Problem s Stp vo visualmill rhinocam

CAM software
Odpovědět
stanco1
Příspěvky: 12
Registrován: 8. 3. 2014, 8:49

4. 6. 2018, 2:42

Zdravím vás.
Máme nasledovný problem. Chcem si vyfrezovat formy na kridlo modelu, kamarát mi nakreslil v catia formy a exportoval ako stp.
Prvy kus sme vyfrezovali v pohode, pri druhom kuse ale z neznámych príčin je povrch kostrbaty, sekany.
Ked sme hľadali čo sa stalo prišli sme na to, že v rhine sa forma zobrazi hladká ako má byť a pri exporte a naslednom otvorení vo visualmill je pôvodne hladká plocha už hranatá, to iste robi aj v rhino cam. Skúšali sme všetky možné formáty a nič. Kamarát čo to kreslil si myslí, že rhino to prehodi z nurbs do polygonov a vtedy sa to pokazí, on ale s rhinom nevie robiť a nevie viac poradiť.
Večer sem hodím aj ten stp súbor ak by bol niekto ochotný sa na to pozrieť bol by som vďačný lebo mi s tým už nevieme pohnúť.

Juro.
stanco1
Příspěvky: 12
Registrován: 8. 3. 2014, 8:49

4. 6. 2018, 5:18

Tu je ten stp subor s formu vyškovky.
skusali sme to otvorit aj rhinocam aj vo visualmill a v oboch je to zdreformovane , prostre profil je akokeby tvoreny z rovnych ciar, dratena kostra je na vo visualmill poprepajana rovnymi ciarami. Pritom ked sa to zobrazí v rhine tak je vsetko ok.
Nieco nám uniká a nevieme čo. :?
Přílohy
VOP LH DWN.rar
(68.38 KiB) Staženo 37 x
Naposledy upravil(a) stanco1 dne 4. 6. 2018, 5:25, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
bobik
Příspěvky: 2457
Registrován: 11. 12. 2007, 7:48
Bydliště: Nýrsko

4. 6. 2018, 5:25

Ten stp je v pořádku. Možná zkusit ve rhinu tu samotnou plochu dutiny vymodelovat znovu.
stanco1
Příspěvky: 12
Registrován: 8. 3. 2014, 8:49

4. 6. 2018, 5:30

Ahoj, no to by bola v krajnom pripade tiez moznost, zaujimave je ze konkretne tuto cast v prilozenom subore sme vyfrezovali ok.
Problem nastal o dva dni pri dalsom kuse, skusali sme znovu tuto ktora nam predtym isla a uz je kostrbata aj ona.

Prekreslovanie neviem no :?
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15476
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

4. 6. 2018, 10:21

co nastaveni presnosti camu
je na to parametr
vetsinou ty plynule pohyby sestavuje z mini usecek
tak nastavit vyssi presnost
zkrti usecky a bude to min kostrbate
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
stanco1
Příspěvky: 12
Registrován: 8. 3. 2014, 8:49

5. 6. 2018, 5:53

Ahoj.
Ako to myslíš, že škrtnúť úsečky?

Edit. Aha tam malo byt, ze skrati usecky
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 15476
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

5. 6. 2018, 6:08

Ano zkrati
Je tam nekde konstanta udavajici presnost obrabene plochy
To by to mohlo delat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
stanco1
Příspěvky: 12
Registrován: 8. 3. 2014, 8:49

5. 6. 2018, 8:28

Ahoj, presnost sme skusali menit, bolo to bezo zmeny.
Kamarat co to kresli mi to este skusil exportovat v iges a zatial sa to tvari, ze to ide, uvidime pri frezovani.
Preco to ale najskor slo a potom uz nie sme nezistili :?
Odpovědět

Zpět na „CAM“