Novy HW pre LinuxCNC

Uživatelský avatar
VikTan
Příspěvky: 28
Registrován: 10. 7. 2012, 8:40

23. 4. 2019, 10:06

Tak som dnes skocil po vetraky a vyskusal to.
Pravdu povediac som prekvapeny ako sa to bez chladica prehrievalo. Pri 100% zatazeni to vyletelo za 30s cez 80 °C a dalej sa pre stabilizovanie teploty automaticky znizoval takt.
IMG_20190423_200836.jpg

Vlozil som ventilatory tak ze tlacia vzduch dnu a prilepil cez teplovodivu pasku chladic. Ta krabicka ma vetracie otvory na vrchu cez ktoru moze unikat vacsia cast vzduchu von.
IMG_20190423_213254.jpg
IMG_20190423_213357.jpg

Vysledky su velmi dobre, teplota nepresiahla ani po 15 min 50 °C, myslim ze by sa to malo uchladit aj v zavretom teplom rozvadzaci. Skor si myslim ze je to chladenie predimenzovane, budem este testovat smer vzduchu dnu-von a jeden vs dva ventilatory.
IMG_20190423_215542.jpg
IMG_20190423_221018.jpg
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17071
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

24. 4. 2019, 6:06

Parada
Takze vsechny problemy o kterych vim vyreseny

Jeste by bylo fajn vyvest rs232 kdyz uz tam je
Hodilo by se mi to k touchscreenum
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2113
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

24. 4. 2019, 6:14

to uz jsme resili, ted, s hw akceleraci openGL by to uz mohlo jit, zkus si to prikompilovat do jadra, ja jsem kvuli tomu malinu zavrhnul, tak zadnou nemam, tak to nevyzkousim
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17071
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

24. 4. 2019, 6:44

nechapu kontext odpovedi
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2113
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

24. 4. 2019, 11:02

Vyvojari ten touch vyhodili z jadra, zrejme kvuli problemum s akceleraci videa, uz si to moc nepamatuji, takze ted by se se to mohlo zkusit pridat
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17071
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

24. 4. 2019, 11:11

No ten seriovej s tim snad nijak nesouvisi nebo ano?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2113
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

24. 4. 2019, 1:43

mam pocit ze ano, ale to je otazka patche, tam slo prave o to, ze dotyk byl z jadra vyhozen, pac jim to delalo nejaky bordel s latenci, coz asi bylo tou SW akceleraci videa a vysvetlovali to tim, ze dotyk nikdo nepouziva :), takze ten dotyk se tam musi pridat a zkompilovat, uz jsme tady tu malinu resili a daval jsem link, zkusim vecer neco popatrat
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17071
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

24. 4. 2019, 2:25

Aha
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
VikTan
Příspěvky: 28
Registrován: 10. 7. 2012, 8:40

24. 4. 2019, 4:05

A musí ten touch ist cez rs232?
Cez usb mi to fungovalo bez problémov.

Ale nieco sa mi zdá že ste mali dobrý prístup k použitím dotykovým monitorom
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17071
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

24. 4. 2019, 4:58

Prave
Temer neomezeny zdroj rs232 touch panelu
Ale i ty usb byli s virtualnim 232 portem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
VikTan
Příspěvky: 28
Registrován: 10. 7. 2012, 8:40

28. 4. 2019, 8:42

Konzultoval som tie problemy s falosnymi signalmi na karte IO.
S dobrym zamerom sme sa snazili urobit tu kartu co najuniverzalnejsiu a je skonstruovana na velky rozsah napati, najnizsie napatie ktore by malo zopnut vstup je 5V co robi ten vstup prilis citlivy.
Odporucanie, nerobit ziadne slucky, na zapojeniach co boli na tych obrazkoch bolo mozne ze sa tam naindukovalo dostatocne napatie.
r4cv
Příspěvky: 1510
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

4. 6. 2019, 7:27

preveril som situáciu s tým falošným signálom.
viac tu:
viewtopic.php?f=15&t=26958&p=323943#p323943
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“