AutoCAd2009- ploskačka

CAD software, shareware, freeware
Odpovědět
Uživatelský avatar
Radovan
Příspěvky: 88
Registrován: 17. 8. 2011, 8:39
Bydliště: Vychod Slovenska

27. 8. 2011, 6:20

Pozdravujem :wink:

Nevedel by mi niekto poradit , ako by som dokazal urobit napis na ploskacku - budem vdacny za kazde info :( :( :( uz sa s tym babrem treti den a stale nic :( :( :(
martinodipraga
Příspěvky: 221
Registrován: 20. 4. 2009, 12:10
Bydliště: Praha

27. 8. 2011, 8:26

A čo to je taká ploskačka?
kalin.oleg
Příspěvky: 319
Registrován: 15. 7. 2006, 5:37
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2011, 9:09

Ploskacka je plocha flasa. otazku zostava, aky ma tvar.
Zakladna je elipsa, alebo obdlznik s okruhlymi rohmi?
Ak ide o elipsovu, idealne je pouzit diamantovy odpruzeny hrot, potom ta nemusi trapit, ako vytvorit dane zakrivenie v Acade.
Bohuzial Acad je pre mna zatial neprekonanym nastrojom, takze neporadim.
Počas práce s CNC možno fajčiť...
Ruprecht
Příspěvky: 166
Registrován: 28. 9. 2010, 8:20
Bydliště: ZČ + JM

28. 8. 2011, 8:17

Já bych vyříznul šablonu, nalepil a pískoval :)
Jděte s EU do Brusele...
Uživatelský avatar
Radovan
Příspěvky: 88
Registrován: 17. 8. 2011, 8:39
Bydliště: Vychod Slovenska

28. 8. 2011, 6:30

S tym pieskovanim to nieje zle ale ja mam CNC a chcem zvladnut ten problem- mozno tym pomozem inym ktory to budu raz riesit .Ja som to skusal s elipsovytym valcom v3D , ale stale mi ho postavy na vysku a ked dam plochu na ktoru chcem pisat tak mi to da na spodok pod tu ploskacku( ploskačka je kovova flasa na alkohol - po česky neviem jak by sa to mohlo volat ) :shock: , ale bol by som rad za kazde info - mozno raz to bude aktualne aj pre niektoreho z vas. Poradte ako ten valec dat na lezato :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Uživatelský avatar
Kilovolt
Sponzor fora
Příspěvky: 752
Registrován: 21. 10. 2009, 9:59
Bydliště: Podřipák jak vyšitej!

28. 8. 2011, 7:41

Po česky placatka .Tobě by pomohlo tu ploskačku naskenovat nějakym 3d skenrem nebo sondou , ten oskenovanej model si popsat a pak to vygravírovat,protože pochybuju o přesnosti oměření tvaru.Jen doufej,že ta ploskačka (to je krásnej výraz :D ) má na gravír dost silnou stěnu.Ať se daří. 8)

Ps:možná by nebylo od věci sdělit,v čem to vlastně kreslíš :?:
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 16792
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

28. 8. 2011, 7:48

Jeden problem je dostat se k presnemu tvaru na kterem chces gravirovat, protoze ve finale potrebujes setinovou presnost
Jinak to nekde progravirujes durch a jinde pojedes nad materialem

Tj upnout na masinu a zdigitalizovat pak ty body pouzit k vytvoreni plochy v pocitaci

Pak je druhej problem ze malo kterej software umi na volne plose gravirovat

a cele to jde obejit tim nastrojem pritlacovanym pruzinou a jen to jakoby poryt
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
Radovan
Příspěvky: 88
Registrován: 17. 8. 2011, 8:39
Bydliště: Vychod Slovenska

28. 8. 2011, 8:14

Kilovolt píše:Po česky placatka .Tobě by pomohlo tu ploskačku naskenovat nějakym 3d skenrem nebo sondou , ten oskenovanej model si popsat a pak to vygravírovat,protože pochybuju o přesnosti oměření tvaru.Jen doufej,že ta ploskačka (to je krásnej výraz :D ) má na gravír dost silnou stěnu.Ať se daří. 8)

Ps:možná by nebylo od věci sdělit,v čem to vlastně kreslíš :?:
Trapim sa v AutoCad2009
Uživatelský avatar
Radovan
Příspěvky: 88
Registrován: 17. 8. 2011, 8:39
Bydliště: Vychod Slovenska

28. 8. 2011, 8:16

robokop píše:Jeden problem je dostat se k presnemu tvaru na kterem chces gravirovat, protoze ve finale potrebujes setinovou presnost
Jinak to nekde progravirujes durch a jinde pojedes nad materialem

Tj upnout na masinu a zdigitalizovat pak ty body pouzit k vytvoreni plochy v pocitaci

Pak je druhej problem ze malo kterej software umi na volne plose gravirovat

a cele to jde obejit tim nastrojem pritlacovanym pruzinou a jen to jakoby poryt
Uz som uvazoval aj o tomto patente s tou pruzinkou - ale musela by tam byt diamantova frezka , aby sa nedtihla zarit do hlbky :? asi to skusim takto , lebo ionac to nevidim vobec ružovo :? :? :? :?
Uživatelský avatar
tumlik
Sponzor fora
Příspěvky: 2565
Registrován: 19. 12. 2007, 8:20
Bydliště: já su z Moravskej :-)
Kontaktovat uživatele:

28. 8. 2011, 9:43

Ruprecht píše:Já bych vyříznul šablonu, nalepil a pískoval :)
To mě taky hned napadlo :wink: , ale je to moc jednoduché, moc rychlé a moc pěkné :lol: :lol:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Josef
Sponzor fora
Příspěvky: 3147
Registrován: 19. 11. 2006, 9:25
Bydliště: Valašsko

28. 8. 2011, 10:22

Takové věci se krásně gravírují na laseru a nějaká ta nerovnost povrchu nehraje až takovou roli.
Pokud je zaoblení větší, než je zdrávo, tak to jde udělat v kreslícím SW tak, aby to bylo O.K.
Uživatelský avatar
Pepa z depa
Příspěvky: 1748
Registrován: 2. 12. 2012, 9:31
Bydliště: Hostěradice (Znojemsko)

7. 7. 2015, 12:00

čau, v AutoCadu raději nedělám a všechno mi jde nakreslit :D takže naprogramování neporadím, ale ohledně nástroje jo ... nejedná se o diamantovou frézu, ale o diamantový rycí hrot a fór je v tom, že vřeteno je vypnuté a netočí se!! ryje to do kovu a jde koupit i příslušenství na "odpružení", že pak dráha nemusí úplně kopírovat povrch a hloubka rytiny je pořád stejná (jsou i rotační diamantové hroty, ale ty se hodí spíš na sklo a keramiku), nějaké foto a popis rytí třeba tady: http://www.r-vm.cz/rezani-a-popis/kovu/" onclick="window.open(this.href);return false;
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
RaS
Příspěvky: 7925
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

7. 7. 2015, 12:31

to už i takový letitý zkušený uživatel vyhrabuje mrtvoly? :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Uživatelský avatar
Pepa z depa
Příspěvky: 1748
Registrován: 2. 12. 2012, 9:31
Bydliště: Hostěradice (Znojemsko)

7. 7. 2015, 12:35

a jo soráč, já jsem měl naklikaný nový příspěvky a mezitím jsem asi něco hledal a pak na to odpověděl :D :D ha ha to je tím vedrem 30C° aktuálně v kanclu, sauna :mrgreen:
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
TomiRumi
Příspěvky: 1
Registrován: 27. 6. 2019, 1:49

27. 6. 2019, 1:52

Ja som raz nasiel taky sposob kde do toho zapojite nejak el prud.. ale len uplne málo ze z baterky napr, len dany povrch musíte potrieť niečim a musíte mať sablonu .. myslim že sa to robí oxidáciou ked to nájdem hned to postnem .. a vypadalo to na ploskačke pekne celkom
Odpovědět

Zpět na „CAD“