Autodesk Fusion 360

CAD software, shareware, freeware
r4cv
Příspěvky: 1580
Registrován: 8. 12. 2009, 8:32
Bydliště: Topoľčany

27. 7. 2019, 5:22

Mám rovnaký pocit. Dať dáta "niekomu" nie je môj štýl.
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 6419
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

27. 7. 2019, 6:09

bobik píše:
27. 7. 2019, 5:18
Ale psychicky jsem nezvládnul, že nemám kontrolu nad daty.
Děkuji ale nechci. Tohle prostě neskousnu.
Ty stará struktůůro , :wink: jsem na tom stejně ,zakládám si na tom že nevykecám zákazníky ani co jsem pro ně dělal ,tohle se za chvíli změní jako fuck book :mrgreen:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Uživatelský avatar
CZ_Pascal
Příspěvky: 815
Registrován: 14. 1. 2008, 8:24
Bydliště: Brno

27. 7. 2019, 6:32

Ano je to "zadarmo drahé". Stejně tak jako Win10.
Všechno jsou to prostě bonzácké programy a ani se s tím už netají :roll:

"Big Brother se dívá" čím dál tím víc :evil:

Nicméně za chvíli nebude mít člověk už absolutně na výběr.
Uživatelský avatar
bobik
Příspěvky: 2894
Registrován: 11. 12. 2007, 7:48
Bydliště: Okres Klatovy

27. 7. 2019, 6:37

No firmy ani kolikrát nevědí, co se s jejich CAD daty děje. To se zadá výroba externí firmě, ta má externisty, ty mají také svoje externisty ....
Stačí se podívat na uloz.to, tam se toho kolikrát najde. Oproti tomu by ten cloud teoreticky měl být bezpečnější. Tam je jen jeden velký bratr, co má nástroje pro analýzu tvojich dat, zda se jim z toho něco bude hodit či nikoliv. Nespíš bude v licenčních podmínkách podobná klauzule, co má google, že může používat vaše data pro odvozená díla z nich. Ovšem, jak se pozná, že data nahraná na cloud jsou právně vaše, či vašeho zákazníka? Ten můj zákazník má nástrojárnu, v tom Fusion360 otevírá data forem, kde jsou zaformované automotive díly. Ale jeho zákazník svěřil data jen jemu a ne další straně. Tak zatím to funguje bez skandálů, tak buď jsou ty odvozená díla tak dobře odvozená, že je to právně nenapadnutelné, nebo je autodesk skutečně poctivý, a s vašimi daty dále nenakládá. Nevím. Já jsem prostě stará struktůra, co má ráda kontrolu nad svým PC, kde operační systém a programy dělají to, co chci já a ne někdo, že mi bude rozhodovat, co je pro mě nejlepší beze mě. Avšem je to jen taková iluzorní kontrola, když je PC připojené k internetu. To vím.
Mex
Příspěvky: 6276
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

27. 7. 2019, 6:55

Mám to podobně. A hlavně mám rád tu jistotu, že mám data i příslušné programy, kterými je otevřu nebo případně aspoň zkonvertuju do nějakého nového formátu. A že mi to funguje třeba i na chatě nebo dovolené bez Internetu.

U těch cloudových věcí to může firma od zítřka klidně zaříznout. Proto se zásadně vyhýbám (pokud to jde, zatím to šlo vždy) jakémukoli SW, kde je třeba platit nějaké pravidelné výpalné, jinak to nepojede. Pokud je nějaký jen trochu srovnatelný produkt bez tohoto omezení, tak ten AlCapone-typ SW nechci.

Něco jiného je platba za nějaký upgrade, který si koupím jen pokud chci. Ne proto, že mi to nutí moudrý dodavatel.

Poznámka off-topic: až někdy nebudete mít co dělat, přečtěte si knížku Blackout od Marca Elsberga. Sice je tam toho jistě dost silně přibarveného, ale i tak je to docela pěkné čtení a stojí za zamyšlení. A skvěle se to čte, píše opravdu poutavě.
Uživatelský avatar
Grad
Příspěvky: 1030
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

30. 7. 2019, 9:50

jj ta knížka je supr! Také doporučuji.
Bohužel do toho obláčku to směruje čím dále více :?
Jinak je naivní se domnívát že zajímavá data uložená doma na PC, které je připojené k internetu zůstávají pouze doma :twisted:

Pěkně o tom psal teď už cenzurovanej Kubač viz. kopie níže:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=cz
trnkav
Příspěvky: 445
Registrován: 12. 8. 2006, 9:45
Bydliště: Uhlířské Janovice

9. 8. 2019, 2:14

Zdravím.
Bude to fungovat bez přístupu k internetu?
MN 80, FN 32, R 12, V20, LR2, UME 200, KV-250,
HonzaHorka
Příspěvky: 391
Registrován: 15. 11. 2009, 2:17

10. 8. 2019, 11:41

Fusion 360 je dobrý počin pro hobíky. Po nedávném průšvihu který se stal v naší firmě bych se solidworksu vyhnul obloukem.
Pokud ho máte koupený tak je to ok, ale pokud si ho stáhnete a používáte tak se děje to že solid v tichosti ukládá data o používání a po nějaké delší době to končí žalobou ze strany solidu. Je to jednoduchá metoda jak si najít nové zákazníky. To jen na okraj k používání nelegálního software.
slobodajan
Příspěvky: 47
Registrován: 21. 11. 2017, 8:15

12. 8. 2019, 4:03

Zdravím, mohl bych také poprosit o přidání do skupiny? Jestli tedy ještě něco tvoříte rád se připojím.
Uživatelský avatar
LukasGunther
Příspěvky: 182
Registrován: 14. 3. 2017, 3:53
Bydliště: Vizovice
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2019, 7:19

Panové dotaz je Fusion 360 dostačující jako plnohodnotný CAM do firmy :?:
Cnc operator, 9 let praxe, vyucen obrabec kovu. Praxe na stroji Depomill, ZPS 1260, 2318, 1060, MAS 1000, 750, Hartford 1000 atd atd.. Vse iTnc 530 a 640
slobodajan
Příspěvky: 47
Registrován: 21. 11. 2017, 8:15

27. 8. 2019, 8:20

LukasGunther píše:
27. 8. 2019, 7:19
Panové dotaz je Fusion 360 dostačující jako plnohodnotný CAM do firmy :?:
Za mě ano používám ho ve firmě již druhý rok.
Uživatelský avatar
LukasGunther
Příspěvky: 182
Registrován: 14. 3. 2017, 3:53
Bydliště: Vizovice
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2019, 9:26

slobodajan píše:
27. 8. 2019, 8:20
LukasGunther píše:
27. 8. 2019, 7:19
Panové dotaz je Fusion 360 dostačující jako plnohodnotný CAM do firmy :?:
Za mě ano používám ho ve firmě již druhý rok.
A nevis jak je to s licenci a kolik za to chcou? Nasel jsem jen předplatné. Nejde to koupit jako celek?
Cnc operator, 9 let praxe, vyucen obrabec kovu. Praxe na stroji Depomill, ZPS 1260, 2318, 1060, MAS 1000, 750, Hartford 1000 atd atd.. Vse iTnc 530 a 640
chb
Příspěvky: 2591
Registrován: 12. 3. 2013, 7:24
Bydliště: Havl. Brod

27. 8. 2019, 9:48

jsi závislý na jejich cloudu = jen si to pronajímáš = roční paušál, pokud se nepletu začíná to na nějakých 12 tis. Kč/rok
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Permonik
Příspěvky: 198
Registrován: 19. 2. 2015, 7:34
Bydliště: Mošnov
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2019, 9:49

LukasGunther píše:
27. 8. 2019, 9:26
slobodajan píše:
27. 8. 2019, 8:20
LukasGunther píše:
27. 8. 2019, 7:19
Panové dotaz je Fusion 360 dostačující jako plnohodnotný CAM do firmy :?:
Za mě ano používám ho ve firmě již druhý rok.
A nevis jak je to s licenci a kolik za to chcou? Nasel jsem jen předplatné. Nejde to koupit jako celek?
Je jen předplatné. Cca 10 500,- na rok
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
0xDECAFF
Příspěvky: 72
Registrován: 19. 1. 2016, 11:42

28. 8. 2019, 2:40

Po tom, co jsem měl možnost z první ruky vidět kolaps a pomalý krach firmy jen na základě toho, že nebyla k dispozici dokumentace vlastních starších výrobků (z poloviny pro to, že chyběly SW nástroje schopné data načíst, z poloviny úplně chybějící dokumentace, protože to tehdá ušmudlal někdo externě na koleni a neobtěžoval se předat nic nad rámec hotových kusů) bych opravdu nikomu nedoporučoval jít do čehokoli postaveného na cloudovém řešení.

Neutrální exporty to taky nespasí, chybí v nich většina dat obsažených v nativních datech návrhového systému a ty jsou ty nejpodstatnější pro budoucí modifikace. Zpětné rozrpracování nezřídka končí přemodelováním od nuly.
Odpovědět

Zpět na „CAD“