydliště: Západný Slovakistan

16. 4. 2019, 9:58

Lukashom píše:
16. 4. 2019, 5:21
Tak stejně nic. Chyba stále stejná.
Bad charakter '\357' used
No to bude asi tým, že ten súbor máš uložený v UTF-8 s tzv. "BOM" hlavičkou. A to sa stroju asi nebude páčiť :D

Presejvuj to do ANSI/ASCii formátu. Prípadne UTF-8 ale bez BOM hlavičky by tiež mohol fungovať. Treba vyskúšať :)
Lukashom
Příspěvky: 228
Registrován: 27. 8. 2012, 9:27
Bydliště: Klatovy

16. 4. 2019, 3:10

Tak už to jede, editoval jsem to ve špatné aplikaci. To se tady někde psalo.
Takže zatím OK

Děkuji
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“